Artikkelit

03.08.2020

Verkostot vauhdittavat menestystä

Verkostoituminen. Mitä siitä pitäisi ajatella? Monet luokittelevat sen tyhjänpäiväiseksi sosiaaliseksi humpuukiksi, toiset ovat löytäneet siitä väylän kehittyä ja kasvaa. Tämä juttu avaa sinulle verkostoitumisen merkitykset ja mahdollisuudet.


Ajatellaan tilannetta, että tutulta toimittajaltasi on tarvitsemasi tuote loppu. Mistä löydät nopeasti uuden toimittajan? Jos olet verkostoitunut hyvin ja rakentanut omaa verkostoasi ajatuksella, säästyt ylimääräiseltä vaivalta.

– Hyvä verkosto on omalla tavallaan riskinhallintaa. Yhden kortin varassa ei kannata olla missään asiassa. Verkoston ylläpitäminen vaatii toki hieman työtä, mutta se pitää nähdä osana perustoimintaa, toteaa yrityskehittäjä Minna Lojander.

Minna on järjestänyt Keuken suosittuja yritystreffejä jo usean vuoden ajan. Yritystreffeiltä saatu yrittäjien palaute on ollut erinomaista. Treffeillä on syntynyt kokonaan uusia liikeideoita ja moni on löytänyt lisää kumppaneita omalle liiketoiminnalleen.

– Yksi tapa innovoida uusia tuotteita ja palveluja on laittaa muutama aivan eri toimialan yrittäjään saman pöydän ääreen ideoimaan. Suuresta maailmasta voisi kertoa esimerkin kosmetiikka-alan yrityksen ja autonvalmistajan rajoja murtavasta ideasta, jonka ansiosta auton ilmastointi saatiin ihoa kosteuttavaksi.

Minna on työskennellyt Keukessa kahdeksan vuotta palvelukoordinaattorina. Viime vuodet hän on opiskellut työn ohessa MBA-tutkintoa, ja nyt hänet on nimitetty Keuken uudeksi yrityskehittäjäksi.

– Pitämällä ajatukset avoimena uudelle ja tapaamalla uusia ihmisiä, pysyy monella tavalla kehittymiskelpoisena. Vanha totuus siitä, että norsunluutornissa ei synny mitään luovaa ja uutta, pitää paikkansa.


 Verkostosta vertaistukea


 Yrittäminen on useasti yksinäistä hommaa. Aina yrittäjällä ei ole lähiympäristössä sellaisia kavereita, joiden kanssa voisi keskustella mielessä pyörivistä asioista.

– Yrittäjät mainitsevat usein, että käyvät Keuken tapahtumissa, koska siellä kohtaa kaltaisiaan ja pääsee juttelemaan toisten yrittäjien kanssa. Vertaistuki onkin verkostoitumisen yksi suurimpia anteja, Minna Lojander kertoo.

– Vertaistukihan tarkoittaa käytännössä sitä, että tajuaa monen muunkin painivan samojen kysymyksen kanssa, ja että nuo kysymykset ratkeavat helposti keskustelun aikana.

Oma hyvin rakennettu verkosto toimii vertaistukena silloin, kun nopea kriisi tai erityistilanne on päällä. Jos olet auttanut oman verkoston jäseniä pyyteettömästi, he varmasti tekevät sinulle mielellään vastapalveluksen.

– Parhaimmillaan tämä on sitä, että pienet yrittäjät samalla paikkakunnalla lainaavat toisille resursseja tilanteen mukaan. Yhteinen menestys on kaikkien etu.

 
 Somen verran suurempaa


 Digitaalisuus avaa verkostoitumiselle aivan uusia väyliä. Esimerkiksi kovassa nousussa oleva LinkedIN eli ammatillinen verkostoitumiskanava mahdollistaa suurten verkostojen kokoamisen.

– Verkossa toimivat samat periaatteet kuin muussakin elämässä. Eli kun teet palveluksia kaverille, esimerkiksi jaat hänen rekryilmoituksen tai muita päivityksiä, niin hän varmasti jeesaa sinua, kun sinulla on tarve saada viestiäsi eteenpäin isolle yleisölle, Lojander kuvailee.

– Verkossa olevien verkostojen etuna on erityisesti massat. Eli tavoitat yhdellä viestillä monta ihmistä kerralla. Samalla sinulla koko suuren verkoston tuki, jos etsit jotain neuvoa, tietoa, asiantuntijaa tai yhteistyökumppania.

Sosiaalisen median kanavat eivät sulje pois tärkeää henkilökohtaista kanssakäymistä, mutta ne täydentävät hyvin toisiaan. Kummallakin on omat hyvät ominaisuutensa.

– Suosittelen osallistumaan yritystreffeille ja muihin Keuken tapahtumiin sekä verkostoitumaan ammatillisesti LinkedINissä ja Facebookissa. Verkostoissa on voimaa!


 

 

 
 
 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

21.09.2021
klo 17:00

Game of ideas III - Yritysideakilpailu (haku 2.8. asti)

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Liity postituslistalle

 

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

› Näytä kartalla

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

ONLINE-AJANVARAUS

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 

Keuke, Development Centre Ltd. Helsinki Region North, aims to create growth for the region thorough counselling and supporting local businesses. Our services include for example:

Our clients, local SME′s, have insofar been exceedingly satisfied with our services, and we strive to keep it that way.

Keuke is owned by seven municipalities in Central Uusimaa: Kerava, Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo and Karkkila and our services are free of charge for our clients.

Helsinki Region North, Central Uusimaa, has an excellent logistic position at the border of the best markets. It is part of the Helsinki metropolitan area and is the gateway to Finnish, European and Eastern markets, such as Russia and the Baltic countries.

Our Contact details:
Address: Puuvalonaukio 2D, 2rd floor
Kerava

Tel: +35850 341 3210

Keuke, Utvecklingscentret för Mellersta Nyland, är ett företagsrådgivningsbolag som ägs av sju kommuner i Mellersta Nyland. Vi sträver efter att skapa tillväxt på området genom att stöta och rådda små och medelstora företag i till ex. följande frågor:

Utöver dessa tjänster, organiserar vi också flera större evenemang och utbildningar om året med varierande tema inom affärslivet.

Keukes rådgivningstjänster är kostnadsfria och betjänar företag som är verksamma i våra ägarkommuner: Borgnäs, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Sibbo, Träskända och Tusby.

Våra kunder har såtillvida varit väldigt nöjda med våra tjänster och vi kämpar för att det kommer att vara så också i framtiden.

Ytterligare information:

Elina Duréault, företagsrådgivare
gsm 050 3668 588

Elina Pekkarinen, verkställande direktör
gsm 050 549 2213

E-post: förnamn.efternamn(at)keuke.fi

SIBBO

Sibbo är en snabbt växande tvåspråkig kommun som ligger på ca 25 km:s avstånd från Helsingfors och Borgå och är en del av huvudstadsregionens ekonomi- och pendlingsregion. Sibbos läge invid Lahtis och Borgå motorvägar är logistiskt sett utmärkt. Man når Helsingfors-Vanda flygplats samt Nordsjö hamn under en halv timme.

Sibbo kommun säljer företagstomter på Lönnbacka företagspark och Bastukärr logistikområde.

Bastukärr arbetsplatsområde omfattar ett område på ca 230 hektar invid Kervovägen. Området lämpar sig väl för logistikfunktioner som kräver stort utrymme. Även serviceföretag kan etablera sig på området.

Lönnbacka företagsparkets arbetsplatsområden är beläget invid Mårtensbyvägen mellan Nickby och Tallmo. Det finns lediga företagstomter på området.

Lediga företagstomter och lokaliteter:
http://www.sipoo.fi/se/service/bygga_och_bo/tomter_till_salu
http://www.sipoo.fi/se/kartor