Sisältöön »
 

Artikkelit

01.07.2020

Monta tapaa rahoittaa – tärkeintä on suunnitelmat

1. Olen tekemässä parikymmenen tuhannen arvoista laiteinvestointia. Mikä on paras tapa rahoittaa se? Kannattaako kassan varoja käyttää siihen?

Tämä riippuu yrityksen tilanteesta, strategisista linjauksista ja investoinnin luonteesta. Investointi voidaan rahoittaa yrityksen kassasta tai lainarahoituksella. Jos kassavaroja ei haluta käyttää investointeihin tai jos vakuuksista on pulaa, kannattaa hyödyntää leasing- tai osamaksurahoitusta.

Jos koneen tai laitteen haluaa ostaa omaksi, on osamaksu tai laina oikea vaihtoehto. Leasing on rahoitusmuotona usein se kallein vaihtoehto, mutta sen hyviä puolia ovat tarkka tieto rahoituksen kustannuksista sekä se, ettei vakuuksia ei tarvita. Kirjanpidollisesti leasingrahoitus parantaa vakavaraisuutta ja se soveltuu erityisen hyvin silloin kun hankittavat koneet ja laitteet ovat nopeasti arvonsa menettäviä.

2. Onko rahoitusta mahdollista saada monelta eri rahoittajalta samaan investointiin? Mikä on yleisin tapa hakea ja saada rahoitusta?

On toki. Kannattaa kääntyä aina ensin oman pankin puoleen ja selvittää vaihtoehtoja. Myös me keukelaiset autamme esimerkiksi investointitukien selvittämisessä ja rahoituslaskelmien tekemisessä.

3. Miten Finnveran rahoitus poikkeaa pankkilainasta?

Finnvera rahoittaa hyvään liikeideaan perustuvaa, kannattavan liiketoiminnan edellytykset täyttävää yritystoimintaa. Finnveran rahoituksen periaatteena on jakaa rahoitukseen liittyvää vakuusriskiä muiden rahoittajien, esimerkiksi pankin kanssa. Ensimmäisenä onkin hyvä aloittaa rahoitusneuvottelut oman pankin kanssa.

Finnvera on uudistanut tuotteitaan ja sen ensisijainen suositus yli kolme vuotta toimineille yrityksille on nyt Finnvera-/ pk-takaus, jota pankki hakee yrityksen puolesta Finnveralta. Tuote on tarkoitettu vakuudeksi erilaisiin rahoitustarpeisiin kuten investointeihin tai käyttöpääomaan sekä myös yrityskauppojen vaatimaan rahoitukseen.  Finnveran takauspäätös pohjautuu pankin tekemään arvioon yrityksen kasvumahdollisuuksista. Vastaava tuote alle kolme vuotta toimineille yrityksille on nimeltään alkutakaus ja myös sen pankki hakee Finnveralta yrittäjän puolesta.

4. Minkälaisia julkisia investointitukia on tällä hetkellä saatavilla ja kenelle ne on tarkoitettu?

Maaseudulla sijaitsevat yritykset voivat hakea tukirahoitusta erilaisiin investointeihin. Investointitukea voi saada muun muassa tuotantotilojen hankkimiseen tai rakentamiseen, koneiden ja muun käyttöomaisuuden hankintaan sekä aineettomiin investointeihin, kuten ohjelmistojen, patenttien ja valmistusoikeuksien hankintaan.

Keuken toiminta-alueella tukitaso on 20 prosenttia ja tuen hakemiseen liittyy joitakin reunaehtoja esimerkiksi yrityksen sijainnin ja koon sekä investoinnin luonteen suhteen. Nämä kannattaa selvittää yhdessä Keuken yrityskehittäjän kanssa jo investointia suunniteltaessa.

5. Miten investointeihin ja niiden rahoittamiseen pitäisi valmistautua? 

Ota yhteyttä Keukeen niin käydään yhdessä läpi investointisuunnitelmat, kartoitetaan yrityksellesi sopivat rahoitusvaihtoehdot ja tehdään yhdessä laskelmat sekä mahdolliset tukihakemukset.

 
 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

03.10.2023
klo 08:30

KUTSU: Keuken Joka yrittäjän juridiikkakoulu osa 3: KUKA HOITAA ASIOITASI, JOS ITSE EI PYSTY?

 

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

  
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Liity postituslistalle »

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori