Sisältöön »
 

Uutiset

10.11.2020

Keuken koko toimialueen elinvoimatilastot nyt verkossa - AVOINTA TIETOA PÄÄTÖSTEN TEKEMISEN JA LIIKETOIMINNAN SUUNNITTELUN TUEKSI

Keuken koko toimialueen elinvoimatilastot nyt verkossa

AVOINTA TIETOA PÄÄTÖSTEN TEKEMISEN JA LIIKETOIMINNAN SUUNNITTELUN TUEKSI

Mitä meidän kunnalle ja seutukunnalle kuuluu? Mikä sektori työllistää, mitä tapahtuu väestörakenteelle? Mikä tekisi meidän kunnasta vetovoimaisemman ja elinvoimaisemman? Mitä asioita naapurikunta on tehnyt eri tavalla?

Näihin kysymyksiin voi löytää vastauksen Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy:n (Keuke) tarjoamista elinvoimatilastoista. Tilastot antavat ajankohtaista tietoa yrityksistä, työllisyydestä, väestönkehityksestä ja vetovoimasta.

– Haluamme auttaa päättäjiä johtamaan ja tekemään päätöksiä tiedon pohjalta. Luvut ja tilastot eivät anna välttämättä suoria vastauksia, mutta eri lukuja vertaamalla ja analysoimalla näkee ainakin mihin suuntaan asiat ovat kehittymässä, toteaa Keuken toimitusjohtaja Elina Pekkarinen.

Tiedot ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Päättäjien ohella Pekkarinen toivoo, että yrittäjät osaavat käyttää niitä oman liiketoimintansa suunnittelussa.

– On aivan eri asia suunnitella liiketoimintaa faktojen pohjalta, kuin mututuntuman tai mielipiteiden pohjalta. Tiedolla johtamisesta ja suunnittelusta on puhuttu jo kauan, mutta nyt se on teknologian ja datan saatavuuden ansiosta entistä helpompaa.

Elinvoimatilastojen lähteenä on tilastosta riippuen Tilastokeskus, PRH tai Keuken omat rekisterit. Lähteestä riippuen tiedot päivittyvät sivuille neljä kertaa vuodessa tai vuoden, kahden viiveellä. Usein päivittyviä tietoja ovat työllisyyteen, vetovoimaan ja perustettujen yritysten määrään liittyvät tilastot.

OMA PELIKENTTÄ ON TUNNETTAVA

Keuke on paikallinen kehittämisyhtiö, joka auttaa keskiuusmaalaisia yrityksiä kehittymään ja kasvamaan Järvenpään, Karkkilan, Keravan, Nurmijärven, Pornaisten, Sipoon ja Tuusulan alueilla. Keuke neuvoo kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa, esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin aktivoimisessa, talous- ja rahoituskysymysten läpikäynnissä, investointien suunnittelussa, yhteistyökumppaneiden löytämisessä, kansainvälistymisessä ja omistajan vaihdoksissa.

– Nyt käsillä oleva koronan aiheuttama tilanne on haastava monilla toimialoilla. Tällaisissa hetkissä pärjääjiä ja voittajia ovat ne, jotka osaavat muuttaa nopeasti sakkaavan yrityksen ajatus- ja toimintamallia. Se tarkoittaa, että tuntee sen pelikentän, jossa toimii. Mitä tarvitaan ja mille on kysyntää, Elina Pekkarinen kuvailee.

Elinvoimatilastot toimivat hyvänä alkuna ja tukena uutta liiketoimintamallia suunnitteleville ja tietenkin uusien yritysten perustajille.

– Jos katsoo esimerkiksi väestönkehitystä ja sen ennusteita, voi tehdä nopeita päätelmiä siitä, mihin ikäryhmään palveluja tarvitaan. Vetovoimatilastot kertovat, missä kunnissa tehdään muuttovoittoa. Hyvää tietoa rekrytoinnin näkökulmasta antaa myös kuntien ja seudun koulutusaste.    

Elinvoimatilastot löytyvät Keuken kotisivuilta osoitteesta www.keuke.fi/elinvoimatilastot

Lisätietoja: Keuken toimitusjohtaja Elina Pekkarinen, puhelin 050 549 2213. www.keuke.fi. Löydät meidät myös Facebookista, Instagramista ja LinkedInistä.

 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

14.05.2024
klo 17:00

KUTSU: Keuken tekoälyilta: Järkipuhetta ja keinoja hyötyä tekoälystä

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori