Uutiset

21.12.2020

HUH MIKÄ VUOSI, MUTTA SELVISIMME SIITÄ


Onpas ollut vuosi. Todella raskas vuosi. Olen jutellut sitten kenen kanssa tahansa, kaikki ovat samaa mieltä. Vuosi on ollut erikoinen ja raskas.

Se, millä tavalla raskas riippuu tietenkin puhujasta. Ne yrittäjät, jotka ovat menettäneet koko elinkeinonsa ja markkinan harjoittaa yrittäjyyttä, ovat kokeneet valtavaa taloudellista ahdistusta. Monilla aloilla ja monissa ammateissa töitä on taas jouduttu tekemään tuplavuoroissa.

Etätyö ja etäpalavereiden lisääntyminen vaikutti puolestaan siihen, että työn ja vapaa-ajan raja hämärtyi totaalisesti. Parhaimmillani tai pahimmillani muistan itsekin istuneeni Teams-palavereissa aamukahdeksasta iltayhdeksään ja ylikin. Ei ihme, että väsyttää.

Yhteistä kaikille meille on kuitenkin se, että erityisen raskaaksi tämän vuoden on tehnyt vallitseva epämääräinen pelko ja epätietoisuuden tunne. Mitä tämä kaikki tarkoittaa? Kuinka kauan tämä kestää? Muuttuuko tämä vielä pahemmaksi? Mitkä ovat seuraukset vuoden päästä? Mitä jos minäkin sairastun?

KRIISIAPU OLI TARPEEN

Jos katsoo Keuken vuotta tilastojen valossa, voimme toisaalta nähdä hyvin tavallisen vuoden. Yrityksiä on perustettu, yritykset ovat kehittäneet toimintojaan ja jopa kasvaneet. Toisaalla näkyykin sitten annetun kriisineuvonnan akuutti tarve kevättalvella ja oikeastaan jatkuva kriisineuvonnan tarve pandemian alkamisesta aina tähän päivään asti. Asiakkaita on riittänyt välillä ihan tulvimalla ja keukelaisten tiimi on ollut avuksi silloinkin, kun hätä on ollut suurin.

Mutta niin kuin sanoin, vuosi on kohdellut osaa yrityksistä todella julmasti, osaa se on palkinnut. Jos nyt pitäisi tehdä suuria linjavetoja ja johtopäätöksiä, niin uskon, että tällainen kahtia jakaantuneisuus ja tietynlainen ääripäiden lisääntyminen on tulevaisuutemme normaalia.

Maailma muuttuu yhä heterogeenisemmäksi kaikilla osa-alueilla, eikä suomalainen yrittäjyys ole siinä poikkeus. Ennustetaan, että monenlaiset ääri-ilmiöt niin luonnossa kuin ihmiskunnan keskuudessakin tulevat lisääntymään. Se tarkoittaa, että yhdessä yössä kokonaiselta toimialalta voi mennä markkina alta tai syntyä kokonaan uusia mahdollisuuksia.

TÄRKEINTÄ EI OLE POSITIIVISUUS, VAAN USKO JA TOIVO

Erikoinen koronavuosi 2020 on päättymässä. Monelle se tarkoittaa suurta helpotusta ja lupausta levätä hetken. Uusi vuosi 2021 alkaa kuitenkin täysin samassa tilanteessa, mihin 2020 päättyy. Epävarmuus on vielä pitkään keskuudessamme, rajoitukset jatkuvat ja kukaan ei osaa sanoa, miltä maailmamme näyttää vuoden päästä.

En kuitenkaan näe tulevaisuutta tai vuotta 2021 mitenkään toivottomana. Se tosiasia, että maailma muuttuu, on ollut vallitsevaa aina. Muutos on vain nopeutunut ja siinä vauhdissa on pysyttävä mukana.

Uskon, että tämä erikoinen ja raskas koronavuosi 2020 on opettanut meitä paljon. Olemme joutuneet nopeasti muuttamaan suuntaa, keksimään uusia tapoja harjoittaa liiketoimintaa ja muuttamaan totuttuja tapoja toiseen. Tämä vuosi jos mikään on näyttänyt meille, että me olemme älykkäitä ja ketteriä sopeutumaan ja keksimään uusia keinoja ja tapoja selviytyä.

Tällaisena aikana päälle liimattu positiivisuus voi näyttää vähättelevältä ja alentavalta. Sen sijaan uskosta ja toivosta me emme saa antaa periksi. Meidän on uskottava itseemme ja toisiimme, ja toivottava parempaa tulevaa vuotta. Ja niin kuin vanha totuus kertoo, kun on tarpeeksi pohjalla, sieltä on vain yksi suunta ja se on ylös.

Oikein rentouttavaa Joulunaikaa ja kaikkea hyvää vuodelle 2021! 


Elina Pekkarinen
toimitusjohtaja

 
 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

04.02.2021
klo 14:00

KUTSU: Potkua liiketoimintaan Keski-Uudenmaan Kasvupolulta 4.2.

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Liity postituslistalle

 

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

› Näytä kartalla

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 

Keuke, Development Centre Ltd. Helsinki Region North, aims to create growth for the region thorough counselling and supporting local businesses. Our services include for example:

Our clients, local SME′s, have insofar been exceedingly satisfied with our services, and we strive to keep it that way.

Keuke is owned by seven municipalities in Central Uusimaa: Kerava, Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo and Karkkila and our services are free of charge for our clients.

Helsinki Region North, Central Uusimaa, has an excellent logistic position at the border of the best markets. It is part of the Helsinki metropolitan area and is the gateway to Finnish, European and Eastern markets, such as Russia and the Baltic countries.

Our Contact details:
Address: Puuvalonaukio 2D, 2rd floor
Kerava

Tel: +35850 341 3210

Keuke, Utvecklingscentret för Mellersta Nyland, är ett företagsrådgivningsbolag som ägs av sju kommuner i Mellersta Nyland. Vi sträver efter att skapa tillväxt på området genom att stöta och rådda små och medelstora företag i till ex. följande frågor:

Utöver dessa tjänster, organiserar vi också flera större evenemang och utbildningar om året med varierande tema inom affärslivet.

Keukes rådgivningstjänster är kostnadsfria och betjänar företag som är verksamma i våra ägarkommuner: Borgnäs, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Sibbo, Träskända och Tusby.

Våra kunder har såtillvida varit väldigt nöjda med våra tjänster och vi kämpar för att det kommer att vara så också i framtiden.

Ytterligare information:

Elina Duréault, företagsrådgivare
gsm 050 3668 588

Elina Pekkarinen, verkställande direktör
gsm 050 549 2213

E-post: förnamn.efternamn(at)keuke.fi

SIBBO

Sibbo är en snabbt växande tvåspråkig kommun som ligger på ca 25 km:s avstånd från Helsingfors och Borgå och är en del av huvudstadsregionens ekonomi- och pendlingsregion. Sibbos läge invid Lahtis och Borgå motorvägar är logistiskt sett utmärkt. Man når Helsingfors-Vanda flygplats samt Nordsjö hamn under en halv timme.

Sibbo kommun säljer företagstomter på Lönnbacka företagspark och Bastukärr logistikområde.

Bastukärr arbetsplatsområde omfattar ett område på ca 230 hektar invid Kervovägen. Området lämpar sig väl för logistikfunktioner som kräver stort utrymme. Även serviceföretag kan etablera sig på området.

Lönnbacka företagsparkets arbetsplatsområden är beläget invid Mårtensbyvägen mellan Nickby och Tallmo. Det finns lediga företagstomter på området.

Lediga företagstomter och lokaliteter:
http://www.sipoo.fi/se/service/bygga_och_bo/tomter_till_salu
http://www.sipoo.fi/se/kartor