Sisältöön »
 

Uutiset

31.03.2014

Vigo-ohjelma keräsi yksityistä rahaa kasvuyrityksille yli 200 miljoonaa euroa kahden vuoden etuajassa

Kasvuyritysten rahoitusta ja kansainvälistymistä vauhdittavan Vigo-ohjelman kohdeyrityksiin on vuoden 2013 loppuun mennessä kerätty yli 220 miljoonaa euroa yksityistä pääomaa.

- Tavoitteeksi asetettiin neljä vuotta sitten vuonna 2009, että yksityistä pääomaa pitää saada varhaisen vaiheen kasvuyrityksiin 200 miljoonaa euroa kuudessa vuodessa. Nyt tavoite saavutettiin kahden vuoden etuajassa, iloitsee elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.

Pääosa 220 miljoonasta eurosta eli noin 160 milj. on lähtöisin ulkomaisilta pääomasijoittajilta ja bisnesenkeleiltä. Tämä lisäksi julkista rahaa on kiihdyttämöiden kohdeyrityksiin käytetty ohjelman aikana yli 70 miljoonaa euroa.

- Tavoitteemme on saada julkisen ja yksityisen tahon yhteistyöllä yksityinen pääoma palaamaan kasvuyritystoimintaan. Investointi on ollut valtiolle myös hyvin tuottoisa, sillä kiihdyttämöiden kohdeyrityksistä viime vuodelta saadut verotulot ylittävät 300 miljoonaa euroa. Tärkeintä valtiolle on kuitenkin uudet työpaikat ja taloudellisen toimeliaisuuden lisääntyminen, Vapaavuori toteaa.

Supercell tunnetuin kohdeyritys

Yksityisten sijoitusten nopea kasvu on osittain seurausta siitä, että yritysten kehittyessä kasvuvaiheen sijoituskierrokset ovat tyypillisesti kansainvälisiä ja kooltaan 5-15 miljoona euroa ja parhaimmillaan useita kymmeniä miljoonia. Tämän kokoluokan sijoittajia ei Suomesta eikä edes Pohjois-Euroopasta valitettavasti juuri löydy.

Kohdeyrityksiin saatujen sijoitusten lisäksi kiihdyttämöt ovat keränneet rahastoihinsa yli 40 miljoonaa tarkoituksenaan sijoittaa näita varoja kiihdyttämökauden jälkeisissä sijoituskierroksissa. Osa kiihdyttämöista tähtää pääomasijoittajaksi, mikä onkin ollut yksi ohjelman tavoitteista.

Kaikkiaan ohjelmassa toimii kymmenen kiihdyttämöä, joiden salkuissa on yhteensä lähes 90 kasvuyritystä. Tunnetuin kohdeyrityksistä on nollasta yli kahden miljardin euron arvoon kolmessa vuodessa noussut Supercell.

TEM:n vuonna 2009 käynnistämän Vigo-kiihdyttämöohjelman tavoitteena on luoda Suomeen uusia kasvuyrityksiä sekä nopeuttaa yritysten kasvua ja kansainvälistymistä. Julkisina rahoittajina mukana ovat Tekes ja Finnvera. Vigo-ohjelman toimeenpanosta vastaa Tekes. Ohjelmaa koordinoi Profict Partners Oy.

Tutustu Vigo-ohjelmaan: www.vigo.fi

 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

24.04.2024
klo 17:00

Kutsu: Keuken myynti- ja markkinointi-ilta: Myyntiä digitaalisessa maailmassa analogisille ihmisille

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori