Sisältöön »
 

Uutiset

11.01.2019

Tiedote 11.1.2019: KEUKEN SOTEUTTAMO INNOSTI VERKOSTOITUMAAN

Tiedote 11.1.2019

Soteuudistuksen viivästyminen jarruttaa vielä yritysten investointeja ja kehittämistä
KEUKEN SOTEUTTAMO INNOSTI VERKOSTOITUMAAN

Sosiaali- ja terveysalan palveluntarjoajat ovat innokkaita verkostoitumaan ja luomaan yhdessä uusia palvelumalleja. Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy:n yhdessä Sitran kanssa toteuttama Soteuttamo-toiminta tavoitti 15 kuukauden aikana yhteensä 191 alan yritystä ja 350 henkilöä Keski-Uudellamaalla.

– Soteala on murroksessa ja se tarkoittaa uusia mahdollisuuksia alan yrittäjille. Soteuttamon tehtävänä oli tuoda alan toimijat yhteen verkostoitumaan uusien kumppanien ja ideoiden löytämiseksi, kertoo Keuken toimitusjohtaja Elina Pekkarinen.

Uuden kehittämisessä ja erityisesti investointien tekemisessä näkyy selvästi valtakunnallisen soteuudistuksen viivästymisen aiheuttama epävarmuus.

– Soteuudistuksen toteutuminen ja sen muoto ei ole vielä varmaa. Siksi moni yrittäjä on jäänyt odottamaan päätöksiä. Isoja investointeja tai uusia markkinavaltauksia ei haluta vielä tässä vaiheessa tehdä.

TREFFEJÄ JA AITOA YHTEISTYÖTÄ

Soteuttamon nimissä järjestettiin yhteensä 11 erilaista tapahtumaa, joissa verkostoituminen oli päätavoite kehittämiseen innostavan sisällön ohella. Tapahtumissa verkostoituivat alan toimijat sekä erilaiset tukipalvelu- ja teknologiatoimittajat.

– Asiantuntijaluennoilla halusimme herätellä alan yrityksiä miettimään, miten he erottautuvat muista avautuvilla markkinoilla ja mikä on heidän paikkansa muiden yritysten ja palveluntarjoajien joukossa, kuvailee Pekkarinen.

Soteuttamo oli myös Keukelle tilaisuus tutustua ja luoda kontaktit sosiaali- ja terveysalan yrityksiin.

– Yritysten välinen yhteistyö on kaikille pienille yrityksille ja toimijoille mahdollisuus esimerkiksi päästä kiinni suuriinkin tarjouspyyntöihin. Pienen toimijan ei siis tarvitse tyytyä nykyisiin markkinoihin vain siksi, että on pieni.

– Verkosto tuo jokaiselle toimijalle lisää osaamista, lisää asiakkaita, lisää uskottavuutta ja myös lisää näkyvyyttä. Kannattaa siis enemminkin ajatella, mitä yhteistyö tuo lisää sen sijaan, että ajattelisi, että se veisi jotain pois.

Soteuttamo-toiminta päättyi vuoden 2018 loppuun. Alan toimijoiden verkottumista jatketaan Keski-Uudellamaalla myös jatkossa.

– Me näemme alan kehittämisessä paljon mahdollisuuksia. Keski-Uudellemaalle perustettu kuuden kunnan yhteinen Keusote -kuntayhtymä tulee todennäköisesti joka tapauksessa järjestämään palveluita monituottajamallilla. Se aktivoi yrityksiä varmasti kehittämään palvelujaan. Ja siinä kehittämistyössä Keuke on mielellään koko osaamisellaan mukana.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Elina Pekkarinen, puhelin 050 549 2213, www.keuke.fi, www.facebook.com/kehittamiskeskus.

 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

24.04.2024
klo 17:00

Kutsu: Keuken myynti- ja markkinointi-ilta: Myyntiä digitaalisessa maailmassa analogisille ihmisille

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori