Uutiset

17.01.2019

Tiedote 17.1.2019: Keski-Uudenmaan yritykset innokkaita kehittämään


Tiedote 17.1.2019

Keski-Uudenmaan yritykset innokkaita kehittämään
INVESTOINTIHAKEMUKSIA REILULLA 20 MILJOONALLA

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy (Keuke) palveli vuonna 2018 yli 2100 asiakasta. Määrä on ennätyksellisen suuri, sillä asiakkaiden määrä nousi yli kuudellasadalla. Osan kasvusta selittää uusyritysneuvonnan liittäminen osaksi Keuken palveluja, mutta myös toimivien yritysten asiakasmäärä kasvoi reilulla 10 prosentilla edelliseen vuoteen verrattuna.

– Tämä on erittäin hyvä tulos ja kertoo ennen kaikkea siitä, että toimialueemme yritykset haluavat kehittyä ja kasvaa, toteaa Keuken toimitusjohtaja Elina Pekkarinen.

Asiakasmäärän lisäksi myös suunniteltujen investointien määrä kasvoi edellisen vuoden seitsemästä miljoonasta 20 miljoonaan. Keuken kautta tehtyjen rahoitushakemusten summa oli viime vuonna lähes 10 miljoonaa, kun se vuotta aikaisemmin oli vain reilut kaksi miljoonaa. Rahoitushakemuksia tehtiin yhteensä 94 kappaletta, kun vuonna 2017 vastaava luku oli 23.

– Investoinnit ovat paras kasvun indikaattori. Se viestii myös siitä, että yritysten luottamus tulevaisuuteen on hyvä. Viime vuotisten lukujen perusteella voi sanoa, että Keski-Uudenmaan yrityksillä on hyvä vauhti päällä.

Keuke tarjoaa palvelujaan Järvenpään, Karkkilan, Keravan, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan alueilla.

LASKELMAT VAHVISTAVAT USKOA SUUNNITELMIIN

Suuret asiakasmäärät korreloivat myös neuvonnan perusteella tehtyihin tuotoksiin, kuten erilaisiin arviointeihin ja suunnitelmiin. Vuonna 2018 Keukessa tehtiin yhteensä 643 liiketoiminnan arviointia, mikä on 44 edellisvuotta enemmän. Erilaisia projektisuunnitelmia tehtiin 330, markkinointisuunnitelmia 201 ja henkilöstösuunnitelmia 82.

Eniten kasvoivat talouslaskemat ja -suunnitelmat. Niitä tehtiin Keukessa viime vuonna 299 kappaletta, kun vuoden 2017 luku oli 97.

– Yritykset haluavat vahvistusta laskelmista omille investointi- ja kasvusuunnitelmilleen. Asiantuntijan kanssa tehtyjen laskemien kanssa on helpompi lähestyä myös rahoittajia, sanoo Elina Pekkarinen.

Yhteistyö muiden yrityksiä palvelevien toimijoiden kanssa on erittäin tuloksellista. Viime vuonna Keukelle tuli 298 ohjausta verkostolta eli toisilta toimijoilta.

– Asiakasmäärien ja toimenpiteiden kasvu ei ole heikentänyt kuitenkaan laatua. Viime vuoden lopulla tehdyn asiakastyytyväisyyskyselyn perusteella asiakkaat ovat palveluihimme erittäin tyytyväisiä. Suositteluprosentti on huikeat 97 prosenttia, Pekkarinen sanoo.

Keuken uusyritysneuvonnassa asioi viime vuonna 440 asiakasta ja näistä jo 214 perusti yrityksen vuoden loppuun mennessä. Ammattilaisen neuvonnan kautta perustettujen yritysten elinvoimaisuus on huomattavasti korkeampi kuin ilman neuvontaa perustettujen. Tutkitusti noin 80 prosenttia uusyritysneuvonnan kautta perustetuista yrityksistä on toiminnassa vielä viiden vuoden jälkeen. Ilman ammattilaisten apua perustettujen yrityksen vastaava luku on noin 50 prosenttia.

Keuken tehtävänä on tukea alueen yritysten kasvua ja menestystä sekä luoda edellytyksiä uudelle elinkeinotoiminnalle ja olemassa olevien yritysten kehittymiselle. Keuke palvelee yrityksiä ikään, kokoon tai toimialaan katsomatta kaikissa liiketoiminnan kehittämiseen liittyvissä asioissa, esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin aktivoimisessa, talous- ja rahoituskysymysten läpikäynnissä, investointien suunnittelussa, yhteistyökumppaneiden löytämisessä, kansainvälistymisessä ja omistajanvaihdoksissa. Keuken tarjoamat perusneuvontapalvelut ovat maksuttomia.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Elina Pekkarinen, puhelin 050 549 2213, www.keuke.fi.

Löydät meidät myös Facebookista, Instagramista, Twitteristä, Youtubesta ja LinkedINistä.

 
 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

26.02.2019
klo 17:00

KUTSU: Keuken tuottavuuskoulu - Ota Leanisti, tee tehokkaasti 26.2. Keravalla

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Liity postituslistalle

 

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

› Näytä kartalla

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 

Keuke, Development Centre Ltd. Helsinki Region North, aims to create growth for the region thorough counselling and supporting local businesses. Our services include for example:

Our clients, local SME′s, have insofar been exceedingly satisfied with our services, and we strive to keep it that way.

Keuke is owned by seven municipalities in Central Uusimaa: Kerava, Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo and Karkkila and our services are free of charge for our clients.

Helsinki Region North, Central Uusimaa, has an excellent logistic position at the border of the best markets. It is part of the Helsinki metropolitan area and is the gateway to Finnish, European and Eastern markets, such as Russia and the Baltic countries.

Our Contact details:
Address: Puuvalonaukio 2D, 2rd floor
Kerava

Tel: +35850 341 3210

Keuke, Utvecklingscentret för Mellersta Nyland, är ett företagsrådgivningsbolag som ägs av sju kommuner i Mellersta Nyland. Vi sträver efter att skapa tillväxt på området genom att stöta och rådda små och medelstora företag i till ex. följande frågor:

Utöver dessa tjänster, organiserar vi också flera större evenemang och utbildningar om året med varierande tema inom affärslivet.

Keukes rådgivningstjänster är kostnadsfria och betjänar företag som är verksamma i våra ägarkommuner: Borgnäs, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Sibbo, Träskända och Tusby.

Våra kunder har såtillvida varit väldigt nöjda med våra tjänster och vi kämpar för att det kommer att vara så också i framtiden.

Ytterligare information:

Elina Duréault, företagsrådgivare
gsm 050 3668 588

Elina Pekkarinen, verkställande direktör
gsm 050 549 2213

E-post: förnamn.efternamn(at)keuke.fi

SIBBO

Sibbo är en snabbt växande tvåspråkig kommun som ligger på ca 25 km:s avstånd från Helsingfors och Borgå och är en del av huvudstadsregionens ekonomi- och pendlingsregion. Sibbos läge invid Lahtis och Borgå motorvägar är logistiskt sett utmärkt. Man når Helsingfors-Vanda flygplats samt Nordsjö hamn under en halv timme.

Sibbo kommun säljer företagstomter på Lönnbacka företagspark och Bastukärr logistikområde.

Bastukärr arbetsplatsområde omfattar ett område på ca 230 hektar invid Kervovägen. Området lämpar sig väl för logistikfunktioner som kräver stort utrymme. Även serviceföretag kan etablera sig på området.

Lönnbacka företagsparkets arbetsplatsområden är beläget invid Mårtensbyvägen mellan Nickby och Tallmo. Det finns lediga företagstomter på området.

Lediga företagstomter och lokaliteter:
http://www.sipoo.fi/se/service/bygga_och_bo/tomter_till_salu
http://www.sipoo.fi/se/kartor