Sisältöön »
 

Uutiset

24.11.2014

Keuke herättelee huomioimaan tekijänoikeudet: KUKA OMISTAA AINEETTOMAN TEOKSEN?

Keuke herättelee huomioimaan tekijänoikeudet: KUKA OMISTAA AINEETTOMAN TEOKSEN?

Mikä on teos, kuka on tekijä ja kuka omistaa oikeudet? Kun työntekijä tuottaa yritykselle sisältöä, kuten tekstiä tai kuvaa, kuka omistaa oikeudet? Mitä oikeuksien omistaminen yleensä tarkoittaa? Ajatellaan, että työsuhteessa oleva työntekijä tekee omaan työhönsä liittyvän sähköisen esityksen. Työnantaja haluaisi myydä esityksen asiakkaalleen. Voiko työnantaja toimia niin?

Tekijänoikeuskysymykset nousevat entistäkin tärkeämmiksi maailman innovaatioihin perustuvassa liiketoiminnassa sekä digitalisoitumisen myötä, kun teos on yhä useammin aineeton. Esimerkiksi kirjaakaan ei olla suojattu tekijänoikeuksin paperin vuoksi vaan suojaamisen kohteena on sisältö. Sama pätee monilla aloilla, erityisesti aloilla, joissa teokset ja tuotteet ovat pääasiassa digitaalisessa muodossa.

Erityyppiset immateriaalioikeudet eli tekijänoikeudet aineettomaan teokseen tai innovaatioon ovat tulleet olennaiseksi osaksi yritysten ja tekijöiden omaisuutta. On entistä tärkeämpää tietää, mitä omat oikeudet ovat, mitä ne merkitsevät ja miten niistä pitää huolta. Näin oikeuksien omistaja voi itse päättää, miten ja kuka teosta käyttää, vaikka kyseessä olisikin aineeton teos.

Tekijänoikeuksien tunteminen on tärkeää yritykselle myös siitä näkökulmasta, että se osaa omassa liiketoiminnassaan varoa rikkomasta toisen tekijänoikeuksia. Esimerkiksi valokuvien nappaaminen omaan markkinointiin Google-haulla ei ole sallittua.

Tekijänoikeudet juridisesta näkökulmasta käytännönläheisesti

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy (Keuke) järjestää tiistaina 25.11. klo 17.00 - 20.00 Tekijänoikeudet liiketoiminnassa -iltakouluun Järvenpää-talon Juhani Aho -salissa. Puhujana on asianajaja, varatuomari Markus Myhrberg Lexia Asianajotoimisto Oy:stä.

Markus Myhrberg johtaa Lexia Oy:n Immateriaalioikeudet, teknologia ja media -ryhmää, minkä ohella hän on mm. kokenut luennoitsija. Hänen erikoisalaansa on teollisuudenalat, joissa immateriaalioikeudet ovat tärkeässä osassa, kuten ohjelmateollisuus, media ja viihde, markkinointi, luova teollisuus ja muut innovatiiviset alat.

Tilaisuuteen on ilmoittautunut n. 80 kuulijaa oppimaan tekijänoikeuksista juridisesta näkökulmasta havainnollistavien esimerkkien kautta – mitä tekijänoikeusasioita on hyvä ottaa huomioon oman yritystoiminnan pyörittämisessä.

Lisätietoa:
Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy:n toimitusjohtaja Elina Pekkarinen, puhelin 050 549 2213. www.keuke.fi ja www.facebook.com/kehittamiskeskus

 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

10.04.2024
klo 17:00

KUTSU: Keuken talousilta: Miten maailmantalous vaikuttaa omaan yritykseeni?

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori