Sisältöön »
 

Uutiset

14.03.2014

Joukkorahoitus on tehokas, nopea ja joustava rahoitustapa

Joukkorahoitukselta odotetaan paljon. Se on tehokas, nopea ja joustava rahoitustapa erityisesti aloittaville yrityksille ja uusille innovaatioille. Joukkorahoitus mahdollistaa yksityishenkilöiden talletusvarojen tehokkaamman hyödyntämisen ja rahoituksen saatavuuden lisääntymisen.

Näin arvioivat työ- ja elinkeino- sekä valtionvarainministeriön tekemään joukkorahoituskyselyyn vastanneet joukkorahoituksen asiantuntijat 13.3.2014 julkistetussa selvityksessä. Hallitus päätti rakennepoliittisessa ohjelmassaan loppuvuonna 2013 kartoittaa laina- ja sijoitusmuotoisen joukkorahoitustoiminnan kehittämistarpeita.

Vapaavuori: Joukkorahoitus otettava vakavasti

- Ala on lähdössä kasvuun myös Suomessa. Se on otettava vakavasti. Toimiala voisi aidosti laatia omat sisäiset toimintaohjeensa ja tämän jälkeen mahdollisesti sertifioida ne toimijat, jotka sitoutuvat kyseisiä ohjeita noudattamaan, elinkeinoministeri Jan Vapaavuori linjaa.

- Vastaavasti Finanssivalvonnan ohjeistus tukisi ja täydentäisi alan itsensä laatimia sääntöjä. Myös rahankeräyslakia tulisi tarkastella erityisesti joukkorahoituksen tarpeiden näkökulmasta, Vapaavuori toteaa.

Joukkorahoituksen keskeisiksi ongelmiksi koettiin kyselyssä väärinkäytösten mahdollisuus, sääntelyn epämääräisyys, viranomaisvalvonnan puuttuminen sekä sijoittajansuojan toteutuminen erityisesti tiedon antamiseen ja saamiseen liittyvissä kysymyksissä.

-Sääntelyn pitäminen kevyenä hallinnollisesti on hyvä tavoite. Sijoittajansuojan parantamiseksi ja väärinkäytösten estämiseksi voi olla kuitenkin tarpeen säätää esimerkiksi yhtenäisistä alaa koskevista tiedonantovaatimuksista ja toimijoiden rekisteröitymisestä, Vapaavuori arvioi.

Joukkorahoituskyselystä laadittu raportti, asiaa käsittelevä taustamuistio sekä muuta asiaan liittyvää aineistoa:

- Valtioneuvoston hankerekisteri, numero VM124:00/2013 [ http://www.hare.vn.fi/mHankePerusSelaus.asp?h_iId=19842 ]

- Raportti VM:n sivuilla [ http://www.vm.fi/vm/fi/04_julkaisut_ja_asiakirjat/01_julkaisut/07_rahoitusmarkkinat/20140313Raport/name.jsp ]

Lisätiedot:

neuvotteleva virkamies Aki Kallio, valtiovarainministeriö, rahoitusmarkkinaosasto, p. 029 553 0477, etunimi.sukunimi@vm.fi

ylitarkastaja Valtteri Vento, työ- ja elinkeinoministeriö, elinkeino- ja innovaatio-osasto, p. 029 506 4175, etunimi.sukunimi@tem.fi

 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

24.04.2024
klo 17:00

Kutsu: Keuken myynti- ja markkinointi-ilta: Myyntiä digitaalisessa maailmassa analogisille ihmisille

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori