Sisältöön »
 

Artikkelit

01.08.2021

Suunnitelmallisuus on uuden yrittäjän tuki

Keuken toimialueella perustettiin ennätykselliset 1345 uutta yritystä vuonna 2020. Mistä tämä trendi johtuu? 

Korona on vaikuttanut ihmisiin monella tavalla. Lisääntynyt vapaa-aika on saanut ihmiset pysähtymään ja miettimään, olisiko nyt oikea hetki toteuttaa omat haaveet yrittäjyydestä. Samalla markkinoille on syntynyt aivan uudenlaista kysyntää, johon uudet yrittäjät haluavat liikeideoillaan vastata. Yhä useammat haluavat myös tehdä työtä omilla ehdoillaan ja siihen yrittäjyys on loistava ratkaisu.

Ensimmäiset vuodet ovat uudelle yritykselle usein opettelun ja epävarmuuden aikaa. Miten tähän voi varautua? 

Kaikkeen ei ole mahdollista varautua, mutta monilta karikoilta voi välttyä hyvän suunnittelun avulla. Me Keukessa haluamme kannustaa yrittäjiä pohtimaan erilaisia skenaarioita ja ratkaisuja niihin. Tämä vähentää epävarmuutta ja nopeuttaa reagointia, jos eteen tulee haastava tilanne.  

Tuoreen yrittäjän on hyvä panostaa verkostoitumiseen, sillä kokeneemmilta yrittäjiltä saadut neuvot ovat usein kullanarvoisia. Alkuvaiheessa on myös tärkeää varmistaa riittävä rahoitus, sillä liiketoiminnan käynnistyminen voi viedä aikaa.

Oman yrityksen pyörittäminen voi tuntua joskus yksinäiseltä. Millaista tukea uusille yrittäjille on tarjolla? 

Paikalliset yrittäjäjärjestöt ja toimialakohtaiset järjestöt ovat hyviä kanavia verkostoitumiseen ja vertaistuen saamiseen. Keuke on koonnut yrittäjien avuksi Asiantuntijapörssin, jonka apua myös tuoreiden yrittäjien kannattaa hyödyntää. Omia kokemuksia voi jakaa myös mentorin kanssa.

Yrittäjälle on myös tärkeää huolehtia omasta virkistäytymisestä: mennä vapaa-ajalla tekemään jotain ihan muuta, kuin mitä yrittäjänä tekee, tavata uusia ihmisiä, keskittyä perheeseen ja tehdä niitä asioita, joista kokee saavansa voimavaroja arkeen ja yrittämiseen.

Mihin asioihin uuden yrittäjän kannattaa erityisesti panostaa ensimmäisen vuoden aikana?

Uuden yrittäjän kannattaa erityisesti opetella tekemään työnsä suunnitelmallisesti ja järjestelmällisesti. Alkuun se voi olla hankalaa, mutta pidemmän päälle se säästää merkittävästi aikaa. On myös hyvä oivaltaa, että yrityksestä tulee pitää huolta. Omia tuotteita ja palveluja tulee markkinoida säännöllisesti, jotta yrityksessä riittää tasaisesti töitä ja sitä kautta myös tuloja menojen kattamiseen.

Markkinoinnin ja myynnin tueksi meillä on tarjota TE-palvelun mahdollistama Startti Plus -palvelu, mikä on maksuton asiantuntijapalvelu starttirahaa saaneille ja työttömyystuella yritystoiminnan käynnistäneille.

Milloin ja miksi tuoreen yrittäjän kannattaa hyödyntää Keuken asiantuntijoiden apua? 

Meihin keukelaisiin kannattaa ottaa heti yhteyttä, kun joku yrittämiseen liittyvä asia mietityttää. Yksin on välillä vaikea saada otetta asioista tai löytää ratkaisua, mutta yhdessä pohtimalla asiat ratkeavat usein paljon helpommin. Mitä aikaisemmassa vaiheessa yrittäjä tulee Keukelle, sitä nopeammin asiat saadaan hoidettua.

 
 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

14.05.2024
klo 17:00

KUTSU: Keuken tekoälyilta: Järkipuhetta ja keinoja hyötyä tekoälystä

 

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori