Sisältöön »
 

Uutiset

23.02.2016

Tiedote 23.2.2016: Keski-Uudeltamaalta valittiin Kasvu Openiin 15 kasvukykyisintä yritystä liki 50 hakijan joukosta

Tiedote 23.2.2016

Keski-Uudeltamaalta valittiin Kasvu Openiin 15  kasvukykyisintä yritystä liki 50 hakijan joukosta

Yritysten maksuttomaan kasvuohjelmaan, Keski-Uudenmaan Kasvupolulle, tuli tänäkin vuonna runsaasti hakemuksia. 48 yrityksen joukosta valittiin 15 yritystä, joissa on eniten kasvupotentiaalia. Keski-Uudenmaan Kasvupolku järjestetään toista kertaa osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrauskilpailua, Kasvu Openia.

Tuomariston mukaan hakemusten taso oli korkea. Seulonnan jälkeen jatkoon asiantuntijoiden sparrattaviksi valittiin Anidiagnostics Oy (Karkkila), Cityvarasto Oy (Helsinki,) CNC Maint-Tech Oy (Kerava), ELhouse Group /Sähkötalo-Asennus Oy (Järvenpää), High End House Suomi Oy Fafa’s Smokery BBQ (Tuusula), Jorretuote Oy /KN Collection (Kerava), Järvenpään Kukkatalo Oy (Järvenpää), Koirien hyvinvointikeskus (Järvenpää), Masajo Oy (Nurmijärvi), Rasilaisen Hapankaali Oy (Kerava), Teamtech Oy (Pornainen), Teräs-Kari Oy (Tuusula), Trukkihuolto Marjeta Oy (Kerava), VENNY-VISIO Oy (Tuusula) ja Vibemetrics Oy (Tuusula).

Tuomariston puheenjohtajan, Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus Oy:n toimitusjohtaja Elina Pekkarisen mukaan hakemuksia tuli viime vuoteen verrattuna laajemmalla toimialakirjolla. Lisäksi mukana oli erityisen paljon yrityksiä, joilla on mahdollisuus kansainväliseen kasvuun.

– Oli ilahduttavaa huomata, että Keski-Uudellemaalla perinteisten teollisten toimialojen lisäksi hakemuksissa nousi esiin niin design- kuin teknologiayrityksiä, Pekkarinen sanoo.

Tuomariston jäsen, Keravan Energian toimitusjohtaja Jussi  Lehto kertoo kiinnittäneensä erityisesti huomiota siihen, miten yrityksen tuotteen tai palvelun idea on kaupallistettu.

– Arvosteluihini vaikutti myös tuotteen erottautuminen markkinoilla ja markkinan kilpailutilanne. Oli mukava huomata, että monella yrityksistä oli joko alkavaa kansainvälistä liiketoimintaa tai potentiaalia kansainvälistymiseen.

Yksi valituista on keravalainen Jorretuote Oy, joka valmistaa hattuja ja huiveja KN Collection -merkillä.

– Haimme mukaan, koska kehitys on aina hyvästä. Mielenkiinnolla odotan, mitä annettavaa Kasvu Openilla on muotialan yritykselle, toimitusjohtaja Kati Niemi sanoo.

Niemen mukaan kansainvälistyminen on yrityksen keskeinen kasvutavoite.

– Suomi on pieni markkina. Tähtäimessä on Pohjoismaat aluksi, ja uskon että tuotteillamme voisi olla menekkiä myös Japanissa.

Pekkarisen ja Lehdon lisäksi tuomaristoon kuuluivat  Pia Iivonen (Nordea), Pertti Salovaara (Keski-Uudenmaan Uusyrityskeskus), Sanna Mäkinen (Pentisol Oy), Ilkka O. Lavas (LavasDesign Oy), Petri Graeffe (Uudenmaan Yrittäjät) sekä Hannu  Nurmi (Cenare Oy).

 

Kasvupolun eteneminen

Valitut yritykset saavat sparrausta 9.3. ja 6.4. Tällöin eri alojen asiantuntijat eli myllärit haastavat, kannustavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa mylläreitä 10x45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Alueellinen Kasvupolun tuomaristo valitsee lopuksi Kasvupolun voittajat, jotka julkistetaan Kasvupolun finaalissa 28.4.2016 Keravalla. Kaksi parasta yritystä etenee edelleen valtakunnalliseen finaaliin, joka järjestetään 26.-27.10.2016 Jyväskylässä.

Valtakunnallisten Kasvu Open yhteistyökumppaneiden Nordean, Finnveran, Technopoliksen ja TeliaSoneran lisäksi Keski-Uudenmaan Kasvupolkua ovat mahdollistamassa Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus, Keravan Energia, Keski-Uudenmaan Uusyrityskeskus, Uudenmaan Yrittäjät, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda sekä Helsingin Seudun kauppakamari.

 

Lisätietoja

Elina Pekkarinen, toimitusjohtaja Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy, p. 050 549 2213, elina.pekkarinen@keuke.fi
 Kati Niemi, toimitusjohtaja Jorretuote Oy (KN Collection), p. 050 5258242, kati.niemi@kncollection.fi
 Maria Häkkinen, Kasvupolun fasilitoija, Kasvun Roihu Oy*, p. 045 130 3751, maria.hakkinen@kasvunroihu.fi
 *Kasvun Roihu Oy on Kasvu Openin auktorisoima Kasvupolkujen järjestäjä.

 

 


 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

14.05.2024
klo 17:00

KUTSU: Keuken tekoälyilta: Järkipuhetta ja keinoja hyötyä tekoälystä

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori