Kasvu tehdään yritys kerrallaan

”Ei me olla mikään kasvuyritys.”

Tämä melko yleinen toteamus tai hiljainen ajatus estää näkemästä kasvupotentiaalia, jota lähes jokaisessa yrityksessä on.

Kasvuyrityksen virallinen määritelmä on tehty vuosikymmeniä sitten. Edelleenkin Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta voi lukea, että kasvuyritys on OECD:n ja EU:n määritelmän mukaan yritys, jonka lähtötyöllisyys on vähintään 10 henkeä ja seuraavana kolmena vuonna työllisyyden keskimääräinen vuosikasvu ylittää 20 prosenttia.

Määritelmiä pitää olla, jotta tiedetään, mistä keskustellaan ja jotta voidaan esimerkiksi vetää yhtenäiset linjat julkisen rahoituksen myöntämiseen. Määritelmät eivät saa kuitenkaan estää määritelmän ulkopuolelle jäävien yritysten kasvuintoa. Yrittäjien PK-yritysbarometrin mukaan erityisesti pienet, alle viisi henkilöä työllistävät yritykset hakevat kasvua. Eivätkö ne silloin ole yhtälailla kasvuyrityksiä?

Täysin toisesta näkökulmasta katsottuna jokaisen yrityksen pitäisi olla kasvuyritys. Sillä jos yritys ei kasva, se kuihtuu pois. Käytännössä tämä ei välttämättä merkitse jatkuvaa henkilöstön ja liikevaihdon kasvua, vaan kasvamista osaamisen, palvelujen parantamisen sekä kokonaisvaltaisen ja jatkuvan uudistumisen näkökulmasta.

Miten sitten tullaan kasvuyritykseksi?

Mielestäni kasvun edellytyksenä on ennen kaikkea halu ja tahto kasvattaa yritystä. Se tarkoittaa, että yrityksen sisällä ymmärretään ja tunnistetaan kasvun mahdollisuudet ja ollaan myös valmiita laittamaan siihen resursseja. Pienissä yrityksissä resurssit tarkoittavat usein yrittäjää itseään.

Yrityksen kasvattaminen onkin ennen kaikkea resurssilaji – olemassa olevat resurssit pitää tunnistaa ja valjastaa oikeiden asioiden tekemiseen. Yrittäjä, joka on 10 tuntia päivässä lapion varressa, ei pysty antamaan tarpeeksi aikaa kehittämistyölle, ellei muuta ajankäyttöään. Siksi kasvu on isolta osin asioiden uudelleen järjestelyä ja resurssien jakamista.

Mutta palataan vielä haluun ja tahtoon. Jos yrityksessä löytyy halua ja tahtoa kasvaa, kasvun tekemiseen on saatavilla monipuolisesti apua ja sparrausta. Keukella on omat kasvuohjelmansa ja sen lisäksi olemme mukana tarjoamassa maksutonta kasvusparrausta Kasvu Openin kumppanina.

Kasvu Open on perinteikäs kasvuyritysten sparrauskilpailu, johon osallistuneet yritykset poikkeuksetta kokevat saaneensa reilusti työkaluja ja eväitä oman kasvun tekemiseen. Tehokkaiden ja antoisien sparrauspäivien ohella Kasvu Openin konsepti pakottaa pysähtymään ja miettimään oman yrityksen vahvuuksia ja kehittämistä.

Kasvu ei siis ole koosta kiinni. Kasvu on vain ja ainoastaan yrityksestä ja sen tahdosta kiinni. Siksi kasvu on mahdollista kaikille, yritys kerrallaan ja yksi askel kerrallaan. Kasvu voi olla ja on tosissaan hauskaa!

Ilmoittaudu mukaan tämän vuoden Kasvu Openin Keski-Uudenmaan Kasvupolulle täältä

Lue lisää Keuken kasvupalveluista täältä

Kasvu tehdään yritys kerrallaan

Kirjoittaja Elina Pekkarinen on toiminut kymmenen vuotta Keuken toimitusjohtajana. Vahvan yritys- ja aluekehitystaustan omaava Elina innostuu strategiatyöstä, yritysten kasvusta sekä muutos- ja kehitysprojekteista. Vapaa-aikana hänet tavoittaa parhaiten mökkeilemästä, kokeilemasta uusia ruokareseptejä tai ulkoa luonnosta. Intohimona on metsästys ja eritysesti jänisjahti, jota Elina tekee kolmen ajavan beaglen kanssa kelillä kuin kelillä.  

 

05.05.2021 | Meri Varkoi-Anhava

Mielessä yrityksen perustaminen – harkitse myös ostamista

Lue lisää


21.04.2021 | Marianne Ahvenranta

Tuotteistaminen ja palvelumuotoilu

Lue lisää


07.04.2021 | Sami Laiho

Mitä PK-yrityksen tulisi huomioida tietoturvasta?

Lue lisää


24.03.2021 | Anna Perho

Mitä missä milloin?

Lue lisää


10.03.2021 | Atte Varsta

Kieleni rajat ovat maailmani rajat

Lue lisää


24.02.2021 | Valtteri Lindholm

Yritys ja erehdys

Lue lisää


27.01.2021 | Elina Hiltunen

Digitalisaatio murtaa rajoja, mutta biteilläkin on hintansa

Lue lisää


12.01.2021 | Heini Kettunen

Omituisen vuoden jälkeen kohti uutta normaalia

Lue lisää


 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

19.05.2021
klo 17:00

KUTSU: Keuken joka yrittäjän talouskoulu 19.5.2021 livestreamina

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Liity postituslistalle

 

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

› Näytä kartalla

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

ONLINE-AJANVARAUS

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 

Keuke, Development Centre Ltd. Helsinki Region North, aims to create growth for the region thorough counselling and supporting local businesses. Our services include for example:

Our clients, local SME′s, have insofar been exceedingly satisfied with our services, and we strive to keep it that way.

Keuke is owned by seven municipalities in Central Uusimaa: Kerava, Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo and Karkkila and our services are free of charge for our clients.

Helsinki Region North, Central Uusimaa, has an excellent logistic position at the border of the best markets. It is part of the Helsinki metropolitan area and is the gateway to Finnish, European and Eastern markets, such as Russia and the Baltic countries.

Our Contact details:
Address: Puuvalonaukio 2D, 2rd floor
Kerava

Tel: +35850 341 3210

Keuke, Utvecklingscentret för Mellersta Nyland, är ett företagsrådgivningsbolag som ägs av sju kommuner i Mellersta Nyland. Vi sträver efter att skapa tillväxt på området genom att stöta och rådda små och medelstora företag i till ex. följande frågor:

Utöver dessa tjänster, organiserar vi också flera större evenemang och utbildningar om året med varierande tema inom affärslivet.

Keukes rådgivningstjänster är kostnadsfria och betjänar företag som är verksamma i våra ägarkommuner: Borgnäs, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Sibbo, Träskända och Tusby.

Våra kunder har såtillvida varit väldigt nöjda med våra tjänster och vi kämpar för att det kommer att vara så också i framtiden.

Ytterligare information:

Elina Duréault, företagsrådgivare
gsm 050 3668 588

Elina Pekkarinen, verkställande direktör
gsm 050 549 2213

E-post: förnamn.efternamn(at)keuke.fi

SIBBO

Sibbo är en snabbt växande tvåspråkig kommun som ligger på ca 25 km:s avstånd från Helsingfors och Borgå och är en del av huvudstadsregionens ekonomi- och pendlingsregion. Sibbos läge invid Lahtis och Borgå motorvägar är logistiskt sett utmärkt. Man når Helsingfors-Vanda flygplats samt Nordsjö hamn under en halv timme.

Sibbo kommun säljer företagstomter på Lönnbacka företagspark och Bastukärr logistikområde.

Bastukärr arbetsplatsområde omfattar ett område på ca 230 hektar invid Kervovägen. Området lämpar sig väl för logistikfunktioner som kräver stort utrymme. Även serviceföretag kan etablera sig på området.

Lönnbacka företagsparkets arbetsplatsområden är beläget invid Mårtensbyvägen mellan Nickby och Tallmo. Det finns lediga företagstomter på området.

Lediga företagstomter och lokaliteter:
http://www.sipoo.fi/se/service/bygga_och_bo/tomter_till_salu
http://www.sipoo.fi/se/kartor