Yritys ja erehdys

Suomen kieli on upea. Yksi esimerkki siitä on sana yritys. Se kuvaa hommaa täydellisesti: ei mikään varma projekti, vaan sellainen, että katsotaan nyt, toimiiko tämä. Ja jos ei toimi, vaihdetaan suunnitelmaa. Yrityksen ja erehdyksen kautta.

Yritysidean vaihtaminen on tosi paha paikka, sillä siinä tulee mörköjä ulkoa ja sisältä. Ulospäin joutuu myöntämään näkyvästi, että epäonnistui, mikä meille suomalaisille on erityisen raskasta. Ulkoista häpeää isompi ongelma saattaa löytyä sisältä: mitä enemmän yritysidea on omien intohimojen pohjalta rakennettu, sitä vaikeampi on kertoa itselle, että ihan hyvä idea, mutta tämä ei nyt toiminut.

Olen itse kokeillut useampia huonoja yritysideoita. Minulla on ollut elokuvapuvustamo ja ompelimo, olen myynyt airsoft-pyssyjä, hienoja lapikkaita ja suksia.Olen teettänyt historian elävöitykseen soveltuvia vaatteita ja hankkinut armeijaylijäämää sokkona. Näissä kaikissa projekteissa on jotain yhteistä: pidin niitä itse tosi tärkeinä, ja kaadoin niihin omia ja muiden resursseja. Jokainen lopetettiin liian myöhään. Osassa rakastin ajatusta niin paljon, että ajattelin, että jos vielä vähän paremmin markkinoi, kauppaa alkaa tulemaan. Osaan projekteista oli kaadettu niin paljon rahaa ja työtä, etten voinut myöntää itselleni ajoissa, että tämä homma pitäisi kuopata, vaan ajattelin, että jos tähän vielä vähän laittaa lisää resursseja, se muuttuu kannattavaksi. Raha tekee ongelman myöntämisestä vaikeampaa - jos jokin asia on syönyt valtavan määrän rahaa, ja jos tämä on vielä vaikka lainarahaa, jota pitää maksaa vuosien verran takaisin, fiksukin ihminen lyö päätä väkisin seinään ja pitkään.

Olen aiheuttanut huonoilla yritysideoilla satojen tuhansien tappiot. Ne kuitenkin on saatu takaisin, koska epäonnistuneet ideat on uskallettu kuopata ajoissa, ja keskittyä siihen, mikä tuottaa.


Yrittäjyydessä on se hieno puoli, että kun tarpeeksi kauan olet ollut yrittäjä, voit myydä melkein mitä tahansa. Yrittäjyys on koulu, josta oppii yrittämisen taidon. Se on valtava määrä tietoa ja osaamista, jota voi soveltaa vaikka mihin. Yritysideahan on, että on joku tuote tai palvelu, ja joku kohderyhmä, jolle tämä tuote tai palvelu sopii. Tässä välissä on jotain, mitä pitää sanoa tai tehdä, että nämä kohtaavat. Kun on kerran ollut yrittäjä, oppii paljon paremmin tunnistamaan toisilleen sopivat tuotteet ja kohderyhmät, sekä tietää, mitä - varsinkin itselleen sopivilla työtavoilla - pitää sanoa ja tehdä, että ne kohtaavat. Lisäksi kokenut yrittäjä osaa arvioida kustannuksia, ja tietää senkin perusteella, mitä tuoteideaa kannattaa lähteä yrittämään, ja mikä käy liian kalliiksi.

Liikeidean epäonnistuminen ei ole maailman- tai edes oman elämän loppu. Jos sen osaa tunnistaa, ennen kuin yritys on konkurssissa ja oma jaksaminen on täysin loppuun käytetty, voi suuntaa vielä vaihtaa. Rahan lisäksi arvokasta on oma ajankäyttö. Yrittäjänä olet todennäköisesti helkkarin taitava, eikä sinun tarvitse muuta kuin löytää se juuri tänä päivänä toimiva yritysidea. Yrityksen ja erehdyksen kautta.

Valtteri Lindholm

Yritys ja erehdys

Valtteri Lindholm on suomalaisen verkkokaupan edelläkävijöitä. Hänen vuonna 2003 perustamansa Varusteleka on moninkertaisesti palkittu kuluttajien mielestä parhaana verkkokauppana. Vuonna 2015 Valtteri valittiin Suomen vuoden nuoreksi yrittäjäksi. Nykyisellään hän on jättäytynyt pois Varustelekan operatiivisesta työstä ja tekee puhujan ja kouluttajan töitä uuden nimeään kantavan yrityksensä nimissä. 

 

05.05.2021 | Meri Varkoi-Anhava

Mielessä yrityksen perustaminen – harkitse myös ostamista

Lue lisää


21.04.2021 | Marianne Ahvenranta

Tuotteistaminen ja palvelumuotoilu

Lue lisää


07.04.2021 | Sami Laiho

Mitä PK-yrityksen tulisi huomioida tietoturvasta?

Lue lisää


24.03.2021 | Anna Perho

Mitä missä milloin?

Lue lisää


10.03.2021 | Atte Varsta

Kieleni rajat ovat maailmani rajat

Lue lisää


10.02.2021 | Elina Pekkarinen

Kasvu tehdään yritys kerrallaan

Lue lisää


27.01.2021 | Elina Hiltunen

Digitalisaatio murtaa rajoja, mutta biteilläkin on hintansa

Lue lisää


12.01.2021 | Heini Kettunen

Omituisen vuoden jälkeen kohti uutta normaalia

Lue lisää


 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

19.05.2021
klo 17:00

KUTSU: Keuken joka yrittäjän talouskoulu 19.5.2021 livestreamina

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Liity postituslistalle

 

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

› Näytä kartalla

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

ONLINE-AJANVARAUS

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 

Keuke, Development Centre Ltd. Helsinki Region North, aims to create growth for the region thorough counselling and supporting local businesses. Our services include for example:

Our clients, local SME′s, have insofar been exceedingly satisfied with our services, and we strive to keep it that way.

Keuke is owned by seven municipalities in Central Uusimaa: Kerava, Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo and Karkkila and our services are free of charge for our clients.

Helsinki Region North, Central Uusimaa, has an excellent logistic position at the border of the best markets. It is part of the Helsinki metropolitan area and is the gateway to Finnish, European and Eastern markets, such as Russia and the Baltic countries.

Our Contact details:
Address: Puuvalonaukio 2D, 2rd floor
Kerava

Tel: +35850 341 3210

Keuke, Utvecklingscentret för Mellersta Nyland, är ett företagsrådgivningsbolag som ägs av sju kommuner i Mellersta Nyland. Vi sträver efter att skapa tillväxt på området genom att stöta och rådda små och medelstora företag i till ex. följande frågor:

Utöver dessa tjänster, organiserar vi också flera större evenemang och utbildningar om året med varierande tema inom affärslivet.

Keukes rådgivningstjänster är kostnadsfria och betjänar företag som är verksamma i våra ägarkommuner: Borgnäs, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Sibbo, Träskända och Tusby.

Våra kunder har såtillvida varit väldigt nöjda med våra tjänster och vi kämpar för att det kommer att vara så också i framtiden.

Ytterligare information:

Elina Duréault, företagsrådgivare
gsm 050 3668 588

Elina Pekkarinen, verkställande direktör
gsm 050 549 2213

E-post: förnamn.efternamn(at)keuke.fi

SIBBO

Sibbo är en snabbt växande tvåspråkig kommun som ligger på ca 25 km:s avstånd från Helsingfors och Borgå och är en del av huvudstadsregionens ekonomi- och pendlingsregion. Sibbos läge invid Lahtis och Borgå motorvägar är logistiskt sett utmärkt. Man når Helsingfors-Vanda flygplats samt Nordsjö hamn under en halv timme.

Sibbo kommun säljer företagstomter på Lönnbacka företagspark och Bastukärr logistikområde.

Bastukärr arbetsplatsområde omfattar ett område på ca 230 hektar invid Kervovägen. Området lämpar sig väl för logistikfunktioner som kräver stort utrymme. Även serviceföretag kan etablera sig på området.

Lönnbacka företagsparkets arbetsplatsområden är beläget invid Mårtensbyvägen mellan Nickby och Tallmo. Det finns lediga företagstomter på området.

Lediga företagstomter och lokaliteter:
http://www.sipoo.fi/se/service/bygga_och_bo/tomter_till_salu
http://www.sipoo.fi/se/kartor