Sisältöön »
 

Uutiset

11.12.2020

Kustannustuen toinen haku avautumassa joulukuussa 2020

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut koronapandemian vuoksi. Hallituksen linjauksen mukaan tuen tarve ja määrä arvioidaan epidemian ja sen torjumisen aiheuttaman liikevaihdon äkillisen menetyksen perusteella. 

Tavoitteena on, että hakupalvelu avautuu vielä ennen joulua. Viestimme kotisivuillamme ja somekanavissa kustannustuen hakupalvelun avautumisesta heti, kun tieto on vahvistunut. Jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset hakemiseen apua, autamme mielellämme. Soita 050 341 3210 tai lähetä sähköpostia keuke @keuke.fi 

 

Tee nämä ennen hakemista:

  • Suomi.fi-valtuutuksen kautta hakemuksen voi tehdä joko nimenkirjoitusoikeudellinen tai valtuutettu. Hakijan kannattaa tarkistaa, että nimenkirjoitusasiat ovat kunnossa.
  • Lisäksi on syytä varmistua, että yrityksellä on puolesta tekemiseen edellytettävät toimenpiteet tehtynä Suomi.fissä. Yrityksen/yhteisön puolesta edustamiseen tarvittavat valtuutukset hoidetaan Suomi.fi-valtuudet-palvelussa. Kustannustukea haetaan valtuudella ”Yritysrahoituksen hakeminen”. Suomi.fi-valtuudet >
  • Kustannustuki voidaan maksaa vain tilille, jonka yritys on ilmoittanut Verohallinnolle. Tarkista ilmoittamasi tilinumero ja ilmoita uusi numero tarvittaessa OmaVero-sivuillasi >
  • Myös kustannustuen toisella hakukierroksella yrityksen liikevaihdon alenema todetaan verohallinnolle annettujen alv-myyntitietojen perusteella. Huolehdithan alv-myyntitietojen ilmoittamisesta verohallinnolle ajallaan. (Lähde: Valtionkonttori )

Usein kysyttyihin kysymyksiin löytyy vastauksia Suomen Yrittäjien sivuilta:

  • Tuki koskee kaikkia yritysmuotoja ja yrityksiä
  • Kaikkia toimialoja kohdellaan samojen kriteerien mukaan
  • Tarkastelujakso on eri kuin ensimmäisessä kustannustuessa
  • Tukea voi saada ainoastaan joustamattomiin kuluihin, joita yritys ei voi sopeuttaa, vaikka sen toiminta supistuu ja myynti vähenee.
  • Kustannustukea ei myönnetä yritykselle, joka on ollut lain ehtojen mukaan "vaikeuksissa oleva yritys". Kustannustukea ei myönnetä myöskään, jos:

 1) Yritys ei ole merkittynä ennakkoperintärekisteriin.

 2) Yritys on laiminlyönyt verotusta koskevan ilmoittamisvelvollisuuden.

 3) Yrityksellä on verovelkarekisteriin merkittyjä verovelkatietoja.

4) Yrityksellä on maksamattomia veroja perittävänä ulosotossa tai yritys on asetettu konkurssiin tai sitä koskeva konkurssiin asettamista koskeva asia on vireillä tuomioistuimessa.

(Lähde: Suomen Yrittäjät: Pauli Reinikainen ja ekonomisti Petri Malinen)

 

Lue lisää Valtionkonttorin sivuilta:

Valtionkonttori

 

ja Suomen Yrittäjien sivuilta:

Suomen Yrittäjät


 

 

 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

24.04.2024
klo 17:00

Kutsu: Keuken myynti- ja markkinointi-ilta: Myyntiä digitaalisessa maailmassa analogisille ihmisille

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori