Sisältöön »
 

Artikkelit

02.12.2019

Mistä rahaa kasvuun ja kehittämiseen?

Yritykseni on melko nuori ja kasvun esteenä on selkeästi liian pieni kassa. Mistä tähän voi saada rahoitusta ja millaisilla ehdoilla?


Jokaisella rahoittajalla on omat rahoitusehtonsa, jotka ovat usein yrityskohtaisia. Vaihtoehtoina ovat esimerkiksi pankki ja Finnvera, jotka tarkastelevat mahdollisuuksia kannattavaan liiketoimintaan.

Kasvun rahoitus on hyvä suunnitella ajoissa. Raju kiihdytys vaatii resursseja, eivätkä maltillisemmatkaan kasvupanostukset ole ilmaisia. Rahoitus pitää suunnitella niin, että yrityksen kasvu ja kehittyminen pysyy hallinnassa.


Rahoittamiseen ei ole yhtä parasta keinoa vaan rahoituspaketti muodostuu yleensä useamman rahoittajan kokonaisuudesta. Me autamme sinua rahoitustarpeen arvioinnissa sekä rahoitus- ja avustusmahdollisuuksien kartoituksessa. Saat meiltä apua myös rahoitushakemusten laatimisessa ja tarvittavien liitteiden hankkimisessa.


Mihin kaikkeen julkista rahoitusta voi saada? Tarkoittaako investointi aina laitteen tai koneen ostamista?

Kasvuun, kansainvälistymiseen ja tuotekehitykseen on mahdollista hakea julkista rahoitusta. Julkiset toimijat tarjoavat lainoja, avustuksia ja pääomasijoituksia, joiden saaminen edellyttää myös omaa rahoitusosuutta. Rahoituksen edellytyksenä on yleensä, että yrityksellä on halua ja potentiaalia kasvuun. merkittävän kasvun tavoitteleminen.

Yrityksen yleisimmät rahoituskumppanit ovat pankit ja Finnvera. Rahoituksesta ja investoinneista puhuttaessa kannattaa miettiä tarkkaan oma rahoitustarve. Kannattaa suunnitella mihin rahaa tarvitaan, onko se kassan hallintaan vai hankintoihin. Seuraavaksi on hyvä miettiä kuinka paljon rahaa tarvitaan ja milloin? Ja mitä vakuuksia on antaa rahaa vastaan? Vasta sitten suunnitellaan mistä rahat lähdetään hankkimaan. hankitaan.

Yritys voi saada kasvuun rahoitusta pankista, rahoitusyhtiöstä, Finnverasta, Business Finlandilta, ELY-keskukselta, ulkopuolisilta pääomasijoittajilta tai joukkorahoituksella.


Yritykseni sijaitsee kaupungin keskustassa. Onko minulla mitään mahdollisuutta saada EU:n investointitukia?

Uudellamaalla yritysten investointituet ovat mahdollisia ainoastaan Mannersuomen maaseudun kehittämisohjelman kautta. Tuet ovat aina harkinnanvaraisia. Investointituen tavoitteena on maaseudun toimeentulomahdollisuuksien ja työpaikkojen lisääminen. Näin ollen kaupunkien keskustat on rajattu pois tuen piiristä. Jos pohdit investointia, niin voimme yhdessä selvittää alueesi tukimahdollisuudet.


Neuvomme mielellämme rahoitukseen liittyvissä asioissa. Varaa aika keuke (at) keuke.fi tai 050 341 3210.

 
 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

24.04.2024
klo 17:00

Kutsu: Keuken myynti- ja markkinointi-ilta: Myyntiä digitaalisessa maailmassa analogisille ihmisille

 

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori