Sisältöön »
 

Artikkelit

17.03.2022

Yrittäjän hyvinvointi on yrityksen menestyksen tae

Palkansaajien työssäjaksamisesta huolehditaan, mutta yrittäjän työhyvinvointi jää yrittäjän omalle vastuulle. Suhtaudu itseesi kuin palkansaajaan. Ota vastuu jaksamisestasi. Kun sinä voit hyvin, yrityksesi menestyy todennäköisemmin. Tuottava ihminen voi kokonaisvaltaisesti hyvin.

Mitkä seikat vaikuttavat hyvinvointiin ja ylläpitävät jaksamistasi? Lue vinkit tästä alta, joiden avulla voit auttaa itseäsi ja yritystäsi voimaan paremmin.

Palautuminen antaa voimavaroja

Riittävä palautuminen on jaksamisen edellytys ja yrittäjän työkyky on yrityksen menestyksen edellytys. Jokaisessa päivässä tulisi olla tilaa palautumiselle. Huolehdikin, että sinulle jää joka päivä työstä vapaata aikaa. Palauttava tekeminen ei ole suorittavaa ja voimia vievää. Palauttava tekeminen tuo sinulle jaksamista. Tee jotain sellaista, josta nautit ja iloitset.

Pienet tauot joka päivä työpäivän lomassa tukevat jaksamistasi ja ovat palauttavia. Pidä vapaapäivä joka viikko. Muistathan myös pitää kunnon loman kerran vuodessa. Huolehtimalla itsestäsi pidät huolta yrityksestäsi.

Huolehdi yleiskunnostasi

Keho kaipaa monipuolista liikettä. On hyvä tunnistaa, millainen liike sopii sinulle. Jos työsi on fyysisesti kuormittavaa, on hyvä huolehtia, että keho saa rasittavan toiminnan vastapainoksi palauttavaa ja rauhallista tekemistä. Puolestaan istumatyöläisten on hyvä muistaa antaa keholle liikettä paikalla olon vastapainoksi. 

Liikkumisen ei tarvitse olla paljon aikaa vievää suoritus vaan se voi olla myös arkiliikuntaa. Esimerkiksi kokouksen voi pitää metsässä liikkuessa ja lounaan hakureissuun voi yhdistää parin korttelin ympärikävelyn. Kun olet fyysisesti toimintakykyinen, kehosi jaksaa enemmän.

Vähäinen liikkuminen vaikuttaa fyysisen kunnon lisäksi henkiseen jaksamiseen. Tämä puolestaan heijastuu suoraan yrityksesi toimintaan. Liikkumisen suhteen tunnista tarpeesi ja millainen liike sopii sinulle. Aloita mieluummin pienistä teoista ja lisää jokaiseen päivääsi sinulle sopivaa kehollista liikettä.

Älä nipistä unesta

Nukkumisen tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Kehosi ja aivosi tarvitsevat joka yö riittävän määrän palauttavaa unta, jotta pysyt toimintakykyisenä. Tiedät varmasti tunteen, kun väsyneenä kaikki tuntuu hankalammalta. Opettele säännöllinen unirytmi ja varaa nukkumiselle tarpeeksi tunteja. Rauhoita illat hyvissä ajoin ennen nukkumaan menoa. Pistä tietokone kiinni äläkä tee töitä sängyssä. Pyhitä makuuhuoneesi ja sänkysi levolle. Eihän palkkatyöläinenkään nuku toimistossa.

Jos nipistät unenmäärästä, tämä kostautuu jaksamisessa ja työkyvyssä. Väsyneenä olet tuottamattomampi ja tämä näkyy lopulta yrityksesi tuloksessa.

Olet muutakin kuin yrityksesi

Me ihmiset olemme sosiaalisia olentoja. Meitä ei ole luotu tallaamaan jokaista askelta yksin. Huolehdi etteivät sosiaaliset suhteesi kärsi työsi vuoksi. Vaali sosiaalisia suhteitasi äläkä työskentele koko aikaa. 

Suunnittele työsi ja aikatauluta työpäiväsi. Älä lupaa liikoja vaan huolehdi realistisesta työaikataulusta. Opettele myös karsimaan ja sanomaan ei. Järjestä aikaa perheellesi ja ystävillesi. Työt kyllä odottavat. Tutkimusten mukaan onnellisimmilla ihmisillä on hyvä sosiaalinen verkosto. Sosiaalinen verkosto antaa myös tukea ja turvaa.

Pitkä työviikko silloin tällöin ei välttämättä verota jaksamista, mutta jatkuvana se on haitallista. Kun työkyky kärsii, kärsii myös yrityksesi. Muista kohtuus kaikessa. Myös työskentelyssäsi.

 
 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

31.01.2023
klo 17:00

KUTSU: Keuken digimarkkinointi-ilta: Asiakaskin diggaa digiä

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

  
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Liity postituslistalle »

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy