Sisältöön »
 

Uutiset

30.09.2014

Keuke ohjaa kasvamaan kansainvälistymällä

Keuke ohjaa kasvamaan kansainvälistymällä
SAKSA JA RUOTSI PORTTEINA VIENNILLE


Yritysten kansainvälistyminen on nyt hyvinkin ajankohtainen asia. Markkinoiden laajentaminen Suomen rajojen ulkopuolelle on nykyisessä huonossa taloudellisessa tilanteessa ainoa keino löytää kasvua.
Suomen tärkeimmät vientimaat ovat Ruotsi ja Saksa. Ne toimivat suomalaisyrityksille myös portteina muuhun Pohjois-Eurooppaan ja Keski-Eurooppaan.
– Vienti on hyvä aloittaa juuri Ruotsin ja Saksan kanssa, sillä niissä maissa on hyvin samantapainen yritys- ja toimintakulttuuri kuin meillä Suomessakin. Se on kaikin puolin pehmeämpi tapa kuin esimerkiksi Aasian maat, toteaa Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy:n toimitusjohtaja Elina Pekkarinen.
Tullin tilastojen mukaan pienten ja keskisuurten yritysten osuus viennin kokonaisarvosta on 13 prosenttia. Vienti on Suomessa hyvin keskittynyttä. Sadan suurimman vientiyrityksen osuus kokonaisviennistä oli viime vuonna 68 prosenttia. Viidelle suurimmalle vientiyritykselle oli keskittynyt lähes neljännes viennistä.
– Tilaa vientimarkkinoilla on myös pienemmille toimijoille. Uskon, että yritykset tarvitsevat tämän asian suhteen paljon herättelyä. Aivan liian harva yritys on edes miettinyt viennin aloittamista, sanoo Pekkarinen.

Mitä ruotsalaiset ja saksalaiset ostavat?

Millaiset ovat Ruotsin ja Saksan markkinat ja mikä niissä tällä hetkellä vetää? Minkälaisia ominaispiirteitä on näillä markkina-alueilla ja miten näissä maissa kannattaa toimia?

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy (Keuke) järjestää torstaina 2.10.2014 klo 8.30–11.00 Suuntana Eurooppa – Kasvua kansainvälistymällä infotilaisuuden Nurmijärven kunnantalon valtuustosalissa. Infotilaisuudessa puhuvat varatoimitusjohtaja Mikael Helle Saksalais-suomalaisesta kauppakamarista sekä konsultti Antti Vuori ja seniorikonsultti Anne Masalin Suomalais-ruotsalaisesta kauppakamarista. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Viennistä kiinnostuneita yrittäjiä ja yrityksiä on ilmoittautunut tilaisuuteen noin 30. Kahdeksalle nopeimmalle on varattu myös kansainvälistymisklinikkatapaaminen, jossa tunnin aikana kartoitetaan kyseisen yrityksen kansainvälistymisen edistymistä. Klinikkatapaamiset ovat heti infotilaisuuden jälkeen.

Lisätietoa: Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy:n toimitusjohtaja Elina Pekkarinen,

puhelin 050 549 2213.

www.keuke.fi ja www.facebook.com/kehittamiskeskus

 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

10.04.2024
klo 17:00

KUTSU: Keuken talousilta: Miten maailmantalous vaikuttaa omaan yritykseeni?

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori