Artikkelit

01.04.2021

Data on uusi höyrykone

Uuden ajan slogan kuuluu, että valta on sillä, jolla on dataa. Tieto on siis kultaa, mutta vain sille, joka osaa myös hyödyntää tietoa omassa liiketoiminnassaan ja toiminnan suunnittelussa. Keuke tarjoaa oman alueensa yrityksille ja kuntien päättäjille tietoa elinvoimasta.


Monet yritykset ja organisaatiot keräävät aktiivisesti toiminnassaan syntyvää tietoa. Tiedon perusteella voidaan kohdentaa palveluja yhä paremmin ja kohdistaa resursseja oikein. Tieto on arvokasta siis silloin, kun sitä myös käytetään.

Keuke on mukana tiedon jakamisessa niin, että se hyödyttäisi koko toimialueen elinvoimaisuutta. Kunnissa päätöksenteko helpottuu ja yritykset voivat suunnitella tarkemmin liiketoimintaansa.

– Haluamme auttaa päättäjiä johtamaan ja tekemään päätöksiä tiedon pohjalta. Luvut ja tilastot eivät anna välttämättä suoria vastauksia, mutta eri lukuja vertaamalla ja analysoimalla näkee ainakin mihin suuntaan asiat ovat kehittymässä, toteaa Keuken toimitusjohtaja Elina Pekkarinen.

Tiedot ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Pekkarinen toivoo, että myös yrittäjät osaavat käyttää niitä oman liiketoimintansa suunnittelussa.

– On aivan eri asia suunnitella liiketoimintaa faktojen pohjalta, kuin mututuntuman tai mielipiteiden pohjalta. Tiedolla johtamisesta ja suunnittelusta on puhuttu jo kauan, mutta nyt se on teknologian ja datan saatavuuden ansiosta entistä helpompaa.

Missä bisnesmahdollisuus?

Julkisen datan avaaminen on suuri mahdollisuus. Vielä tosin on matkaa siihen, että maksutonta dataa olisi tarjolla laajasti. Ihannetilanteessa avoin data on ilmiönä yhtä mullistava kuin höyryveturi aikanaan.

– Liiketoimintamahdollisuus syntyy siitä, kun julkiseen avoimeen dataan yhdistetään jotain yksityistä, esimerkiksi yrityksen keräämää dataa, toteaa Pekkarinen.

Sitran mukaan avoin data toimii uuden liiketoiminnan ja innovaatioiden lähteenä. Uudet tavat käyttää ja hyödyntää tietoa luovat uudenlaisia palveluja ja mahdollisuuksia. Euroopan komissio puolestaan on arvioinut julkisen tiedon avaamisen suoriksi taloudellisiksi tuotoiksi 40 miljardia euroa vuodessa.

– Yksinkertaisena esimerkkinä datan hyödyntämisestä on esimerkiksi kuntien koulutusasteen ja työttömyyslukujen yhdistämien. Näiden lukujen avulla yritys voi tehdä sijoittumispäätöksiä.

–  Tai jos katsoo väestönkehitystä ja sen ennusteita, voi tehdä nopeita päätelmiä siitä, mihin ikäryhmään palveluja tarvitaan. Vetovoimatilastot kertovat, missä kunnissa tehdään muuttovoittoa, mikä taas tarkoittaa ostovoimaa.

Elinvoimatilastot löytyvät Keuken kotisivuilta osoitteesta www.keuke.fi/elinvoimatilastot

 
 
 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

21.09.2021
klo 17:00

Game of ideas III - Yritysideakilpailu (haku 2.8. asti)

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Liity postituslistalle

 

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

› Näytä kartalla

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

ONLINE-AJANVARAUS

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 

Keuke, Development Centre Ltd. Helsinki Region North, aims to create growth for the region thorough counselling and supporting local businesses. Our services include for example:

Our clients, local SME′s, have insofar been exceedingly satisfied with our services, and we strive to keep it that way.

Keuke is owned by seven municipalities in Central Uusimaa: Kerava, Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo and Karkkila and our services are free of charge for our clients.

Helsinki Region North, Central Uusimaa, has an excellent logistic position at the border of the best markets. It is part of the Helsinki metropolitan area and is the gateway to Finnish, European and Eastern markets, such as Russia and the Baltic countries.

Our Contact details:
Address: Puuvalonaukio 2D, 2rd floor
Kerava

Tel: +35850 341 3210

Keuke, Utvecklingscentret för Mellersta Nyland, är ett företagsrådgivningsbolag som ägs av sju kommuner i Mellersta Nyland. Vi sträver efter att skapa tillväxt på området genom att stöta och rådda små och medelstora företag i till ex. följande frågor:

Utöver dessa tjänster, organiserar vi också flera större evenemang och utbildningar om året med varierande tema inom affärslivet.

Keukes rådgivningstjänster är kostnadsfria och betjänar företag som är verksamma i våra ägarkommuner: Borgnäs, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Sibbo, Träskända och Tusby.

Våra kunder har såtillvida varit väldigt nöjda med våra tjänster och vi kämpar för att det kommer att vara så också i framtiden.

Ytterligare information:

Elina Duréault, företagsrådgivare
gsm 050 3668 588

Elina Pekkarinen, verkställande direktör
gsm 050 549 2213

E-post: förnamn.efternamn(at)keuke.fi

SIBBO

Sibbo är en snabbt växande tvåspråkig kommun som ligger på ca 25 km:s avstånd från Helsingfors och Borgå och är en del av huvudstadsregionens ekonomi- och pendlingsregion. Sibbos läge invid Lahtis och Borgå motorvägar är logistiskt sett utmärkt. Man når Helsingfors-Vanda flygplats samt Nordsjö hamn under en halv timme.

Sibbo kommun säljer företagstomter på Lönnbacka företagspark och Bastukärr logistikområde.

Bastukärr arbetsplatsområde omfattar ett område på ca 230 hektar invid Kervovägen. Området lämpar sig väl för logistikfunktioner som kräver stort utrymme. Även serviceföretag kan etablera sig på området.

Lönnbacka företagsparkets arbetsplatsområden är beläget invid Mårtensbyvägen mellan Nickby och Tallmo. Det finns lediga företagstomter på området.

Lediga företagstomter och lokaliteter:
http://www.sipoo.fi/se/service/bygga_och_bo/tomter_till_salu
http://www.sipoo.fi/se/kartor