Mielessä yrityksen perustaminen – harkitse myös ostamista

Onko haaveenasi oma yritys? Mahtavaa! Sanotaan, että oikotietä onneen ei ole, mutta aloittavan yrittäjän kannattaa pohtia olisiko liiketoiminnan jotakin osaa tai vaikka kokonaista yritystä mahdollista ostaa sen sijaan, että rakentaa kaiken itse.  Alalta kuin alalta löytyy toimivia liiketoimintamalleja, joiden ostaminen voi tarjota nopeamman ja riskittömämmän reitin kohti omia tavoitteita yrittäjänä.

Miksi harkita ostamista? 

 Suomi on pullollaan hyviä liiketoimintoja, jotka voivat tarjoavat vahvan alustan uudelle yrittäjälle. Yrityksen perustaminen alusta lähtien vie monesti enemmän aikaa ja rahaa kuin alun perin on arvioitu. Valmiiksi pyörivän liiketoiminnan avulla pääset nopeammin liikkeelle ja voit saada kassavirtaa jo ensimmäisestä päivästä lähtien. Sinun ei myöskään tarvitse olla miljonääri ostaaksesi liiketoimintaa, sillä kaupalle, jonka voi realistisesti odottaa maksavan itse itsensä takaisin järkevässä ajassa, löytyy useimmiten rahoitus. Tutkimukset yrityskaupoista osoittavat, että suuri osa ostetuista yrityksistä menestyy tulevaisuudessa hyvin, jollei jopa erinomaisesti. 

 Viisi hyvää syytä ostaa yritys:

1. Onnistumisen todennäköisyys on korkeampi. Tilastojen valossa onnistut yrittäjyydessä todennäköisemmin, kun ostat toimivan yrityksen. Valtaosa ostetuista yrityksistä jatkaa toimintaansa, kasvaa ja kehittyy. 

2. Kassavirtaa ensimmäisestä päivästä lähtien. Kassavirta on yksi yrityksen pyörittämisen kulmakivistä. Moni perustettava yritys kaatuu siihen, että uuteen liiketoimintaan joutuu investoimaan odotettua enemmän ja maksavien asiakkaiden saaminen ja kassavirran luominen kestää odotettua kauemmin. Ostamalla toimivan yrityksen, jolla on jo asiakaskuntaa, saat todennäköisesti kassavirtaa heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Myös tulevan kassavirran ennustaminen on helpompaa, kun sinulla on tiedot siitä, miten liiketoiminta on menneisyydessä menestynyt. 

3. Saat markkinoilla testatun liiketoimintamallin. Ostettavan yrityksen liiketoimintamalli on markkinoilla jo kertaalleen testattu ja todettu toimivaksi. Kun tiedät, miten liiketoiminta on pyörinyt ja tuottanut ennestään, on ennusteiden teko sen pohjalta riskittömämpää kuin täysin uudessa liiketoiminnassa. 

4. Saat valmista asiakaskuntaa. Asiakkaat ovat elintärkeitä yritykselle kuin yritykselle. Ostamalla toimivan yrityksen, saat todennäköisesti valmista asiakaskuntaa. Pitkään toimineella yrityksellä voi olla kanta-asiakkaita jopa vuosikymmenten ajalta ja se tunnetaan omalla toiminta-alueellaan. Lisäksi jo yhdenkin kerran ostaneelle asiakkaalle on helpompi tarjota tuotetta tai palvelua uudelleen tai tarjota lisäpalveluita.

5. Pääset nopeammin kehittämään liiketoimintaa. Harva ostaa yrityksen pitääkseen sen täysin ennallaan, vaan tavoitteena on lähes aina kehittää toimintaa. Toimivaa yritystä pääsee nopeammin kehittämään haluamaansa suuntaan, kun toimintamalli, asiakaskunta ja kassavirta ovat jo olemassa. 

Kun suunnittelet yrityksen perustamista tai haluat kasvattaa jo toimivaa yritystäsi, tutustu Yrityspörssi.fi verkkopalvelussa myytäviin yrityksiinosakashakuihin, avoimiin yrittäjäpaikkoihin tai jätä oma ostoilmoitus, jonka avulla saat yhteydenottoja oman yrityksen myyntiä harkitsevilta.  

Mielessä yrityksen perustaminen – harkitse myös ostamista

Meri Varkoi-Anhava on Yrityspörssi.fi -verkkopalvelun toimitusjohtaja ja yrittäjä. Hän seuraa työssään, kuinka tuhannet yritykset hakevat ostajaa ja ostettavaa kohdetta Yrityspörssin kautta ja minkälainen lähestymistapa tuo tuloksia. Meri itse on ryhtynyt yrittäjäksi ostamalla liiketoiminnan.   

 

16.06.2021 | Maaret Kallio

Tunteet ovat tärkeä osa inhimillistä yrittäjyyttä

Lue lisää


02.06.2021 | Jyrki Poikkimäki ja Riitta Backman

Valmistavan teollisuuden PK-yrityksissä digiloikka on vielä alkuvaiheessa

Lue lisää


18.05.2021 | Perttu Pölönen

Kriisi tuhoaa paljon, mutta luo tilalle enemmän

Lue lisää


21.04.2021 | Marianne Ahvenranta

Tuotteistaminen ja palvelumuotoilu

Lue lisää


07.04.2021 | Sami Laiho

Mitä PK-yrityksen tulisi huomioida tietoturvasta?

Lue lisää


24.03.2021 | Anna Perho

Mitä missä milloin?

Lue lisää


10.03.2021 | Atte Varsta

Kieleni rajat ovat maailmani rajat

Lue lisää


24.02.2021 | Valtteri Lindholm

Yritys ja erehdys

Lue lisää


10.02.2021 | Elina Pekkarinen

Kasvu tehdään yritys kerrallaan

Lue lisää


27.01.2021 | Elina Hiltunen

Digitalisaatio murtaa rajoja, mutta biteilläkin on hintansa

Lue lisää


12.01.2021 | Heini Kettunen

Omituisen vuoden jälkeen kohti uutta normaalia

Lue lisää


 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

21.09.2021
klo 17:00

Game of ideas III - Yritysideakilpailu (haku 2.8. asti)

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Liity postituslistalle

 

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

› Näytä kartalla

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

ONLINE-AJANVARAUS

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 

Keuke, Development Centre Ltd. Helsinki Region North, aims to create growth for the region thorough counselling and supporting local businesses. Our services include for example:

Our clients, local SME′s, have insofar been exceedingly satisfied with our services, and we strive to keep it that way.

Keuke is owned by seven municipalities in Central Uusimaa: Kerava, Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo and Karkkila and our services are free of charge for our clients.

Helsinki Region North, Central Uusimaa, has an excellent logistic position at the border of the best markets. It is part of the Helsinki metropolitan area and is the gateway to Finnish, European and Eastern markets, such as Russia and the Baltic countries.

Our Contact details:
Address: Puuvalonaukio 2D, 2rd floor
Kerava

Tel: +35850 341 3210

Keuke, Utvecklingscentret för Mellersta Nyland, är ett företagsrådgivningsbolag som ägs av sju kommuner i Mellersta Nyland. Vi sträver efter att skapa tillväxt på området genom att stöta och rådda små och medelstora företag i till ex. följande frågor:

Utöver dessa tjänster, organiserar vi också flera större evenemang och utbildningar om året med varierande tema inom affärslivet.

Keukes rådgivningstjänster är kostnadsfria och betjänar företag som är verksamma i våra ägarkommuner: Borgnäs, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Sibbo, Träskända och Tusby.

Våra kunder har såtillvida varit väldigt nöjda med våra tjänster och vi kämpar för att det kommer att vara så också i framtiden.

Ytterligare information:

Elina Duréault, företagsrådgivare
gsm 050 3668 588

Elina Pekkarinen, verkställande direktör
gsm 050 549 2213

E-post: förnamn.efternamn(at)keuke.fi

SIBBO

Sibbo är en snabbt växande tvåspråkig kommun som ligger på ca 25 km:s avstånd från Helsingfors och Borgå och är en del av huvudstadsregionens ekonomi- och pendlingsregion. Sibbos läge invid Lahtis och Borgå motorvägar är logistiskt sett utmärkt. Man når Helsingfors-Vanda flygplats samt Nordsjö hamn under en halv timme.

Sibbo kommun säljer företagstomter på Lönnbacka företagspark och Bastukärr logistikområde.

Bastukärr arbetsplatsområde omfattar ett område på ca 230 hektar invid Kervovägen. Området lämpar sig väl för logistikfunktioner som kräver stort utrymme. Även serviceföretag kan etablera sig på området.

Lönnbacka företagsparkets arbetsplatsområden är beläget invid Mårtensbyvägen mellan Nickby och Tallmo. Det finns lediga företagstomter på området.

Lediga företagstomter och lokaliteter:
http://www.sipoo.fi/se/service/bygga_och_bo/tomter_till_salu
http://www.sipoo.fi/se/kartor