Sisältöön »
 

Artikkelit

01.09.2020

Kasvu tehdään tahdolla, tavoitteilla ja sinnikkyydellä

Jos yrityksen tavoitteena on kasvaa, niin mistä pitäisi aloittaa? 

Yrityksessä pitää totta kai olla jaettu tahtotila kasvaa. Yrittäjän sitoutuminen ja innostus ovat tärkeitä, kuten myös visio ja missio – mihin ollaan menossa ja miksi? 

Kun tahto ja päämäärä ovat kohdillaan, on tärkeää katsoa kriittisesti yrityksen ja liiketoiminnan kokonaisuutta: onko perusasiat, kuten talous, resurssit, osaaminen, myynti ja asiakashankinta, sopimukset, tuotteet ja palvelut sekä toimitusketju kunnossa. Tunnistamiseen voi käyttää apuna vaikka perinteistä SWOT-analyysiä. 

Mitä ovat ne kuuluisat kasvamisen pullonkaulat? Mihin haasteisiin pitää varautua?

Kun kasvupolulla on päästy vauhtiin, eteen voi tulla monenlaisia sisäisiä ja ulkoisia haasteita. Yrityksen toiminnot on organisoitava uudelleen kasvun myötä, muuten koko paketti voi hajota – toimitusvarmuus kärsii, asiakastyytyväisyys laskee ja henkilöstö väsyy. On hyvä keskittyä olennaiseen ja johtaa kasvua.

Yksi iso haaste kasvupolulla on resurssien riittämättömyys eli raha ja oikeanlainen osaaminen. Kasvun hidasteena voi olla myös muutokset yhteistyökumppaneiden tilanteissa. Yleisesti ottaen on hyvä muistaa, että kasvuyrittäjyys on pitkälti keskeneräisyyden ja epävarmuuden sietämistä. Joskus asiat etenevät isoin harppauksin eteenpäin – joskus taaksepäin tai eivät mihinkään omasta sinnikkyydestä huolimatta. 

Mikä on paras paikka tai tapa verkostoitua ja hakea kumppaneita kasvulle?

Vaikkapa Keuken tilaisuudet. Erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia kannattaa hyödyntää verkostoitumiseen ja yhteistyökumppaneiden etsimiseen. Mieti, missä potentiaalit kumppanisi liikkuvat ja mene sinne. Yhtä lailla kumppaneita löytyy esimerkiksi LinkedInistä. 

Rahoitus mietityttää aina. Miten kasvu rahoitetaan? 

Vaihtoehtoja ovat oma tulorahoitus, julkinen rahoitus, kuten Business Finland, Finnvera ja ELY tai EU Horisontti. Yksityisiä sijoittajiakin on tarjolla sekä erilaiset joukkorahoitusvaihtoehdot.  

Lähtökohtaisesti oman talouden pitää olla kunnossa. Ulkopuolista rahoitusta kasvuun on vaikea saada, mikäli kassa ei ole kunnossa ja tunnusluvut vilkuttavat punaista. Tärkeää on, että on kunnollinen kasvusuunnitelma ja tavoitteet. Ne auttavat määrittelemään, mistä rahoitusta ylipäänsä kannattaa hakea ja mihin tarkoitukseen. 

Mitä työkaluja Keukella on tarjota kasvun suunnitteluun ja tekemiseen?                           

Me keukelaiset autamme niin strategisessa suunnittelussa kuin käytännön haasteissakin. Liikkeelle lähdetään nykytilanteen kartoittamisesta sekä kasvutavoitteiden ja strategian määrittelystä. Meiltä saa sparrausta ja tarvittaessa kriittisen haastajan omalle suunnitelmalle. Kasvumatkalla voi olla monenlaisia mutkia ja niihin kannattaa pyytää apua. 

 

 
 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

03.10.2023
klo 08:30

KUTSU: Keuken Joka yrittäjän juridiikkakoulu osa 3: KUKA HOITAA ASIOITASI, JOS ITSE EI PYSTY?

 

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

  
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Liity postituslistalle »

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori