Sisältöön »
 

Artikkelit

01.01.2020

Rajat auki

Mistä minun pitää aloittaa, jos haluan viedä bisnekseni ulkomaille?

Kansainvälinen toiminta eroaa kotimaankaupasta monella tapaa. Keskeisiä eroja ovat mm. toimintatavat, kulttuuri ja arvot sekä kysyntä- ja tarjontatilanne. Kansainvälisillä markkinoilla onnistumisen edellytys on kohdealueen riittävä tuntemus – juridiikkaa unohtamatta.  Tuotekaan ei ole välttämättä sellaisenaan valmis toisen maan markkinoille.

Kansainvälistymiseen on monia tapoja. Jo pelkästään digitaalisuus on avannut uusia mahdollisuuksia globaaliin toimintaan. Verkkokauppa ja verkkosivut oikein toteutettuina voivat mahdollistaa asiakkaiden tavoittamisen kotimaan rajojen ulkopuolelta. Tavallisin vaihtoehto on perinteinen vienti, jossa tavaran valmistaja myy itse tuotteet suoraan ulkomaisille asiakkaille tai käyttää apunaan joko kotimaisia tai ulkomaisia välikäsiä.

Autamme mielellämme kasvun eväiden kartoittamisessa ja matkan valmistelussa.  Voimme analysoida yrityksesi nykytilan ja laatia kanssasi etenemissuunnitelman maailman valloittamiseen.


Mistä löydän oikeat ihmiset – agentit ja kontaktit?

Yrityksen ei tarvitse selvitä viidakossa yksin. Sopivan markkina-alueen tunnistamisessa kannattaa käyttää niin kotimaisia kuin kohdemaan asiantuntijoita. Vientitoiminnassa tulee huomioida, että jokainen maa tai alue vaatii omat analyysinsä. Autamme mielellämme tarvittavien asiantuntijapalveluiden löytämisessä ja markkinaselvitysten käynnistämisessä.

Keuken laajassa yhteistyökumppaniverkostossa on eri markkinoiden asiantuntijoita. Team Finland -verkosto kokoaa yhteen kaikki valtiorahoitteiset kansainvälistymispalvelut – palvelusta löytyy tietoa eri markkinoiden mahdollisuuksista sekä tietoa ja näkymiä kansainvälisestä liiketoiminnasta 2–5 vuoden aikajänteellä.


Voinko saada apua markkinaselvityksen tekemiseen?

Markkinaselvitysten tekemiseen erikoistuneita palveluntarjoajia on runsaasti ja tilanteesta riippuen apuvoimia voi löytyä myös mahdollisesta oppilaitosyhteistyöstä. Apuna markkinakartoituksessa voi olla myös omatoiminen tutustuminen markkinoihin lähtemällä esim. messuille tai tapaamaan potentiaalisia partnereita (asiakkaat, agentit).


Onko kansainvälistymiseen saatavissa julkisia tukia?

Kasvuun ja kansainvälistymiseen on mahdollista hakea julkista rahoitusta. Julkiset toimijat tarjoavat lainoja, avustuksia ja pääomasijoituksia, joiden saaminen edellyttää myös omaa rahoitusosuutta. Rahoituksen edellytyksenä on yleensä merkittävän kasvun tavoitteleminen.

Rahoituspaketti muodostuu yleensä useamman rahoittajan kokonaisuudesta. Autamme yritystäsi rahoitustarpeen arvioinnissa sekä rahoitus- ja avustusmahdollisuuksien kartoituksessa. Saat meiltä apua myös rahoitushakemusten laatimisessa ja tarvittavien liitteiden hankkimisessa.


Neuvomme mielellämme kansainvälistymiseen liittyvissä asioissa. Varaa oma aikasi keuke (at) keuke.fi, 050 341 3210.

 
 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

03.10.2023
klo 08:30

KUTSU: Keuken Joka yrittäjän juridiikkakoulu osa 3: KUKA HOITAA ASIOITASI, JOS ITSE EI PYSTY?

 

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

  
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Liity postituslistalle »

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori