Sisältöön »
 

Uutiset

27.10.2014

Bisnesenkeli Riku Asikainen kertoo: Miten ja mistä kasvulle pääomarahoitusta?

Bisnesenkeli Riku Asikainen kertoo:
MITEN JA MISTÄ KASVULLE PÄÄOMARAHOITUSTA?

Oma pussi ja pankkilaina eivät ole ainoita tapoja rahoittaa liikeideoita ja keksintöjä. Pääomasijoittamisen kentällä on useita toimijoita, jotka ovat valmiita rahoittamaan potentiaalisia kasvuyrityksiä.

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy (Keuke) järjestää keskiviikkona 29.10.2014 Keravalla pääomasijoitusillan, jossa esitellään pääomarahoitusvaihtoehtoja ja kerrotaan, miten omat liikeideat myydään sijoittajille. Tilaisuudessa puhuvat bisnesenkeli Riku Asikainen Finnish Business Angels Network ry:stä (FiBAN) ja Mikko Savolainen joukkorahoitusalusta Invesdorista.

Riku Asikainen on yksi FiBANin perustajajäsenistä ja hallituksen jäsen. Asikainen on tullut tunnetuksi myös television Leijonan luola -ohjelmasta. Hän on toiminut sijoittajana jo yli 15 vuotta, sijoittajana sekä omistajana yli 30 kotimaisessa ja ulkomaisessa yrityksessä.

Invesdor on joukkorahoitusalusta, jonka palvelun kautta pääomarahoitusta etsivät yrittäjät voivat helposti kohdata sijoittajia, jotka haluavat sijoittaa lupaaviin pohjoiseurooppalaisiin kasvu- ja startup-yrityksiin. Invesdorin avulla on mahdollistettu mm. Iron Sky -tieteiselokuva ja Panimoravintola Bryggeri Helsingissä.

MIKÄ ENKELI, MIKÄ JOUKKORAHOITUS?

Bisnesenkeli on useimmiten yksityishenkilö, joka sijoittaa omaa rahaansa alkaviin tai kasvaviin yrityksiin. Bisnesenkelit haluavat aidosti auttaa yritystä menestymään, mutta tekevät sijoituksensa myös hyötymismielessä. Yleensä bisnesenkeleillä on takanaan tuloksellista yrittäjätoimintaa ja he voivat myös osallistua aktiivisesti yrityksen toimintaan. Näin bisnesenkelit tuovat pääomansa lisäksi myös osaamisensa ja kontaktiverkostonsa yrityksen käyttöön.

Joukkorahoitus tai yhteisörahoitus on joukkoistamisen muoto. Käsitteellä viitataan tapaan, jolla laaja joukko ihmisiä kokoaa rahansa tukeakseen yksittäistä hanketta yleensä internetin välityksellä. Yksittäisen joukkorahoittajan panos voi olla hyvin pieni, mutta useiden pienten panosten kasautuessa mahdollistuu suurtenkin projektien rahoittaminen.

Pääomarahoitusilta Joukolla tai enkeleiden kanssa keskiviikkona 29.10.2014 klo 17–20 Keuda-talon Aimo-salissa Keravalla. Tilaisuuteen mahtuu 80 kuulijaa ja kaikki paikat on täynnä. Tiedotusvälineet ovat tervetulleita paikan päälle.

Lisätietoja: Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy:n toimitusjohtaja Elina Pekkarinen, puhelin 050 549 2213, www.keuke.fi ja www.facebook.com/kehittamiskeskus

 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

14.05.2024
klo 17:00

KUTSU: Keuken tekoälyilta: Järkipuhetta ja keinoja hyötyä tekoälystä

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori