Artiklar

01.04.2021

Data är dagens ångmaskin

Den nya tidens slogan är att den som har data har makt. Information är alltså guld värd, men bara för den som också kan utnyttja informationen i sin affärsverksamhet och planering. Keuke erbjuder information om livskraft åt företagen i sitt område och åt kommunernas beslutsfattare.


Många företag och organisationer samlar aktivt in information som uppstår i deras verksamhet. Med hjälp av informationen kan de rikta sina tjänster bättre och satsa resurserna rätt. Information är alltså värdefull om man också använder den.

Keuke är med och delar information på ett sådant sätt att den kan bli till nytta för livskraften i hela verksamhetsområdet. Kommunernas beslutsfattande underlättas och företagen kan planera sin affärsverksamhet noggrannare.

– Vi vill hjälpa beslutsfattarna att leda och fatta beslut utgående från fakta. Siffror och statistik ger inte alltid direkta svar, men genom att jämföra och analysera olika siffror ser man åtminstone i vilken riktning utvecklingen går, säger Keukes verkställande direktör Elina Pekkarinen.

Informationen är fritt tillgänglig för alla. Pekkarinen hoppas att också företagare ska utnyttja informationen i planeringen av sin affärsverksamhet.

– Det är en helt annan sak att planera affärsverksamhet utgående från fakta än att göra det utgående från känslor eller åsikter. Det har redan länge talats om att leda och planera med kunskap, men nu är det lättare än förut tack vare teknologin och tillgången på data.

 

Var är affärsmöjligheten?

Öppnandet av offentliga data är en stor möjlighet. Fast ännu är inte kostnadsfria data så vitt tillgängliga. I idealsituationen är öppna data som fenomen lika omvälvande som ångmaskinen på sin tid.

– En affärsmöjlighet uppstår när man kombinerar offentliga öppna data med något privat, till exempel data som ett företag samlat in, säger Pekkarinen.

Enligt Sitra fungerar öppna data som källa till ny affärsverksamhet och innovationer. Nya sätt att använda och utnyttja information skapar nya tjänster och möjligheter. Europakommissionen har gjort uppskattningen att öppnandet av offentliga data ger direkta ekonomiska intäkter på 40 miljarder euro per år.

– Ett enkelt exempel på utnyttjande av data är kombinerandet av kommunernas utbildningsgrad och arbetslöshetssiffror. Med dessa siffror kan företag fatta investeringsbeslut.

– Eller genom att se på befolkningsutvecklingen och dess prognoser kan man dra snabba slutsatser om i vilka åldersgrupper det behövs mer tjänster. Dragningskraftsstatistik berättar vilka kommuner som har inflyttningsöverskott, vilket betyder köpkraft.

 

Livskraftsstatistiken finns på Keukes webbplats på adressen (på finska): https://www.keuke.fi/keuke/elinvoimatilastot/

 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

 GÅ MED I E-POSTLISTAN

 

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab

Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

› Visa på kartan

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 

Keuke, Development Centre Ltd. Helsinki Region North, aims to create growth for the region thorough counselling and supporting local businesses. Our services include for example:

Our clients, local SME′s, have insofar been exceedingly satisfied with our services, and we strive to keep it that way.

Keuke is owned by seven municipalities in Central Uusimaa: Kerava, Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo and Karkkila and our services are free of charge for our clients.

Helsinki Region North, Central Uusimaa, has an excellent logistic position at the border of the best markets. It is part of the Helsinki metropolitan area and is the gateway to Finnish, European and Eastern markets, such as Russia and the Baltic countries.

Our Contact details:
Address: Puuvalonaukio 2D, 2rd floor
Kerava

Tel: +35850 341 3210

Keuke, Utvecklingscentret för Mellersta Nyland, är ett företagsrådgivningsbolag som ägs av sju kommuner i Mellersta Nyland. Vi sträver efter att skapa tillväxt på området genom att stöta och rådda små och medelstora företag i till ex. följande frågor:

Utöver dessa tjänster, organiserar vi också flera större evenemang och utbildningar om året med varierande tema inom affärslivet.

Keukes rådgivningstjänster är kostnadsfria och betjänar företag som är verksamma i våra ägarkommuner: Borgnäs, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Sibbo, Träskända och Tusby.

Våra kunder har såtillvida varit väldigt nöjda med våra tjänster och vi kämpar för att det kommer att vara så också i framtiden.

Ytterligare information:

Elina Duréault, företagsrådgivare
gsm 050 3668 588

Elina Pekkarinen, verkställande direktör
gsm 050 549 2213

E-post: förnamn.efternamn(at)keuke.fi

SIBBO

Sibbo är en snabbt växande tvåspråkig kommun som ligger på ca 25 km:s avstånd från Helsingfors och Borgå och är en del av huvudstadsregionens ekonomi- och pendlingsregion. Sibbos läge invid Lahtis och Borgå motorvägar är logistiskt sett utmärkt. Man når Helsingfors-Vanda flygplats samt Nordsjö hamn under en halv timme.

Sibbo kommun säljer företagstomter på Lönnbacka företagspark och Bastukärr logistikområde.

Bastukärr arbetsplatsområde omfattar ett område på ca 230 hektar invid Kervovägen. Området lämpar sig väl för logistikfunktioner som kräver stort utrymme. Även serviceföretag kan etablera sig på området.

Lönnbacka företagsparkets arbetsplatsområden är beläget invid Mårtensbyvägen mellan Nickby och Tallmo. Det finns lediga företagstomter på området.

Lediga företagstomter och lokaliteter:
http://www.sipoo.fi/se/service/bygga_och_bo/tomter_till_salu
http://www.sipoo.fi/se/kartor