Sisältöön »
 

Uutiset

23.01.2023

Keuke tiiviisti mukana yritysten toimintaympäristön muutoksissa: Missiona tehdä yrityksistä vahvempia ja ketterämpiä

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuke neuvoi vuonna 2022 yhteensä lähes 2100 asiakasta. Keuken asiakasmäärät ovat vakiintuneet viimeisten viiden vuoden aikana noin 2000:een. Poikkeuksena on vuosi 2020, jolloin koronan aiheuttama kriisi aiheutti asiakasryntäyksen ja asiakasmäärä kokonaisuudessaan nousi lähelle 3000:ta.

– Kriiseiltä ei vältytty viime vuonnakaan, mutta Ukrainan sota ja siitä aiheutuvat toimintaympäristön muutokset eivät ole aiheuttaneet yhtä suurta avuntarvetta yrityksissä, toteaa Keuken toimitusjohtaja Elina Pekkarinen.

Kriisivuodet ovat kuitenkin haastaneet yrityksiä rankallakin kädellä. Yritysten on täytynyt uusiutua ja etsiä uusia tapoja tehdä tuotteita ja tuottaa palveluja.

– Keuken viime vuonna lanseeraama ja valtavan suosion saavuttanut Verkkokauppiasklubi on hyvä osoitus siitä, miten yritykset ja heidän palvelunsa ovat siirtyneet verkkoon. Asiakkaiden ostokäyttäytyminen muuttui koronan myötä ja digitaaliset palvelut ovat koko ajan halutumpia, Pekkarinen jatkaa.

– Tällä hetkellä yrittäjien ja yritysten haasteet kohdistuvat tuottavuuteen ja tehokkuuteen sekä osaajien löytämiseen. Ratkaistavana on kaksi hyvin erilaista ongelmaa eli toisaalla reilusti kasvavat kulut ja toisaalla työvoimapula.

Talous- ja rahoitusneuvonta nousevat neuvontatilastojen kärkeen

Toimintaympäristön muutokset, kuten hintojen nousu, inflaatio, Ukrainan sota ja kuluttajien ostokäyttäytymisen muutos näkyvät Keuken vuoden 2022 toiminnan tilastoissa lisääntyneenä talous- ja rahoitusneuvonnan lukuina. Talousneuvonta ja rahoitusneuvonta olivat molemmat Keuken käytetyimpien palvelujen kärjessä. Niiden yläpuolella yksittäisistä palveluista oli vain perustamisneuvonta, mikä onkin tilastoissa joka vuosi ykkösenä.

– Näen nämä luvut pelkästään positiivisina. Yrittäjien ymmärrys talouden luvuilla johtamiseen kasvaa ja huolestuttaviin signaaleihin halutaan reagoida nopeasti. Rahoitusneuvonta puolestaan viestii kehittämissuunnitelmista ja investointihalukkuudesta. Teimmekin viime vuonna asiakkaillemme yli 200 rahoitushakemusta ja suunnittelimme investointeja lähes 8 miljoonan euron edestä, Elina Pekkarinen kertoo.

Vuoden 2022 toiminnan tilastojen positiivinen yllättäjä on myös omistajanvaihdosneuvonta.

– Omistajanvaihdokset ovat vuosi vuodelta ajankohtaisempi aihe, kun valtava määrä yrittäjiä eläköityy. Olemme omalla viestinnällämme halunneet tuoda esille paitsi sujuvien omistajanvaihdosten ja toimivien yritysten jatkuvuuden merkitystä, niin myös omia puolueettomia ja maksuttomia neuvontapalveluitamme.

Kehittämispalveluja keskisellä Uudellamaalla 25 vuotta

Keuke täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Seitsemän kunnan omistama kehittämisyhtiö saa asiakkailtaan erinomaista palautetta asiantuntevuudesta ja palveluhalukkuudesta. Vuoden 2022 lopulla tehdyn asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan yritysten hankkeet toteutuvat nopeammin Keukesta saadun neuvonnan avulla. Myös suositteluprosentti on huikea 98.  

– Olemme saavuttaneet 25 vuodessa merkittävän aseman elinvoiman kasvattajana omalla toimialueellamme. Olen iloinen siitä, kuinka hyvin Keuke ja sen palvelut tunnetaan yrittäjien keskuudessa.

Viime vuonna Keuke sai palveluilleen ISO9001 -laatusertifikaatin, mikä tarkoittaa tasaisen laadukkaita palveluja toimialueen yrittäjille. Laadunhallintajärjestelmää sovelletaan johtamiseen, päätöksentekoon, asiakastyöhön ja asiakasprosesseihin sekä toiminnan kehittämiseen.

Keuken vuosi 2022 pähkinänkuoressa

  • Asiakkaita 2082
  • Tehtyjä liiketoiminnan arviointeja 1766
  • Asiakkaalle tehtyjä selvityksiä ja tiedon tuottamista 2256
  • Omistajanvaihdossuunnitelmia 46
  • Investointisuunnitelmien yhteisarvo 7,8 M€

Keuken vuoden 2022 yrityskehittämisen tilastot on julkaistu. Ne löytyvät täältä! 

Keuke on paikallinen kehittämisyhtiö, joka auttaa yrityksiä kehittymään ja kasvamaan Järvenpään, Karkkilan, Keravan, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan alueilla. Neuvomme ammattitaidolla kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa, esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin aktivoimisessa, talous- ja rahoituskysymysten läpikäynnissä, investointien suunnittelussa, yhteistyökumppaneiden löytämisessä, kansainvälistymisessä ja omistajanvaihdoksissa. Keuken omistavat alueen kunnat ja kaupungit.

Lisätietoja: Keuken toimitusjohtaja Elina Pekkarinen, puhelin 050 549 2213. www.keuke.fi. Löydät meidät myös Facebookista, Instagramista, Youtubesta ja LinkedInistä.

 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

28.02.2024
klo 08:30

KUTSU: Keuken joka yrittäjän juridiikkakoulu: Kenen hallituksessa istut, sen vastuut myös kannat

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori