Innehåll »
 

Artiklar

02.12.2019

Varifrån får man pengar för tillväxt och utveckling?

Mitt företag är ganska nytt och en för liten kassa utgör tydligt ett hinder för tillväxt. Hur kan man få finansiering för detta och på vilka villkor?
Varje finansiär har sina egna finansieringsvillkor som ofta är beroende av företag. Alternativ är till exempel bank och Finnvera, vilka ser på möjligheterna för lönsam affärsverksamhet.

Det är bra att i god tid planera finansieringen för tillväxt. En skarp acceleration kräver resurser, och inte är mer måttliga tillväxtsatsningar heller gratis. Finansieringen ska planeras så att företagets tillväxt och utveckling hålls under kontroll.

Det finns inte ett sätt som är bäst när det gäller finansiering, utan finansieringspaketet bildas vanligen av en helhet med flera finansiärer. Vi hjälper dig med uppskattning av finansieringsbehovet samt i kartläggning av finansierings- och bidragsmöjligheter. Av oss får du även hjälp att skriva ansökningar för finansiering och med att skaffa behövliga bilagor.

 

Vilka alla saker kan man få offentlig finansiering till? Innebär en investering alltid inköp av apparat eller maskin?

Det är möjligt att ansöka om offentlig finansiering för tillväxt, internationalisering och produktutveckling. Offentliga aktörer erbjuder lån, bidrag och kapitalinvesteringar som förutsätter även egen finansieringsandel. Vanligen är förutsättningen för finansiering att företaget har både vilja och potential för tillväxt. 

Företagens vanligaste finansieringspartner är bank och Finnvera. Då man talar om finansiering och investeringar lönar det sig att noga tänka över det egna behovet av finansiering. Det lönar sig att planera vad pengarna behövs till, är det fråga om kassahantering eller anskaffningar. Som näst är det bra att reflektera över hur mycket pengar som behövs och när? Och vilka garantier kan man ge mot pengarna? Först efter det börjar man planera varifrån man ska skaffa pengarna.

Företaget kan få finansiering för tillväxt från bak, finansieringsbolag, Business Finland, NTM-central, utomstående kapitalinvesterare eller som gräsrotsfinansiering.

 

Mitt företag ligger i stadens centrum. Har jag någon möjlighet att få investeringsstöd från EU?

Inom Nyland är investeringsstöd för företag endast möjligt via programmet för utveckling av landsbygden i Fastlandsfinland. Beviljande av stöd bedöms alltid skilt. Syftet med investeringsstöd är att öka landsbygdens möjligheter till försörjning och antal arbetsplatser. Således har städernas centrumområden lämnats utanför stöden. Ifall du funderar på investering, så kan vi tillsammans ta reda på möjliga stöd inom din region.

 

Vi hjälper gärna med ärenden i samband med finansiering. Boka tid keuke (at) keuke.fi eller 050 341 3210.
 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Gå med i e-postlistan »

 

karta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab
Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

Visa på kartan »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Produkter i korgen: 0  / Boka tid »  / Töm korgen