Sisältöön »
 

Artikkelit

01.04.2021

Data on uusi höyrykone

Monet yritykset ja organisaatiot keräävät aktiivisesti toiminnassaan syntyvää tietoa. Tiedon perusteella voidaan kohdentaa palveluja yhä paremmin ja kohdistaa resursseja oikein. Tieto on arvokasta siis silloin, kun sitä myös käytetään.

Keuke on mukana tiedon jakamisessa niin, että se hyödyttäisi koko toimialueen elinvoimaisuutta. Kunnissa päätöksenteko helpottuu ja yritykset voivat suunnitella tarkemmin liiketoimintaansa.

– Haluamme auttaa päättäjiä johtamaan ja tekemään päätöksiä tiedon pohjalta. Luvut ja tilastot eivät anna välttämättä suoria vastauksia, mutta eri lukuja vertaamalla ja analysoimalla näkee ainakin mihin suuntaan asiat ovat kehittymässä, toteaa Keuken toimitusjohtaja Elina Pekkarinen.

Tiedot ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Pekkarinen toivoo, että myös yrittäjät osaavat käyttää niitä oman liiketoimintansa suunnittelussa.

– On aivan eri asia suunnitella liiketoimintaa faktojen pohjalta, kuin mututuntuman tai mielipiteiden pohjalta. Tiedolla johtamisesta ja suunnittelusta on puhuttu jo kauan, mutta nyt se on teknologian ja datan saatavuuden ansiosta entistä helpompaa.

Missä bisnesmahdollisuus?

Julkisen datan avaaminen on suuri mahdollisuus. Vielä tosin on matkaa siihen, että maksutonta dataa olisi tarjolla laajasti. Ihannetilanteessa avoin data on ilmiönä yhtä mullistava kuin höyryveturi aikanaan.

– Liiketoimintamahdollisuus syntyy siitä, kun julkiseen avoimeen dataan yhdistetään jotain yksityistä, esimerkiksi yrityksen keräämää dataa, toteaa Pekkarinen.

Sitran mukaan avoin data toimii uuden liiketoiminnan ja innovaatioiden lähteenä. Uudet tavat käyttää ja hyödyntää tietoa luovat uudenlaisia palveluja ja mahdollisuuksia. Euroopan komissio puolestaan on arvioinut julkisen tiedon avaamisen suoriksi taloudellisiksi tuotoiksi 40 miljardia euroa vuodessa.

– Yksinkertaisena esimerkkinä datan hyödyntämisestä on esimerkiksi kuntien koulutusasteen ja työttömyyslukujen yhdistämien. Näiden lukujen avulla yritys voi tehdä sijoittumispäätöksiä.

–  Tai jos katsoo väestönkehitystä ja sen ennusteita, voi tehdä nopeita päätelmiä siitä, mihin ikäryhmään palveluja tarvitaan. Vetovoimatilastot kertovat, missä kunnissa tehdään muuttovoittoa, mikä taas tarkoittaa ostovoimaa.

Elinvoimatilastot löytyvät Keuken kotisivuilta osoitteesta www.keuke.fi/elinvoimatilastot

 
 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

24.04.2024
klo 17:00

Kutsu: Keuken myynti- ja markkinointi-ilta: Myyntiä digitaalisessa maailmassa analogisille ihmisille

 

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori