Sisältöön »
 

Artikkelit

09.04.2019

Yrittäjyyteen tarvitaan realismia ja unelmia

Yrittäjyys kiinnostaa minua. Mistä kannattaa aloittaa ja mitä pitäisi tehdä aivan ensimmäisenä?

Yrittäjyydestä kannattaa hankkia tietoa ja lukea esimerkiksi yrityksen perustamisopasta. Löydät sen Keuken sivuilta. Myös esim. verottajan ja suomi.fi:n sivuilta löytyy aiheesta hyvää ja luotettavaa tietoa. Jos oma idea alkaa jo hahmottumaan, kannattaa ryhtyä kirjoittamaan alustavaa liiketoimintasuunnitelmaa. Yrittäjyyskurssille osallistuminen on aina hyvä juttu.

Meidän juttusille voi tulla milloin vain, vaikka yrittäminen olisi vasta ideatasolla.

Mistä tiedän mikä yhtiömuoto kannattaa valita?

Pohdi oletko lähdössä yrittämään yksin vai kumppanin tai kumppaneiden kanssa. Mieti myös onko tarkoituksesi työllistää vain itsesi vai kasvaa ja kansainvälistyä. Entä mitä riskejä suunnittelemaasi toimintaan sisältyy, minkälaista rahoitusta toimintasi vaatii ja oletko lähdössä liikkeelle sivu- vai päätoimisesti. Yhtiömuodon valintaa kannattaa pallotella myös vaikka meidän keukelaisten kanssa.

Miten osaan laskea yritykseni menot ja tulot?

Perustamisvaiheessa arvioidaan yrityksen toimintaan liittyviä kiinteitä ja muuttuvia kuluja, kuten mahdollisia tilavuokria, kirjanpidon kuluja, vakuutuksia ja palkkoja. Jos myyt tuotteita tai palveluja, joiden tuottamiseen tarvitset ostoja, myös katteella on tärkeä merkitys. Kulut on yleensä melko hyvin ennakoitavissa jo suunnitteluvaiheessa, mutta tulojen arvioiminen aloitusvaiheessa onkin sitten astetta haastavampaa.

Tuloja kannattaa miettiä vertaamalla omia suunnitelmia samalla alalla jo oleviin yrityksiin, miettimällä oman ajankäytön näkökulmasta, mikä on realistista tai vaikkapa tekemällä erilaisia laskelmia esim. pessimisti-realisti-optimisti myyntiarvioilla. Laskelmia kannattaa aina käydä läpi myös ulkopuolisen asiantuntijan kanssa, kuten Keuken yritysneuvojan kanssa.

Miten varmistan alkuvaiheessa yrityksen rahoituksen ja omat tuloni?

Arvioi mahdollisimman realistisesti, miten kauan toiminnan käynnistymiseen kunnolla menee aikaa ja varaa alkuun riittävästi käyttöpääomaa, millä pyöritetään yritystoiminnan alkuvaiheen kustannuksia, mutta myös turvataan omaa toimeentuloa. Päätoimiseksi yrittäjäksi ryhtyvän on mahdollista hakea starttirahaa alkuvaiheen toimeentulonsa tueksi, mutta yleensä tarvitaan lisäksi myös omia säästöjä tai vaikkapa pankkilainaa alun käyttöpääomaa turvaamaan.

Pitääkö minun varautua valtavaan lupa- ja byrokratiavyöryyn?

Lupien ja byrokratian määrä riippuu paljolti yrityksen toimialasta. Monet byrokratiakuviot hoituvat nykyisin jo varsin sujuvasti sähköisten väylien kautta ja näissäkin asioissa keukelaiset auttavat. Pieni huolellinen hetki byrokraattisella epämukavuusalueella kannattaa viivähtää matkalla kohti oman yritysunelman toteutumista.


Me Keukessa autamme sinua yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa, varaa oma aikasi nyt:

AJANVARAUS ma-pe 9.00-15.00
Puhelin 050 341 3210 (Soitamme tarvittaessa takaisin.)
Ajan voi varata myös sähköpostitse: keuke (at) keuke.fi 

 
 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

14.05.2024
klo 17:00

KUTSU: Keuken tekoälyilta: Järkipuhetta ja keinoja hyötyä tekoälystä

 

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori