Sisältöön »
 

Ukrainan tilanne ja taloudelliset Venäjä-Pakotteet

Miten sotatoimista johtuvat taloudelliset pakotteet vaikuttavat yrityksiin? Mitä tapahtuu maksuliikenteelle Venäjän suuntaan? Mitkä ovat kriisin välilliset vaikutukset hintoihin ja raaka-aineiden saatavuuteen?

Keuke auttaa ja neuvoo kysymystesi kanssa. Autamme oikean tiedon saamisessa ja rahoituksen hakemisessa. Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika soittamalla 050 341 3210 tai tämän sivun alaosasta löytyvästä online-ajanvarauksesta.

Monet tahot ylläpitävät ajankohtaista seurantaa Ukrainan ja Venäjän tilanteesta ja niiden vaikutuksista suomalaisiin yrityksiin. Olemme koonneet oikeaan reunaan linkkejä, joista näitä ajankohtaisia linkkejä löytyy.

Elinkeinoelämän keskusliiton webinaarit ja tallenteet pakotteista

Elinkeinoelämän keskusliitto järjestää webinaareja Venäjä-pakotteista. Webinaarit voi katsoa jälkeenpäin myös tallenteina.

Suomalais-Venäläinen kauppakamari päivittää tietoja sotatoimien talousvaikutuksista

Mitä sotatoimet ja talouspakotteet tarkoittavat Venäjälle toimiville yrityksille, Venäjän kanssa kauppaa tekeville sekä venäläisille yrityksille.

Kustannustuki 6

Kustannustuen kuudes hakukierros alkaa 26.4. klo 9.00. Tukea haetaan Valtiokonttorin sähköisestä asiointipalvelusta. Päivitämme hakua koskevat tiedot niiden varmistuttua.

Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset hakemiseen apua, autamme mielellämme. Varaa henkilökohtainen maksuton neuvonta-aika soittamalla 050 341 3210, lähettämällä sähköpostia keuke @keuke.fi tai allaolevasta sähköisestä ajanvarauskalenterista.

Kustannustukea voi hakea, vaikka yritys olisi jo saanut muita suoria koronapandemian seurauksia lieventämään tarkoitettuja tukia.

Tee nämä ennen hakemista:

  • Suomi.fi-valtuutuksen kautta hakemuksen voi tehdä joko nimenkirjoitusoikeudellinen tai valtuutettu. Hakijan kannattaa tarkistaa, että nimenkirjoitusasiat ovat kunnossa.
  • Lisäksi on syytä varmistua, että yrityksellä on puolesta tekemiseen edellytettävät toimenpiteet tehtynä Suomi.fissä. Yrityksen/yhteisön puolesta edustamiseen tarvittavat valtuutukset hoidetaan Suomi.fi-valtuudet-palvelussa. Kustannustukea haetaan valtuudella ”Yritysrahoituksen hakeminen”. Suomi.fi-valtuudet >
  • Tuen hakeminen edellyttää, että hakijalla on Y-tunnus. Katso lisätietoja: Yritys- ja yhteisötietojärjestelmä >
  • Kustannustuki voidaan maksaa vain tilille, jonka yritys on ilmoittanut Verohallinnolle. Tarkista ilmoittamasi tilinumero ja ilmoita uusi numero tarvittaessa OmaVero-sivuillasi >
  • Hakemukselle tulee täyttää yrityksen perustiedot, pandemia- ja normaalikauden liikevaihtotiedot, mikäli niitä ei ole saatavissa suoraan Verohallinnolta yrityksen alv-ilmoitusten perusteella, toiminimiyrittäjän YEL-vuosityötulon, YEL-maksun ja sairausvakuutusmaksun tiedot, tukikauden (1.3.-31.5.2021) joustamattomien kulujen ja menetysten tiedot (kulun tyyppi ja määrä, esim. vuokra), koronapandemiaan liittyvien vakuutuskorvausten tiedot, jos ne korvaavat tukikauden vahinkoja ja EU:n puitetukiohjelman mukaisten tukien tiedot.

Miten tukea haetaan?

  • Kustannustukea haetaan Valtiokonttorin sähköisessä asiointipalvelussa. Asiointipalvelu ohjaa hakemuksen täyttämisessä. Hakemuksen voi myös tallentaa luonnokseksi ja jatkaa täyttämistä myöhemmin.

(Lähde: Valtionkonttori )

Lue lisää Valtionkonttorin sivuilta ja Suomen Yrittäjien sivuilta.


Kriisineuvonta

Nopeita neuvoja nopeisiin tilanteisiin

Onko sinulla ongelmia yrityksen kassan ja lainojen maksun kanssa? Pitäisikö aloittaa nopeat lomautukset? Miten selvitä kriisistä mahdollisimman joustavasti? Mistä voin hakea avustusta kriisin aiheuttamiin menetyksiin?

Koronavirusepidemia on aiheuttanut valtavia menetyksiä osalle yrityksistä. Tarjoamme nopeaa apuamme talous-, rahoitus- ja henkilöstökysymyksissä. Olemme avanneet erityisen kriisipuhelinnumeron, joka päivystää joka arkipäivä klo 9–15. Lisäksi olemme varanneet yrityskehittäjien kalentereista puolen tunnin aikoja kriisineuvonnalle. Voit itse varata sopivan ajan verkkokalenteristamme. Neuvontaa tehdään puhelimessa ja verkkoneuvotteluna.

Älä jää ongelmien ja kysymysten kanssa yksin vaan ota rohkeasti yhteyttä, soittamalla numeroon 050 341 3210 tai lähettämällä sähköpostia keuke @keuke.fi

 
 
 

Ajankohtaisia linkkejä sotatoimien vaikutuksiin

Ajankohtaisia linkkejä koronakriisistä selviytymiseen

Olemme koonneet tälle sivulle myös aiheeseen liittyviä hyödyllisiä linkkejä:

Ajankohtainen tilanneseuranta ja viranomaistiedotus

 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

18.08.2022
klo 17:00

KUTSU: Keuken syksyn Kick Off: Ensin oli minä, sitten tuli tiimi Tuusulassa

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

  
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Liity postituslistalle »

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy