Artikkelit

01.05.2021

Kasvava keskinen Uusimaa

Uusia yrityksiä, tilaa, osaamista, pöhinää, verkostoja ja monenlaista imua. Siinä monta hyvää syytä sijoittua Keski-Uudenmaan alueelle. Hyvien sijoittumispalvelujen lisäksi Järvenpään, Karkkilan, Keravan, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan kuntia yhdistää yhteinen kehittämisyhtiö Keuke, joka omalla osaamisella lisää alueen yritysten elinvoimaa ja kasvua.


Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskuksen (Keuke) alueella perustettiin viime vuonna 1345 uutta yritystä. Yrittämisen lisääntyminen on ollut Keuken toimialueella pitkäaikainen trendi.

– Asenteet yrittämistä kohtaan muuttuvat koko ajan myönteisimmiksi. Yrittäjyys nähdään hyvänä mahdollisuutena hyödyntää omaa osaamistaan, toteaa Keuken toimitusjohtaja Elina Pekkarinen.

Hänen mukaansa uusia yrityksiä perustetaan eniten palvelualalle, erityisesti hyvinvointi ja terveys kärjessä. Myös erilaiset kädentaidot nousevat esille perustetuista yrityksistä.

– En näe muutosta pelkkänä rakenteellisena ja työn tekemisen muuttumisen muutoksena, vaan myös ilmapiiriasiana. Yrittäjyyteen kannustava ilmapiiri, kuntien yrittäjämyönteisyys ja monipuoliset yrityspalvelut mahdollistavat hyvän kasvualustan niin uusille, sijoittuville kuin kasvaville yrityksille, Pekkarinen jatkaa.


 Keskiarvoa enemmän jalostusta


Keuken toimialueella alkutuotannon, jalostuksen ja palveluiden jakauma noudattaa pitkälti koko maan keskiarvoa. Keuken toimialueella on jalostuksen osuus kuitenkin selvästi muuta maata korkeampi. Kun koko maan jalostuksen osuus kaikista yrityksistä on 21,5 prosenttia, niin Keuken toimialueella se on 27 prosenttia.

– Meillä on siis verrattain paljon teollisuutta ja rakentamista. Tilastojen mukaan alueellamme on 841 teollisuuslaitosta ja 2579 yrityksen toimipaikkaa rakentamisen alalla, kertoo Elina Pekkarinen.

Keuken toimialueen noin 13,5 tuhannesta yrityksestä valtaosa, 11 150 kappaletta, on pieniä alle viisi henkeä työllistäviä yrityksiä. Seuraavan kokoluokan eli 5–9 henkeä työllistävien yritysten lukumäärä on 840. 

– Isoja 49–250 henkeä työllistäviä yrityksiä on 91 kappaletta ja yli 250 henkeä työllistäviä on 9 kappaletta. Luvut osoittavat, että alueen elinvoima ei ole pelkästään isojen työllistävien yritysten varassa. Tulevaisuus on monesti pienissä palveluyrityksissä ja niiden yhteenliittymissä.

Keuken toimialueen elinvoiman mittarit ovat helposti kaikkien saavutettavissa Keuken kotisivuilla. Elinvoimatilastot päivittyvät säännöllisesti osoitteessa keuke.fi/elinvoimatilastot.


Seuraa Altiaa, Valmetia ja Teknosta


Keski-Uudenmaan alueen kunnat tarjoavat eri kokoisia yritystontteja useilta yritysalueilta. Uudet liikepaikat tarjoavat yrityksille kilpailukykyisiä sijoittumispaikkoja hyvien liikenneyhteyksien varrella kaikissa alueemme kunnissa.
 
 – Me tavoitamme maailman ja maailma meidät: Suomen suurimpia logistiikka-alan toimijoita, kuten DB Schenker, Lidl Suomi, Stockmann ja S-ryhmä ovat sijoittaneet toimintaansa meidän alueellemme, kertoo Pekkarinen.
 
 Erikokoiset yritysalueet antavat mahdollisuuksia monenlaiseen toimintaan. Logistiikan yritysalueilta löytyy runsaasti tilaa varastointia varten.
 
 – Meillä on myös pitkät teollisuuden perinteet. Moni teollisuuden yritys, kuten Altia, Valmet, Rocla ja Teknos, on pystynyt uudistamaan toimintaansa Keskisellä Uudellamaalla. Tähän joukkoon on hyvä sijoittua vaikka verkostokumppaniksi tai alihankkijaksi.
 
 – Sopivia yritystontteja ja toimitiloja voi etsiä alueen kaikista kunnista niiden verkkosivuilta ja ottaa suoraan yhteyttä kuntien yhteyshenkilöihin. Näille sivuille on kootusti suorat linkit Keuken sivuilta. Linkki löytyy jutun lopusta.

 

Elinvoimainen Keski-Uusimaa
 


Keuken toiminta-alue muodostuu pääkaupunkiseudun ympärillä sijaitsevista seitsemästä kehyskunnasta: Järvenpää, Karkkila, Kerava, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo ja Tuusula.
 
 Alue on osa Helsingin seutua ja logistisesti loistavalla paikalla. Liikennöinti seudulla on helppoa. Maantieliikenteen rungon muodostavat valtatiet Helsingistä Poriin, Tampereelle, Tuusulaan, Lahteen ja Porvooseen sekä kehäväylä Hangosta Porvooseen.
 
 Päärataa käyttävät tuhannet matkustajat päivittäiseen työmatka- ja asiointiliikenteeseen. Helsinki-Vantaan lentoasemalle on noin 20–30 minuutin matka ja Helsingin satamiin 30–40 minuutin matka.
 
 – Seutumme on voimakasta muuttovoitto- ja kasvualuetta: lähes 200 000 asukasta on löytänyt kasvun paikan alueeltamme. Kasvava väestömäärä lisää ostovoimaa ja tarjoaa uusia bisnesmahdollisuuksia, Elina Pekkarinen toteaa.
 
 Keskinen Uusimaa on osa pääkaupunkiseudun työssäkäyntialuetta. Seudun omista työpaikoista noin kaksi kolmasosaa on palvelualoilla. Vahvoja toimialoja ovat metalli- ja elintarviketeollisuus, rakentaminen, logistiikka ja kuljetus.

(info)
 Neuvomme sijoittumisessa ja tarjoamme alueemme yrityksille monipuolista sparrausta yrityksen kehittämiseen ja kasvuun. Ota rohkeasti yhteyttä!


keuke@keuke.fi,
 
Linkki toimialueen kuntien yritystonttisivuille
www.keuke.fi/yritysneuvonta/yrityksen-sijoittuminen/

 
 
 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

21.09.2021
klo 17:00

Game of ideas III - Yritysideakilpailu (haku 2.8. asti)

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Liity postituslistalle

 

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

› Näytä kartalla

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

ONLINE-AJANVARAUS

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 

Keuke, Development Centre Ltd. Helsinki Region North, aims to create growth for the region thorough counselling and supporting local businesses. Our services include for example:

Our clients, local SME′s, have insofar been exceedingly satisfied with our services, and we strive to keep it that way.

Keuke is owned by seven municipalities in Central Uusimaa: Kerava, Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo and Karkkila and our services are free of charge for our clients.

Helsinki Region North, Central Uusimaa, has an excellent logistic position at the border of the best markets. It is part of the Helsinki metropolitan area and is the gateway to Finnish, European and Eastern markets, such as Russia and the Baltic countries.

Our Contact details:
Address: Puuvalonaukio 2D, 2rd floor
Kerava

Tel: +35850 341 3210

Keuke, Utvecklingscentret för Mellersta Nyland, är ett företagsrådgivningsbolag som ägs av sju kommuner i Mellersta Nyland. Vi sträver efter att skapa tillväxt på området genom att stöta och rådda små och medelstora företag i till ex. följande frågor:

Utöver dessa tjänster, organiserar vi också flera större evenemang och utbildningar om året med varierande tema inom affärslivet.

Keukes rådgivningstjänster är kostnadsfria och betjänar företag som är verksamma i våra ägarkommuner: Borgnäs, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Sibbo, Träskända och Tusby.

Våra kunder har såtillvida varit väldigt nöjda med våra tjänster och vi kämpar för att det kommer att vara så också i framtiden.

Ytterligare information:

Elina Duréault, företagsrådgivare
gsm 050 3668 588

Elina Pekkarinen, verkställande direktör
gsm 050 549 2213

E-post: förnamn.efternamn(at)keuke.fi

SIBBO

Sibbo är en snabbt växande tvåspråkig kommun som ligger på ca 25 km:s avstånd från Helsingfors och Borgå och är en del av huvudstadsregionens ekonomi- och pendlingsregion. Sibbos läge invid Lahtis och Borgå motorvägar är logistiskt sett utmärkt. Man når Helsingfors-Vanda flygplats samt Nordsjö hamn under en halv timme.

Sibbo kommun säljer företagstomter på Lönnbacka företagspark och Bastukärr logistikområde.

Bastukärr arbetsplatsområde omfattar ett område på ca 230 hektar invid Kervovägen. Området lämpar sig väl för logistikfunktioner som kräver stort utrymme. Även serviceföretag kan etablera sig på området.

Lönnbacka företagsparkets arbetsplatsområden är beläget invid Mårtensbyvägen mellan Nickby och Tallmo. Det finns lediga företagstomter på området.

Lediga företagstomter och lokaliteter:
http://www.sipoo.fi/se/service/bygga_och_bo/tomter_till_salu
http://www.sipoo.fi/se/kartor