Kieleni rajat ovat maailmani rajat

Filosofi Ludwig Wittgenstein kiteytti osuvasti ihmisen ajattelua. Sama soveltaen pätee myös yrittäjän liiketoiminnan kansainvälistämiseen. Mitä ei tiedä tai ei osaa sanoittaa muodostaa rajat oman liiketoiminnan kehittämiselle. Ja toisaalta mitä enemmän pyrkii hallitsemaan ”tuntemattomia” liiketoiminnan epävarmuuksia, sitä enemmän joutuu rajaamaan pois mahdollisuuksia. Pirullinen noidankehä.

Muutamassa vuosikymmenessä on Suomi kehittynyt ulos siitä taloudesta, joka nojasi ulkomaankaupassaan pelkästään paperiin, metsään ja teräkseen. Nokian kännykkäbisneksen siivittämänä kansainvälistyvä kuluttajabisnes on saanut uusia muotoja ja toimialoja.

Edelliselle sukupolvelle Suomi oli kotimarkkina, tänä päivänä kotimarkkina on Euroopan Unioni. Tavarat ja pääomat liikkuvat EU-alueella vapaasti. Euroopan ulkopuolinen markkina on monelle yritykselle henkisesti vasta se ensimmäinen oikea kansainvälistymisen paikka. Digitaaliset tuotteet ja verkkokaupan kehitys mahdollistavat jokaiselle yrittäjälle kansainvälistymismahdollisuuden. Samalla se hämärtää perusasioiden tärkeyttä ja luo uusia juridisia haasteita toiminnalle sekä tuotteille.

Kasvu ja kansainvälistyminen perustuu epävarmuuden siedolle, rohkeudelle ja uskolle omaan menestykseen. Epävarmuutta voi vähentää laittamalla perusasiat kuntoon. Silloin kun kansainvälistymällä päätetään hakea kasvua, toimii Suomi hyvänä testimarkkinana. Vain harvoin ulkomailla pärjää sellaisilla tuotteilla ja palveluilla, jotka eivät menesty Suomessa. Poikkeuksiakin löytyy. Suomessa on hyvä testata niin tuotteen ominaisuuksia, markkinointia, tilaus-toimitusprosesseja, hinnoittelua, maksuliikennettä kuin myös asiakaskokemuksia. Virheiden korjaaminen Suomessa on moninkertaisesti halvempaa kuin Suomen ulkopuolella. Kun reitti onnistumiseen on laadittu, tuotteet valmiina ja rahti lastattu, voidaan suuntaa muuttaa vauhdissa paljon helpommin kuin navigoida satamassa seisovaa laivaa.

Kannustan kaikkia kansainvälisestä liiketoiminnasta kiinnostuneita yrityksiä ja yrittäjiä kokeilemaan siipiään Suomen ulkopuolella. EUn kotimarkkinalla asuu 400 miljoonaa kuluttajaa, joten potentiaali on valtava. Myös kilpailu on kovaa. Huolellisella suunnittelulla, harkituilla askelmerkeillä ja hallitulla riskillä vain taivas on rajana. Joitakin vuosia sitten sain juristilta kansainvälisen liiketoiminnan kehittämiseen liittyen kultaakin kalliimman neuvon; ”Sellaista riskiä ei voi ottaa, jos sen realisoitumisen kanssa ei voi elää. Oli riskin realisoituminen kuinka epätodennäköistä tahansa.” Viisas neuvo, oikeastaan mille tahansa elämän osa-alueelle.

Tule Keukeen laajentamaan niin ”kielesi kuin maailmasi” rajoja. Me tuemme ja neuvomme sinua matkasi eri vaiheissa.

Atte Varsta

Kieleni rajat ovat maailmani rajat

Atte Varsta on Keuken asiakkuuspäällikkö ja hänen vahvuutenaan ovat kasvuun ja kansainvälistymiseen liittyvät strategioiden, liiketoiminnan konseptoinnin, markkinoinnin, asiakkuuksien ja brändäyksen kehittäminen. Keuken ulkopuolella Atte toimii itsekin kansainvälisenä monialayrittäjänä ja kirjoittaa syksyllä ilmestyvää Elvis kirjaa.

 

 

05.05.2021 | Meri Varkoi-Anhava

Mielessä yrityksen perustaminen – harkitse myös ostamista

Lue lisää


21.04.2021 | Marianne Ahvenranta

Tuotteistaminen ja palvelumuotoilu

Lue lisää


07.04.2021 | Sami Laiho

Mitä PK-yrityksen tulisi huomioida tietoturvasta?

Lue lisää


24.03.2021 | Anna Perho

Mitä missä milloin?

Lue lisää


24.02.2021 | Valtteri Lindholm

Yritys ja erehdys

Lue lisää


10.02.2021 | Elina Pekkarinen

Kasvu tehdään yritys kerrallaan

Lue lisää


27.01.2021 | Elina Hiltunen

Digitalisaatio murtaa rajoja, mutta biteilläkin on hintansa

Lue lisää


12.01.2021 | Heini Kettunen

Omituisen vuoden jälkeen kohti uutta normaalia

Lue lisää


 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

19.05.2021
klo 17:00

KUTSU: Keuken joka yrittäjän talouskoulu 19.5.2021 livestreamina

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Liity postituslistalle

 

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

› Näytä kartalla

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

ONLINE-AJANVARAUS

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 

Keuke, Development Centre Ltd. Helsinki Region North, aims to create growth for the region thorough counselling and supporting local businesses. Our services include for example:

Our clients, local SME′s, have insofar been exceedingly satisfied with our services, and we strive to keep it that way.

Keuke is owned by seven municipalities in Central Uusimaa: Kerava, Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo and Karkkila and our services are free of charge for our clients.

Helsinki Region North, Central Uusimaa, has an excellent logistic position at the border of the best markets. It is part of the Helsinki metropolitan area and is the gateway to Finnish, European and Eastern markets, such as Russia and the Baltic countries.

Our Contact details:
Address: Puuvalonaukio 2D, 2rd floor
Kerava

Tel: +35850 341 3210

Keuke, Utvecklingscentret för Mellersta Nyland, är ett företagsrådgivningsbolag som ägs av sju kommuner i Mellersta Nyland. Vi sträver efter att skapa tillväxt på området genom att stöta och rådda små och medelstora företag i till ex. följande frågor:

Utöver dessa tjänster, organiserar vi också flera större evenemang och utbildningar om året med varierande tema inom affärslivet.

Keukes rådgivningstjänster är kostnadsfria och betjänar företag som är verksamma i våra ägarkommuner: Borgnäs, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Sibbo, Träskända och Tusby.

Våra kunder har såtillvida varit väldigt nöjda med våra tjänster och vi kämpar för att det kommer att vara så också i framtiden.

Ytterligare information:

Elina Duréault, företagsrådgivare
gsm 050 3668 588

Elina Pekkarinen, verkställande direktör
gsm 050 549 2213

E-post: förnamn.efternamn(at)keuke.fi

SIBBO

Sibbo är en snabbt växande tvåspråkig kommun som ligger på ca 25 km:s avstånd från Helsingfors och Borgå och är en del av huvudstadsregionens ekonomi- och pendlingsregion. Sibbos läge invid Lahtis och Borgå motorvägar är logistiskt sett utmärkt. Man når Helsingfors-Vanda flygplats samt Nordsjö hamn under en halv timme.

Sibbo kommun säljer företagstomter på Lönnbacka företagspark och Bastukärr logistikområde.

Bastukärr arbetsplatsområde omfattar ett område på ca 230 hektar invid Kervovägen. Området lämpar sig väl för logistikfunktioner som kräver stort utrymme. Även serviceföretag kan etablera sig på området.

Lönnbacka företagsparkets arbetsplatsområden är beläget invid Mårtensbyvägen mellan Nickby och Tallmo. Det finns lediga företagstomter på området.

Lediga företagstomter och lokaliteter:
http://www.sipoo.fi/se/service/bygga_och_bo/tomter_till_salu
http://www.sipoo.fi/se/kartor