Sisältöön »
 

Uutiset

18.02.2014

Uusia työpaikkoja ja yrityksiä pienillä kustannuksilla: KEUKEN YRITYSHAUTOMOTOIMINTA MERKITTÄVÄN TULOKSELLISTA

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy:n yrityshautomotoiminta on ollut kaikilla mittareilla hyvin tuloksellista. Nuorten ja kasvuhaluisten yritysten tukemiseen tarkoitettu palvelu tuotti viimeisellä kaudellaan 2011–2013 upeat 304 uutta työpaikkaa ja 40 uutta yritystä. Uusien työpaikkojen osalta tavoite yli kaksinkertaistui ja uusien yritystenkin osalta tavoite saavutettiin lähes kokonaan. Hautomopalvelulla on siis onnistuttu kannustamaan yrityksiä työllistämään muitakin kuin yrittäjän itsensä.

Taloudellisilla mittareilla uusien työpaikkojen ja yritysten synnyttäminen on ollut äärimmäisen tehokasta. Yksi uusi työpaikka on tullut maksamaan Keuken yrityshautomossa 3 250 euroa ja uusi yritys noin 24 700 euroa, kun vastaavasti päättyneiden EAKR-ohjelmien keskimääräiset luvut vuonna 2012 olivat 86 300 euroa uuden työpaikan osalta ja 940 000 euroa yhden uuden yrityksen osalta.

Keuken hautomotoiminnan arvioinnin teki MDI. Arvioinnissa keskityttiin kolmeen näkökulmaan. Ensinnäkin hautomotoimintaa kuvattiin sen tunnettuuden, hautomoyritysten lukumäärän ja laadun sekä siihen sijoitetun rahamäärän mukaan. Toisena selvitettiin hautomoyritysten tyytyväisyyttä ja kolmantena hautomotoiminnan yrityksille tuottamaa lisäarvoa.

Tuki yrittäjän arjessa tärkeintä

Hautomoyrittäjät arvostavat saamansa palvelun korkealle. Parhaimmillaan yrittäjät näkevät, että yrityshautomo on nopeuttanut oman liiketoiminnan kehittymistä. Arvosanaksi yritykset antavat hautomolle 8,9, asteikon ollessa 4–10.

Keukelta saatu yleinen tuki ja apu sekä vinkit käytännön asioissa koettiin yrittäjien keskuudessa erittäin arvokkaiksi. Eniten käytettyjä palveluja olivat liikeidean arviointi, rahoitus- ja talousneuvonta, erilaiset koulutus- ja verkostoitumistapahtumat sekä hautomoyrittäjien kasvuvalmennus. Yrityskohtainen kasvusuunnitelma tehtiin lähes puolelle vastanneista yrityksistä.

Hankkeesta palveluksi

Keski-Uudellamaalla on ollut hautomotoimintaa vuodesta 1998 lähtien ja sitä on rahoitettu lähinnä määräaikaisten hankkeiden avulla. Hautomotoiminnan projektituki loppui vuoteen 2013.

Keuken toimitusjohtaja Elina Pekkarinen on erittäin tyytyväinen viimeiseen hautomohankekauteen. Hyvät tulokset ja erinomainen palaute kannustavat jatkamaan hyväksi havaitulla tiellä.

– Yrityshautomo on toiminut lähes pääosin virtuaalisena, ei niinkään fyysiseen paikkaan sidottuna palveluna. Siksi palvelun tuotteistaminen jatkossakin osaksi Keuken kasvuyrityspalveluja on enemmän kuin järkevää.

– Hautomolla on Keski-Uudellamaalla hyvä kaiku. Se tarkoittaa onnistumisia ja hyvää palvelua. Yrittäjiltä ja yrityksiltä saamamme palaute kertoo siitä, että olemme onnistuneet tekemään oikeita asioita ja kannustamaan yrittäjiä kehittämään, kasvattamaan ja työllistämään.

Lisätietoja:

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy:n toimitusjohtaja Elina Pekkarinen, puhelin 050 549 2213, elina.pekkarinen@keuke.fi ja

MDI:n toimitusjohtaja, KTT Tommi Ranta, puhelin 040 588 2839, tommi.ranta@mdi.fi

 
 

Muista seuraava tapahtumamme!

10.04.2024
klo 17:00

KUTSU: Keuken talousilta: Miten maailmantalous vaikuttaa omaan yritykseeni?

 

 
 

Ota yhteyttä

Ota rohkeasti yhteyttä ja varaa aika maksuttomaan tapaamiseen tai lähetä meille viesti alla olevalla yhteydenottolomakkeella.

 

Sijaintikartta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy
Puuvalonaukio 2D, 2. krs, 04200 Kerava

Näytä kartalla »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 

Online-ajanvaraus

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Tuotteita korissa: 0  / Varaa aika »  / Tyhjennä kori