Sisältöön »
 

Uutiset

22.05.2023

Hallituksen puheenjohtaja Juha Virkin puhe Keuken 25-vuotisjuhlissa

Keuken hallituksen puheenjohtaja Juha Virkin juhlapuhe Keuken 25-vuotisjuhlassa Krapin pajalla 17.5.2023:

Hyvät juhlavieraat, 

Kun koronapandemia kevättalvella 2020 sulki ravintolat, lopetti tapahtumat ja ihmiset linnoittautuivat koteihinsa, Keukeen tuli viikon aikana satoja puheluja hätääntyneiltä yrittäjiltä. 

Ja juuri kun pandemian jälkeinen uusi parempi aika sarasti aamunkoiton lailla horisontissa, Eurooppa suistui sotatilaan. 

Siitä seurasi energiapula, sähkönhinnan ja raaka-aineiden raju kallistuminen, raaka-ainepula, inflaatio ja korkojen nousu. 

Yrittäjät ovatkin joutuneet sopeutumaan kolmeen isoon toimintaympäristön muutokseen todella lyhyessä ajassa. Yrityksiltä on viety mahdollisuus tehdä liiketoimintaansa, kuluttajien ostokyky on merkittävästi pienentynyt ja tuotannon hintalappu on moninkertaistunut.

Vanha totuus siitä, että varmaa on vain epävarma, pitää paremmin kuin hyvin paikkansa. 

Hyvä yleisö,

Maailman ja yritysten toimintaympäristön muuttuminen ei ole pelkkää sanahelinää. Se on täyttä totta. Eivätkä yrittäjät ole voineet millään valmistautua kaikkeen siihen muutokseen, mitä viime vuodet ovat eteen tuoneet. 

Yrittäjät ja yritykset ovat kuitenkin ne, jotka mahdollistavat hyvinvoinnin. Siksi myös yrityksiin sijoitettu euro tuottaa monta euroa takaisin. Ja siksi sijoitus Keukeen ja sen palveluihin, on parhaita sijoituksia, mitä kunta voi tehdä. 

Sijoitus Keukeen, on sijoitus yritysten menestykseen ja sitä kautta koko seutukunnan menestykseen. 

Minulla on henkilökohtaisesti ollut suuri ilo olla mukana rakentamassa ja mahdollistamassa näitä asiantuntijapalveluita Keuken toimialueen yrityksille. Olen Keukesta enemmän kuin ylpeä, ja ylpeästi voin myös todeta, että Keuke on paras organisaatio, missä olen ollut mukana.

Keukessa keskitytään jokaisella tasolla kaikista tärkeimpään eli tekemiseen. Se tarkoittaa, että hallitus keskittyy tekemisessään sen ydintehtävään eli strategiaan ja että Keuken työntekijät tekevät työtä lähes sataprosenttisesti asiakkaiden kanssa. 

Keuke on organisaationa tehokas ja se on todennettavissa kaikilla mittareilla. Uskallan väittää, että olemme Suomen paras kehittämisyhtiö. Siten Keuke on myös täysin lunastanut olemassaolonsa oikeutuksen ja merkityksen. 

Hyvät juhlivat keukelaiset, yhteistyökumppanit ja asiakkaat, 

Palaan vielä hetkeksi viime vuosien maailman myllerryksiin. Mikä on ollut Keuken ja asiantuntevan kehitysyhtiön rooli kriiseissä, poikkeustiloissa ja toimintaympäristöjen muutoksissa? 

Koronapandemiassa Keuke onnistui nopeasti tarjoamaan kaikille tarvitseville hätäapua. Yrityskehittäjät neuvoivat, miten kulut saadaan nopeasti minimiin eli miten estetään kulujen kasvu hetkessä, jolloin tuloja ei ole. 

Kun alkushokista oli selvitty, Keuke alkoi nopeasti kehittämään asiakkaitten kanssa uusia malleja tehdä liiketoimintaa. Yhdessä löydettiin uusia jakelukanavia ja markkinarakoja. Lisäksi Keuke auttoi koronatukien hakemisessa, jotta yritykset olisivat pysyneet tolpillaan pahimman ajan yli. 

Pandemia opetti, että mikään liiketoiminta ei voi olla yhden jalan varassa. Jos myrskytuuli puhaltaa jalan pois alta, yrityksestä tulee toimintakyvytön. 

Yritysten toimintavarmuuden vahvistaminen ja erilaisten vaihtoehtoisten toimintamallien kehittäminen onkin, tai ainakin pitäisi olla, kaikkien yritysten to-do-listalla. 

Ja samaan aikaan yritysten on uskallettava ja pystyttävä katsomaan eteenpäin ja uudistumaan. Esimerkiksi digitaalisuus ja tekoäly ovat ottaneet viime vuosina suuria harppauksia, eikä siitä kehityksen kelkasta kannata jäädä sivuun. Varhainen uuden teknologian omaksuminen tuo varmasti kilpailuetua. 

Näihinkin teemoihin keukelaiset ovat valmiina antamaan oman osaamisensa ja näkökulmansa.

Ja nyt hyvä juhlaväki,

on aika juhlia kaikkia onnistumisia, niin Keuken kuin alueen yritystenkin. Oikein hyvää juhlaa teille kaikille ja onnea 25-vuotiaalle Keukelle. 

Kiitos!  

 

 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

03.10.2023
klo 08:30

KUTSU: Keuken Joka yrittäjän juridiikkakoulu osa 3: KUKA HOITAA ASIOITASI, JOS ITSE EI PYSTY?

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

  
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Liity postituslistalle »

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori