Olin todella yllättynyt Keuken ammattitaidosta. Heillä on kyky oivaltaa ja halu auttaa. He pystyvät tosissaan monistamaan onnistumiset.

Toimitusjohtaja Pirjo Rantanen, A Vogel Oy, Kerava

 


Strategiaan valmis prosessi

A. Vogel on tunnettu terveystuotebrändi, jonka suosituimpia tuotteita ovat Echinaforce, Herbamare sekä Molkosan. Alfred Vogel perusti tytäryhtiön Suomeen jo vuonna 1977 ja yhtiön omistaa sveitsiläinen Bioforce AG, jonka Vogel oli perustanut vuonna 1963.

”Vogel on loistava ja erittäin tunnettu brändi koko maailmassa. Suomessa meidän liikevaihtomme ei ole samaa tasoa kuin brändin potentiaali ja siksi me halusimme tehdä määrätietoisemmin asialle jotakin.”

A. Vogel onkin työstänyt Keuken kanssa uutta strategiaa, joka tähtää luonnollisesti kasvuun.

”Meidän emoyhtiöllä on brändistrategia, mutta tarvitsimme lisäksi suomalaiselle tytäryhtiöllemme päivitetyn kasvustrategian. Olin jo aikaisemmin osallistunut Keudan myyntivalmennukseen ja Keuken palvelut olivat sitä kautta tulleet tutuksi. Nyt lähdimme selvittämään yhdessä Keuken kanssa mitä kannattaa ottaa huomioon kun tehdään strategiaa, joka ohjaa päivittäistä tekemistä ja miten Keuke voisi meitä siinä auttaa.”

 

Työkalu ohjamaan  tekemistä

A. Vogelin strategiaa lähdettiin työstämään yhdessä Keuken asiantuntijoiden kanssa.

”Keukella oli strategian työstämiseen valmis prosessi, jossa otettiin huomioon kaikki tarvittavat osa-alueet. Meidän oli helppo työstää strategiaa heidän kanssaan. Heillä on kyky oivaltaa ja halu auttaa. He pystyvät tosissaan monistamaan onnistumiset.”

Keuken kanssa yhdessä rakennettu kasvustrategia ohjaa nyt koko Vogel tiimin jokapäiväistä tekemistä.

”Tästä tulee meille väline ja työkalu, joka ohjaa kaikkea meidän tekemistämme. Uusi strategia on siis meille todella tärkeä.”

 

NÄIN KEUKE NEUVOI

”Keuke tarjosi asiantuntijoiden ammattitaidon ja työkalut yrityksen strategian tekemiseen.


KATSO VIDEO


____________________________________________________________________________________________


Välillä pitää katsoa peiliin ja on aina parempi, että siellä peilissä on joku ulkopuolinen, joka katsoo asioita eri näkökulmasta. Keuke on ollut meille arvokas keskustelu-kumppani, sparraaja ja apu.

Yrittäjä Jari Järvi, Apuisäntä Oy, Kerava

 

Apuisäntä auttaa arjessa

Apuisäntä Oy tarjoaa remontti- ja kiinteistönhoitopalveluja erityisesti ikääntyville ihmisille, jotka haluavat asua omassa kodissaan mahdollisimman pitkään.

”Autamme kaikissa kiinteistön huoltoon ja kunnossapitoon liittyvissä asioissa, kuten nurmikon leikkaamisessa, rännin tyhjentämisessä lehdistä, lampun vaihtamisessa ja erilaisissa kodin remonttihommissa”, kertoo Apuisännän Jari Järvi.

Järvellä on työkokemusta sekä kiinteistö- että hoivapalvelualalta. Liikeidea syntyi yhdistämällä nämä osaamisalueet.

”Meillä on ollut nyt tämän ensimmäisen vuoden aikana paljon isoja remonttikohteita. Varsinainen konsepti on kuitenkin saada säännöllisiä viikkokiertoasiakkaita, joita palvelemme monipuolisesti kaikissa kunnossapitotöissä.  Jatkossa voimme toimia isommissa remonteissa asiakkaan edunvalvojana ja tukihenkilönä.”

 

Luottamus kunniassa

Apuisäntä toimii tarvittaessa toimialaansa liittyvissä asioissa viestin välittäjänä asiakkaan ja omaisten välillä.

”Luottamus ja hyvä asiakassuhde ovat todella merkittäviä asioita. Yksittäisiin remonttimiehiin voi olla vaikea luottaa ja toisaalta säännölliset käynnit lisäävät omalta osaltaan ikäihmisten kotona asumisen turvallisuutta.”

Apuisäntä on osannut hienosti kysyä myös itse apua yrityksen alkutaipaleelle.

”Yrityksen perustamiskuvioiden jälkeen Uusyrityskeskus vinkkasi meille Keuken palveluista. Uusi yritys tarvitsee paljon tukea monessa asiassa, niin kannattavan liiketoiminnan laskemisessa kuin markkinointiponnisteluissakin.”

 

Näin Keuke neuvoi

”Uusi yritys tarvitsee monenlaista tukea ja apua. Olemme Keuken kanssa hioneet myynti- ja markkinointisuunnitelmaa, rakentaneet verkostoa, tehneet rahoitussuunnitelmia ja erilaisia laskelmia kannattavuudesta. Saamamme palvelu on ollut todella erinomaista ja nopeaa.”

____________________________________________________________________________________________

 

On hienoa, että on joku, joka sparraa ja neuvoo. Olemme olleet todella positiivisesti
yllättyneitä saamastamme avusta ja asiantuntemuksesta. Tietenkin toivomme, että hyvin
alkaneet projektit jatkuvat mahdollisimman pitkään.

Toimitusjohtaja Harri Hägg, Beta Neon Oy, Kerava

 

Valomainokset elävät ajassa

Pitkään toimineen yrityksen elinkaarelle osuu välttämättä murroksia niin toimintaympäristössä kuin teknologiassa ja asiakkaiden käyttäytymisessäkin. Lähes 20 vuotta toimineen keravalaisen Beta Neon Oy:n kohdalla suuri muutos tapahtui kuusi vuotta sitten, jolloin valomainoksissa siirryttiin neonvaloista led-tekniikkaan.

”Se oli iso juttu pienelle yritykselle. Me siirryimme tavallaan kokonaan uuteen tuotteeseen ja myös liiketoimintamme suurimman osan eli huollon osuus väheni samalla merkittävästi”, kertoo Beta Neonin toimitusjohtaja Harri Hägg.

Uudella led-teknologialla toimivilla valomainoksilla on viiden vuoden takuu.

”Led sopii hyvin valomainoksiin. Se on pitkäikäinen ja kuluttaa vain vähän energiaa. Tietenkin ledeissäkin on suuria eroja. Me käytämme Beta Eco Max -tekniikkaa, jonka energiakulutus on markkinoiden pienin ja elinkaari pitkä. Ledit voidaan kierrättää lähes täysin.”

 

Herättelyä ja oikeaa kemiaa

Beta Neon Oy on saanut vuoden keravalainen yritys -palkinnon vuonna 2008. Omaan tyytyväisyyteen ei parane Häggin mukaan kuitenkaan jäädä makaamaan.

”Maailma muuttuu ja yrityksen on muututtava sen mukana. Ja onhan se myös niin, että jos ei mennä eteenpäin, mennään taaksepäin.” 

Keukelta Beta Neon on saanut potkua myyntiin ja markkinointiin.

”Meillä on loistava tiimi tekemässä töitä. On luovuutta, kovaa ammattitaitoa ja ongelmanratkaisukykyä. Meidän pitäisi kuitenkin osata kertoa itsestämme enemmän ja paremmin, jotta meille osattaisiin soittaa kun tarvitaan valomainosta tai sen huoltoa.”

 

Näin Keuke neuvoi

”Keukesta otettiin meihin yhteyttä ja tuntui aivan uskomattomalta, että kemiat toimivat heti. Olemme saaneet herättelyä ja myös ihan konkreettisia neuvoja myyntiin ja markkinointiin. Keuke on muun muassa sparrannut meitä nettisivujen uudistamisessa.”

____________________________________________________________________________________________

 

Keukessa asiat kerrotaaan yrittäjän kannalta ja yrittäjän omalla kielellä. Keukesta saa myös merkittävää vertaistukea, hommassa on sellainen positiivinen yrittäjähenki.

Yrittäjä Ritva Hämäläinen, Lemmikkieläinliike Punainen Pallo Oy, Kerava

 

Erikoiskauppa haluaa laajentaa

Keravalaisen lemmikkieläinliike Punaisen Pallon yrittäjällä Ritva Hämäläisellä on pitkä kokemus lemmikkieläinkaupasta, siksi hän uskaltautui perustamaan itsenäisen, villin liikkeen.

”Valtaosa lemmikkieläinliikkeistä kuuluvat johonkin ketjuun. Aloittavalle yrittäjälle ketju tuo tietenkin oman turvansa, toimintamalli on niissä niin selkeä. Itse halusin kuitenkin tehdä Punaisesta Pallosta omannäköisen.”

Lemmikkieläinkauppa on kasvavia aloja, lemmikkejä otetaan perheisiin yhä enemmän. Samalla ala on hyvin kilpailtu, sillä päivittäistavarakaupat myyvät yhtä lailla eläinten ruokaa ja tarvikkeita.

”Pystymme kilpailemaan hyvällä henkilökohtaisella palvelulla ja neuvoilla. Valikoimiimme kuuluvat myös jyrsijät, kanit, matelijat, akvaariokalat ja kaikki akvaariotarvikkeet.” 

 

Kasvua hautomassa

Punainen pallo on ollut Keuken asiakkaana aivan yrityksen alkumetreiltä asti. Nyt yritys suunnittelee toisen liikkeen avaamista.

”Olemme tehneet nyt pohjatyötä toisen liikkeen avaamisen suhteen. Keuken kanssa olemme tehneet laskelmia kasvusta ja kannattavuudesta. ”

Punainen Pallo on osallistunut myös kasvuvalmennusohjelmaan.

”Koulutus on aina hyvä asia. Vaikka osa asioista olisikin tuttua, niin aina tulee myös uutta tietoa ja uusia ajatuksia.”

 

Näin Keuke neuvoi

”Olen saanut monipuolisesti neuvoja ja tukea. Nyt viimeksi olemme tehneet laskelmia laajentumista ajatellen. On hienoa, että on joku, jonka kanssa voi jakaa omia ajatuksia ja saada vahvistusta ideoille.”

 
 
 

OTA YHTEYTTÄ

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 


Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Liity postituslistalle

 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy login Synergia Foxy