Sisältöön »
 

Uutiset

01.07.2020

Keski-Uudellamaalla keskiarvoa tyytyväisempiä yrittäjiä - YRITYSPALVELUJA PIDETÄÄN TÄRKEIMPINÄ KUNNAN PALVELUINA

Uudenmaan alueen yrittäjät pitävät yrityspalveluja toiseksi tärkeimpänä kuntien elinkeinopolitiikan osa-alueena. Ensimmäisenä on kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys, kolmantena elinkeinopolitiikan asema kunnassa ja neljäntenä infrastruktuuri. Tämä tulee esille Suomen Yrittäjien kuntabarometristä 2020. Yrityspalveluista yrittäjät antavat koko Uudellamaalla arvosanaksi 2,86 (asteikolla 1–5) ja Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy:n (Keuke) kuntien alueella 3,07. Koko maan keskiarvo on 2,98.

Keuke tarjoaa yritysneuvontapalveluja seitsemän kunnan (Järvenpää, Karkkila, Kerava, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula) alueella.  Parhaat arvosanat barometrissä tulivat Keravalta, jossa yrittäjät arvostavat yrityspalveluja selkeästi keskiarvoa enemmän 3,84 arvosanallaan.

– Teemme Keukessa vuosittain asiakastyytyväisyystutkimuksen, jonka avulla seuraamme muun muassa palvelujen kysynnän kehittymistä. Yrittäjien tekemästä kuntabarometristä nousevat esiin samat trendit: verkostoituminen, aloittavan yrittäjän palvelut sekä rahoitus- ja investointineuvonta kiinnostavat. Keuken tilastoissa kärjessä ovat lisäksi liiketoiminnan arviointi ja strategia sekä markkinointineuvonta, joita barometrissä ei kysytty, kertoo Keuken toimitusjohtaja Elina Pekkarinen.

– Uskon, että liiketoimintasparrauksen ja strategian suunnittelun kysyntä tulevat vain kasvamaan koronakriisin jälkeisessä ajassa. Onkin järkevää miettiä, onko minun liiketoimintamallini tarpeeksi joustava tulevien kriisien varalle. Ja pitäisikö olla vähintäänkin yksi varasuunnitelma?

YRITYSTEN KEHITTÄMISEEN PANOSTAMINEN ON PANOSTAMISTA PAIKKAKUNNAN ELINVOIMAISUUTEEN 

Kuntabarometrissä tutkittiin kuntien päätöksenteon yrityslähtöisyyttä. Keuken omistajakunnissa keskiarvo yrittäjälähtöisyydelle oli 3,16. Se on sekä Uudenmaan alueen (2,88) että koko maan (2,92) keskiarvoa parempi.

– Kunnat, jotka panostavat yrityspalveluihin ja mahdollistavat yritysten kehittymisen, ymmärtävät siitä saatavan hyödyn. Investointi yritysten tukemiseen palauttaa sijoituksen moninkertaisena kunnille kehittyvien yritysten ja työpaikkojen kautta, Elina Pekkarinen summaa.

– Yritykset ovat niitä, jotka luovat työpaikkoja ja tuovat verotuloja. Ja toisaalta kunnan monipuoliset palvelut lisäävät vetovoimaa ja tyytyväisyyttä.

Keuken kuntien yrittäjiltä tulevat Uuttamaata ja koko maata paremmat arvosanat kertovat, että yhteinen neuvontapalvelujen tuottaja pystyy tuottamaan palvelut ammattitaidolla ja kustannustehokkaasti.

– Meillä on yhdeksän asiantuntijaa, joista jokaisella on jokin erityisosaamisalue sen lisäksi, että kaikki tekevät yritysten kanssa perussparrausta päivittäin. Yksittäinen kunta ei pysty yksin mahdollistamaan tällaista asiantuntijajoukkoa ja sen erikoisosaamista.

– Keukessa on asiantuntijuutta esimerkiksi omistajanvaihdoksiin, myyntiin ja markkinointiin, kasvuun ja kansainvälistymiseen, digitaitojen kehittämiseen, julkisiin hankintoihin ja sijoittumisneuvontaan.

Kuntakohtaiset kuntabarometriraportit löytyvät osoitteesta https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kunnat-ja-yrittajyys/a/uusimaa-627005

Lisätietoja: Keuken toimitusjohtaja Elina Pekkarinen, puhelin 050 549 2213. www.keuke.fi. Löydät meidät myös Facebookista, Instagramista ja LinkedInistä.

 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

10.04.2024
klo 17:00

KUTSU: Keuken talousilta: Miten maailmantalous vaikuttaa omaan yritykseeni?

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori