Sisältöön »
 

Uutiset

09.07.2019

Tiedote 9.7.2019: Sparrausta ja mentorointia yrittäjän tueksi

Tiedote 9.7.2019

Sparrausta ja mentorointia yrittäjän tueksi

KEUKEN ASIAKKAAT 100 PROSENTTISEN TYYTYVÄISIÄ YRITYSKUMMEIHIN

Suomen Yrityskummit Ry:n tekemän laatuselvityksen mukaan yrityskummeista on merkittävää hyötyä yrityksille. Yrityskummit ovat kokeneista yrittäjistä, yritysjohtajista ja liike-elämän asiantuntijoista koostuva valtakunnallinen henkilöverkosto. Vuosittain tehtävän kyselyn perusteella yrityskummitoiminnan suosio on kasvanut viime vuoteen verrattuna 23 prosenttia.

– Kyselyyn osallistuneista Keski-Uudenmaan alueen yrityksistä 80 prosenttia koki, että yrityskummin tuki oli hyvää ja tarpeellista, Suomen Yrityskummit Ry:n Keski-Uudenmaan aluekoordinaattori Minna Lojander kertoo.

Yrityskummitoimintaa hyödyntäneistä Keuken asiakkaista 80 prosenttia koki yrityksen tulevaisuudennäkymien parantuneen vuoden aikana huomattavasti tai jonkin verran.

– Kyselyn mukaan yrittäjät kokevat tärkeäksi kokeneemmilta yrittäjiltä saadun tuen, ideat ja näkökulmat. 

– Alueemme yrittäjistä 100 prosenttia on valmis suosittelemaan yrityskummitoimintaa toisille yrittäjille. Yrityskummit ovat tärkeä yhteistyökumppani ja lisä Keuken palveluihin.

Koko maassa kummitoiminnassa oli viime vuoden aikana mukana 1491 asiakasta ja kummit käyttivät yritysten sparraamiseen 20 448 työtuntia. Keski-Uudenmaan alueella toimii noin 15 yrityskummia.


Kokemusta ja hiljaista tietoa

Yrityskummit ovat vapaaehtoistoimintaa tekeviä mentoreita, joilla on vankka liiketoimintakokemus joko yrittäjänä tai liike-elämän palveluksessa.

– Keski-Uudenmaan yrityskummien vahvuuksia ovat liikkeenjohto, tuotanto, rahoitus, markkinointi ja mainonta, kansainvälistyminen ja omistajanvaihdokset, Lojander kertoo.

Yrityskummi ohjaa yrittäjää ajattelemaan oman osaamisensa ja liiketoimintansa ulkopuolelta.

– Yrityskummi ei anna valmiita vastauksia tai tee päätöksiä yrittäjän puolesta. Selvityksen mukaan yrityskummeilta saatu palaute, asiantuntemus ja tuki koettiin kuitenkin merkittäväksi. Yhdessä keskustelemalla voidaan esimerkiksi hahmotella, miten yrityksen kannattaa lähteä hakemaan kasvua. 

Kokemuksen tuoman hiljaisen tiedon lisäksi yrityskummeille on ehtinyt vuosien varrella kertyä laajat verkostot.

– Yrityskummien kautta voi aueta myös ihan uusia liikeideoita ja kumppanuuksia, Lojander sanoo.

Lisätietoa: Minna Lojander, Keuken palvelukoordinaattori ja Suomen Yrityskummit Ry:n Keski-Uudenmaan aluekoordinaattori. minna.lojander@keuke.fi. p.0415258485

 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

24.04.2024
klo 17:00

Kutsu: Keuken myynti- ja markkinointi-ilta: Myyntiä digitaalisessa maailmassa analogisille ihmisille

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori