Artikkelit

01.09.2020

Kasvu tehdään tahdolla, tavoitteilla ja sinnikkyydellä

Mitä tarvitaan kasvuun. Se avautuu tässä artikkelissa olennaisten kysymysten ja vastausten avulla.


Jos yrityksen tavoitteena on kasvaa, niin mistä pitäisi aloittaa? 

Yrityksessä pitää totta kai olla jaettu tahtotila kasvaa. Yrittäjän sitoutuminen ja innostus ovat tärkeitä, kuten myös visio ja missio – mihin ollaan menossa ja miksi? 

Kun tahto ja päämäärä ovat kohdillaan, on tärkeää katsoa kriittisesti yrityksen ja liiketoiminnan kokonaisuutta: onko perusasiat, kuten talous, resurssit, osaaminen, myynti ja asiakashankinta, sopimukset, tuotteet ja palvelut sekä toimitusketju kunnossa. Tunnistamiseen voi käyttää apuna vaikka perinteistä SWOT-analyysiä. 

Mitä ovat ne kuuluisat kasvamisen pullonkaulat? Mihin haasteisiin pitää varautua?

Kun kasvupolulla on päästy vauhtiin, eteen voi tulla monenlaisia sisäisiä ja ulkoisia haasteita. Yrityksen toiminnot on organisoitava uudelleen kasvun myötä, muuten koko paketti voi hajota – toimitusvarmuus kärsii, asiakastyytyväisyys laskee ja henkilöstö väsyy. On hyvä keskittyä olennaiseen ja johtaa kasvua.

Yksi iso haaste kasvupolulla on resurssien riittämättömyys eli raha ja oikeanlainen osaaminen. Kasvun hidasteena voi olla myös muutokset yhteistyökumppaneiden tilanteissa. Yleisesti ottaen on hyvä muistaa, että kasvuyrittäjyys on pitkälti keskeneräisyyden ja epävarmuuden sietämistä. Joskus asiat etenevät isoin harppauksin eteenpäin – joskus taaksepäin tai eivät mihinkään omasta sinnikkyydestä huolimatta. 

Mikä on paras paikka tai tapa verkostoitua ja hakea kumppaneita kasvulle?

Vaikkapa Keuken tilaisuudet. Erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia kannattaa hyödyntää verkostoitumiseen ja yhteistyökumppaneiden etsimiseen. Mieti, missä potentiaalit kumppanisi liikkuvat ja mene sinne. Yhtä lailla kumppaneita löytyy esimerkiksi LinkedInistä. 

Rahoitus mietityttää aina. Miten kasvu rahoitetaan? 

Vaihtoehtoja ovat oma tulorahoitus, julkinen rahoitus, kuten Business Finland, Finnvera ja ELY tai EU Horisontti. Yksityisiä sijoittajiakin on tarjolla sekä erilaiset joukkorahoitusvaihtoehdot.  

Lähtökohtaisesti oman talouden pitää olla kunnossa. Ulkopuolista rahoitusta kasvuun on vaikea saada, mikäli kassa ei ole kunnossa ja tunnusluvut vilkuttavat punaista. Tärkeää on, että on kunnollinen kasvusuunnitelma ja tavoitteet. Ne auttavat määrittelemään, mistä rahoitusta ylipäänsä kannattaa hakea ja mihin tarkoitukseen. 

Mitä työkaluja Keukella on tarjota kasvun suunnitteluun ja tekemiseen?                           

Me keukelaiset autamme niin strategisessa suunnittelussa kuin käytännön haasteissakin. Liikkeelle lähdetään nykytilanteen kartoittamisesta sekä kasvutavoitteiden ja strategian määrittelystä. Meiltä saa sparrausta ja tarvittaessa kriittisen haastajan omalle suunnitelmalle. Kasvumatkalla voi olla monenlaisia mutkia ja niihin kannattaa pyytää apua. 

 

 
 
 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

21.09.2021
klo 17:00

Game of ideas III - Yritysideakilpailu (haku 2.8. asti)

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Liity postituslistalle

 

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

› Näytä kartalla

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

ONLINE-AJANVARAUS

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 

Keuke, Development Centre Ltd. Helsinki Region North, aims to create growth for the region thorough counselling and supporting local businesses. Our services include for example:

Our clients, local SME′s, have insofar been exceedingly satisfied with our services, and we strive to keep it that way.

Keuke is owned by seven municipalities in Central Uusimaa: Kerava, Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo and Karkkila and our services are free of charge for our clients.

Helsinki Region North, Central Uusimaa, has an excellent logistic position at the border of the best markets. It is part of the Helsinki metropolitan area and is the gateway to Finnish, European and Eastern markets, such as Russia and the Baltic countries.

Our Contact details:
Address: Puuvalonaukio 2D, 2rd floor
Kerava

Tel: +35850 341 3210

Keuke, Utvecklingscentret för Mellersta Nyland, är ett företagsrådgivningsbolag som ägs av sju kommuner i Mellersta Nyland. Vi sträver efter att skapa tillväxt på området genom att stöta och rådda små och medelstora företag i till ex. följande frågor:

Utöver dessa tjänster, organiserar vi också flera större evenemang och utbildningar om året med varierande tema inom affärslivet.

Keukes rådgivningstjänster är kostnadsfria och betjänar företag som är verksamma i våra ägarkommuner: Borgnäs, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Sibbo, Träskända och Tusby.

Våra kunder har såtillvida varit väldigt nöjda med våra tjänster och vi kämpar för att det kommer att vara så också i framtiden.

Ytterligare information:

Elina Duréault, företagsrådgivare
gsm 050 3668 588

Elina Pekkarinen, verkställande direktör
gsm 050 549 2213

E-post: förnamn.efternamn(at)keuke.fi

SIBBO

Sibbo är en snabbt växande tvåspråkig kommun som ligger på ca 25 km:s avstånd från Helsingfors och Borgå och är en del av huvudstadsregionens ekonomi- och pendlingsregion. Sibbos läge invid Lahtis och Borgå motorvägar är logistiskt sett utmärkt. Man når Helsingfors-Vanda flygplats samt Nordsjö hamn under en halv timme.

Sibbo kommun säljer företagstomter på Lönnbacka företagspark och Bastukärr logistikområde.

Bastukärr arbetsplatsområde omfattar ett område på ca 230 hektar invid Kervovägen. Området lämpar sig väl för logistikfunktioner som kräver stort utrymme. Även serviceföretag kan etablera sig på området.

Lönnbacka företagsparkets arbetsplatsområden är beläget invid Mårtensbyvägen mellan Nickby och Tallmo. Det finns lediga företagstomter på området.

Lediga företagstomter och lokaliteter:
http://www.sipoo.fi/se/service/bygga_och_bo/tomter_till_salu
http://www.sipoo.fi/se/kartor