Sisältöön »
 

Uutiset

24.01.2024

Investointisuunnitelmat kasvoivat Keuken tilastoissa yli 10 miljoonalla

Yritysten investointisuunnitelmissa oli yli 10 miljoonan euron kasvu edelliseen vuoteen verrattuna. Tämä käy ilmi Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy:n (Keuke) vuoden 2023 toiminnan tilastoista. Kun investointisuunnitelmia tehtiin vuonna 2022 noin 7,8 miljoonan edestä, vuonna 2023 summa oli lähes 18 miljoonaa euroa.

– Viime vuonna aukesi uusia EU:n yritystukihakuja. Se näkyi syksyn aikana meillä Keukessa erittäin vilkkaana investointi- ja rahoitushakemusten määrän kasvuna, toteaa Keuken toimitusjohtaja Elina Pekkarinen.

– Taloudellisesta tilanteesta johtuen yritykset harkitsevat selkeästi entistä tarkemmin investointeja, mutta jos sellaisiin päädytään, ne ovat myös suuria ja merkittäviä.

Keuken vuoden 2023 toiminnan tilastoista näkee myös, että asiakkaista yhä useampi on tuttu Keukelle entuudestaan.

– Asiakasmäärämme on vakiintunut koronavuotta lukuun ottamatta noin reilun kahden tuhannen paikkeille. Uusi trendi on kuitenkin nähtävissä, ja se on vanhojen asiakkaiden osuuden kasvu kaikista asiakkaista. Se kertoo korkeasta asiakastyytyväisyydestä ja siitä, että yritykset haluavat tehdä uusia kehittämisprojekteja juuri Keuken kanssa, Pekkarinen kertoo.

Uusia yrityksiä perustetaan edelleen kiihtyvällä tahdilla

Vuonna 2023 Keuken toimialueella perustettiin 1392 uutta yritystä. Se on hieman enemmän kuin vuonna 2022, jolloin luku oli 1375 uutta yritystä. Lopettaneita yrityksiä oli vuonna 2023 yhteensä 577 kappaletta ja vuonna 2022 luku oli vain hieman pienempi eli 535 kappaletta. (Lopettaneiden yritysten luku sisältää yhtiömuodon muutokset ja muilla tavoilla yritystoiminnan lopettaneet sekä konkurssit.)

– Uusien yrityksien perustamisessa on ollut nähtävissä tasaista kasvua ja usean vuoden ajan. Viime vuonna puhututtanut konkurssiaalto ei kuitenkaan näy meidän alueemme tilastoissa. Lopettaneiden yritysten määrä on maltillinen ja hyvin edellisten vuosien kaltainen, Elina Pekkarinen selventää.

Uuden yrityksen perustaminen olikin Keuken suosituin palvelu vuonna 2023. Keuken asiakkaista 31% käytti juuri tätä palvelua. Toiseksi suosituin palvelu oli markkinointi- ja myyntineuvonta. Sen suosio nousi edellisestä vuodesta yhdeksän prosenttiyksikköä.

– Markkinointi- ja viestintäympäristö pirstaloituu ja muuttuu koko ajan. Se asettaa haasteita yrityksille, kun he eivät tiedä, missä pitäisi markkinoida ja mihin kaikkiin uusiin kanaviin pitäisi mennä mukaan. Uskon, että tekoälyn suuri esiinmarssi vaikuttaa markkinointiin ja myyntiin osaltaan. Tekoäly tarjoaa näihin molempiin hyvän työkalun, sanoo Pekkarinen.

– Olemme Keukessa panostaneet paljon digitaalisiin palveluihin ja viime vuonna lanseerasimme digitaalisen alustan yritysten markkinointisuunnitelman tekemiseen. Alusta ohjaa miettimään ajatuksella yrityksen kohderyhmiä sekä niille sopivia kanavia ja kärkiviestejä.

Keuken toiminnan tilastot vuodelta 2023 löytyvät täältä: https://www.keuke.fi/client/keuke/userfiles/keuke-toiminnan-tilastot-2023-oikea.pdf

Keuke on paikallinen kuntien omistama kehittämisyhtiö, joka auttaa keskiuusmaalaisia yrityksiä kehittymään ja kasvamaan Järvenpään, Karkkilan, Keravan, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan alueilla. Neuvomme ammattitaidolla kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa, esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin aktivoimisessa, talous- ja rahoituskysymysten läpikäynnissä, investointien suunnittelussa, yhteistyökumppaneiden löytämisessä, kansainvälistymisessä ja omistajanvaihdoksissa.

 Keuken toiminnan luvut 2023 pähkinänkuoressa:

  • Asiakkaita 2140 (muutos edelliseen vuoteen +58)
  • Käytetyin palvelu oli uuden yrityksen perustaminen 31% (edellisen vuoden luku 32%)
  • Toiseksi käytetyin palvelu oli markkinointi- ja myyntineuvonta 21 % (edellisen vuoden luku 12%)
  • Rahoitushakemuksia 191 kpl, yhteensä 7.3 miljoonan edestä (vuoden 2022 luvut 220 kpl ja 5,4 miljoonaa euroa)
  • Investointisuunnitelmia 41 kpl, yhteensä 17,9 miljoonan edestä (vuoden 2022 luvut 17 kpl ja 7,7 miljoonaa euroa)

Lisätietoja:
Keuken toimitusjohtaja Elina Pekkarinen, puhelin 050 549 2213. www.keuke.fi.
Löydät meidät myös Facebookista, Instagramista, Youtubesta ja LinkedInistä.

 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

15.08.2024
klo 18:00

KUTSU: Keuken syksyn kick off: Onnistuminen vaatii myös epäonnistumisia

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori