Sisältöön »
 

Uutiset

20.02.2018

Keski-Uudenmaan 15 potentiaalisimman kasvuyrityksen joukossa paljon perinteisiä toimialoja

Tiedote

Keski-Uudenmaan 15 potentiaalisimman kasvuyrityksen joukossa paljon perinteisiä toimialoja

16.2.2018

       

Yritysten kasvuohjelmaan Keski-Uudenmaan Kasvupolulle  on valittu 15 kasvupotentiaalisinta yritystä 35 hakijan joukosta. Yksi Kasvupolulle valituista yrityksistä on Gustavelund Oy, joka ei ole  pelännyt lähteä uudistamaan matkailuliiketoimintaansa omistajanvaihdoksen myötä. Keski-Uudenmaan Kasvupolku järjestetään osana  Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia.

Yritykset, jotka pääsivät jatkoon asiantuntijoiden sparrattaviksi  ovat Kasviportaat Oy ja Diesel-asennus Oy Vantaalta,  Epäsuoravalo Oy ja Garlica Oy Järvenpäästä, Gustavelund Oy Tuusulasta,  SSTec Oy Vihdistä, Biofarm Oy Karkkilasta, Krannin tila Oy, Versaali Oy  ja Underground City Oy Nurmijärveltä, Antin Kaide Oy ja Hio-Mex oy  Tuusulasta sekä Keravan Teräsmiehet Oy, Mip Electronics Oy ja Sipoon Insinöörirakentajat Oy  Keravalta.

Valittujen yritysten liikeideat liittyvät mm. useisiin perinteisiin  teollisuuden aloihin, mittauslaitteiden suunnitteluun, uudenlaisiin  kasvien kasvatusalustoihin, erilaisiin ruokatuotteisiin, matkailuun,  lääkerehujen tuotantoon sekä vesihuollon järjestämiseen.

Tuomariston puheenjohtaja, Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy:n toimitusjohtaja Elina Pekkarinen kertoo  tuomariston olleen tyytyväinen siihen, että mukaan haki paljon  sukupolven- tai omistajanvaihdoksen käyneitä pitkäaikaisia yrityksiä.

“Paljon oli pitkään, jopa yli puoli vuosisataa toimineita yrityksiä.  Monissa sukupolvenvaihdos oli vasta tapahtunut. Sukupolven- tai omistajanvaihdos on aina taitoskohta, jolloin on hyvä katsoa tuleeko  jotain uutta ja usein seuraavalla sukupolvella on ideaa kehittää toimintaa.”

Tuomaristoon kuuluvat Pekkarisen lisäksi Mika Kortelainen Laurea ammattikorkeakoulusta, Ari Tulensalo Helsingin Seudun Kauppakamarista, Vesa Samela Aluprosta, Toni Rantala Konditoria pH7:stä, Minna Helenius TE-toimistosta, Juha Ryhänen Integroundista.

 

Omistajavaihdoksen myötä uutta potkua liiketoimintaan

Yksi Kasvupolulle valituista yrityksistä on Gustavelund, joka on  kokenut omistajavaihdoksen vuonna 2015, minkä jälkeen toimintaa on alettu kehittää rohkeasti, kertoo hotellinjohtaja ja yrittäjä Pia Ropponen.

“Aiempi liiketoiminta oli kuntaliiton tytäryhtiön omistuksessa ja  omaan aikaansa vallan sopiva. Arvostamme kovasti historiaa ja perustaa joka tälle nykyiselle toiminnalle on siellä luotu,” Ropponen korostaa,  mutta antaa ymmärtää, että joidenkin asioiden kohdalla on ihan hyvä,  että on menty eteenpäin.

“Mutta kun aika oli toinen, niin silloin oli hyvin byrokraattinen  johtamistapa, pyramidihierarkia, jota olemme pyrkineet purkamaan. Olemme  satsanneet hyvin paljon yrityskulttuurin muutokseen!”

Kysyttäessä tulevaisuuden näkymistä Tuusulalainen yrittäjä on  toiveikas. “Mä näen, että tässä on vaan taivas rajana, koska markkinathan on maailmanlaajuiset. Matkailijoita voidaan löytää koko  ajan uusia,” Ropponen kertoo.

Sitä paitsi Suomen maine konferenssikohteena on erittäin hyvä, mikä  on myös vahvasti Gustavelundin toimialaa. "Turvallisuus, luonto, rauhallisuus,” luettelee Ropponen, ne ovat arvoja, joita myös ulkomailla  arvostetaan.

 

Kasvupolun sisältö ja eteneminen

Mukaan valittuja yrityksiä sparrataan 6.3. ja 17.4.2018. Tällöin eri  alojen (kasvu, kansainvälistyminen, myynti, rahoitus, markkinointi, johtaminen) asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä  pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa. Kukin yritys kohtaa mylläreitä 10x45 minuutin luottamuksellisissa tapaamisissa. Alueen elinkeinoelämän  toimijoista koottu tuomaristo valitsee Kasvupolun semifinaalissa 8.5.  Keravalla kaksi parasta yritystä, jotka etenevät 24.─25.10.2018  järjestettävään valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin.

Lisätietoja

Maria Häkkinen, Kasvupolun fasilitoija, Kasvun Roihu*, p. 045 130 3751, maria.hakkinen@kasvunroihu.fi

Pia Ropponen, Hotellinjohtaja, Gustavelund Oy, 050 352 4424, pia.ropponen@gustavelund.fi

 


Kasvu Open on valtakunnallinen sparrausohjelma pk-yrityksille, joka  auttaa yrityksiä niiden kasvuhaasteissa. Sparraus on valituksi tulleille  yrityksille maksutonta. Vuonna 2018 tavoitteena on antaa ohjausta 450  yritykselle yli tuhannen asiantuntijan voimin 30 Kasvupolulla. Vuosi  huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2018, jossa 100 finalistin  joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.
 --------------------------
 Kasvupolun mahdollistavat Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy, Laurea  ammattikorkeakoulu, Keuda, Uudenmaan liitto, Helsingin Seudun  Kauppakamari, Yrittäjät ja TE-palvelut.
 -------------------------
 *Kasvun Roihu Oy on valtuutettu Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä ja  voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakas. Muut osakkaat ovat  Keski-Suomen kauppakamari, Jykes Oy ja Aava & Bang Oy.

 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

24.04.2024
klo 17:00

Kutsu: Keuken myynti- ja markkinointi-ilta: Myyntiä digitaalisessa maailmassa analogisille ihmisille

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori