Sisältöön »
 

Blogi

Yrityksen hallinnolliset vastuut ovat menestyksekkään liiketoiminnan kulmakiviä

Paraskaan liikeidea tai yritys ei menesty, jos tärkeät hallinnolliset tehtävät jäävät hoitamatta tai ne on hoidettu vähän sinnepäin. Olen koonnut tähän blogiin yrityksen hallinnollisten tehtävien tärkeimmän kolminaisuuden: taloushallinnon, verotuksen ja yhtiölainsäädännön – ja erityisesti niiden ajantasaisuus. 

Ajantasainen tieto taloushallinnossa:

Taloushallinto on keskeinen osa yrityksen hallintoa, ja sen tarkoituksena on varmistaa taloudellinen tehokkuus ja läpinäkyvyys. Ajantasainen ja paikkansa pitävä tieto taloushallinnossa on ensiarvoisen tärkeää liiketoiminnan suunnittelulle, sillä se tarjoaa tarkat tiedot yrityksen taloudellisesta tilanteesta.

Tiedon ajantasaisuus auttaa tunnistamaan mahdolliset ongelmat ja mahdollisuudet ajoissa sekä tekemään perusteltuja päätöksiä. Se myös helpottaa budjetointia ja ennustamista, mikä on ratkaisevaa pitkän aikavälin kannattavuuden kannalta.

Aloittavan yrittäjän näkökulmasta kirjanpidon voi toki tehdä itse, kunhan hänellä on siihen riittävä osaaminen. Toisaalta kirjanpidon ulkoistaminen alan ammattilaiselle antaa yrittäjälle enemmän aikaa keskittyä ja panostaa omaan liiketoimintaansa.   

Taloushallinnon 3 tärkeintä asiaa:

  • Budjetointi ja ennustaminen
  • Tarkka taloudellinen tilanne
  • Mahdollisten ongelmien ja mahdollisuuksien tunnistaminen ajoissa

Verotuksen ajantasaisuus:

Verotus on toinen tärkeä osa yrityksen hallinnollisia vastuita. Ajantasaiset tiedot verotuksesta ovat avainasemassa liiketoiminnan suunnittelussa, sillä verolainsäädännössä tapahtuu aika ajoin muutoksia.

Ajantasainen tieto auttaa varmistamaan, että yritys noudattaa kaikkia voimassa olevia vero lakeja ja pystyy varautumaan myös mahdollisiin veromuutoksiin. Lisäksi se mahdollistaa tarkan budjetoinnin ja varautumisen tuleviin verovelvoitteisiin, mikä vahvistaa yrityksen taloudellista asemaa.

Aloittavan yrittäjän kannattaa tutustua yhtiömuotonsa verotuksen erikoispiirteisiin osaavan kirjanpitäjänsä kanssa. Itse kirjanpitoaan tekevän yrittäjän kannattaa seurata verotukseen liittyvien säädösten muutoksia.

Verotuksen 3 keskeisintä asiaa:

  • Voimassa olevien verolakien noudattaminen
  • Veromuutosten vaikutusten ennakointi
  • Tarkka budjetointi ja varautuminen verovelvoitteisiin

Yhtiölainsäädännön merkitys:

Yhtiölainsäädäntö asettaa raamit yrityksen toiminnalle ja sen hallinnollisille rakenteille. Ajantasainen tieto yhtiölainsäädännöstä on välttämätöntä, jotta yritys voi toimia lainmukaisesti ja tehokkaasti. Tämä koskee erityisesti yritysmuodon valintaa, hallituksen vastuita ja päätöksentekomenettelyjä. Yhtiölainsäädännön muutosten seuraaminen auttaa välttämään oikeudellisia riskejä ja varmistaa, että yritys hyötyy mahdollisesti tarjolla olevista eduista.

Yhtiölainsäädännön 3 ydinkohtaa:

  • Lainmukainen toiminta ja tehokkuus
  • Oikeudellisten riskien välttäminen
  • Yrityksen mahdollisista eduista hyötyminen

Hanki vielä ympärillesi osaava verkosto

Yrityksen menestyksen kannalta on siis välttämätöntä pitää huolta taloushallinnosta, verotuksesta ja yhtiölainsäädännöstä ajantasaisina. Tämä mahdollistaa liiketoiminnan suunnittelun joustavuuden, säästää resursseja ja luo vahvan perustan pitkäaikaiselle liiketoiminnalle.

Näissä asioissa kannattaa myös pohtia jäsenyyttä Suomen Yrittäjissä ja Veronmaksajissa. Jäsenyyden kautta jäsenet saavat myös arvokasta tietoa yllä mainituista asioista.

Neuvoja ja apua saat myös meiltä Keukesta! Varaa aika maksuttomaan neuvontatapaamiseen!

Varaa aika!

 

Yrityksen hallinnolliset vastuut ovat menestyksekkään liiketoiminnan kulmakiviä

Ari Ainola on Keuken perustamisneuvonnassa toimiva yrityskehittäjä, joka innostuu uusista ideoista ja jos vanhaan ideaan on löytynyt uusi näkökulma. Talouden ja liiketoiminnan kannattavuuden asiat kiinnostavat ja kuten myös verotuksen muutokset ylipäänsä. Vapaa-aikaan kuuluu mm. kokkailu eri muodoissaan ja hyvät leffat. Lisäksi maata tulee kierreltyä pitkin ja poikin geokätköillen.

 
 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

15.08.2024
klo 18:00

KUTSU: Keuken syksyn kick off: Onnistuminen vaatii myös epäonnistumisia

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori