Innehåll »
 

Artiklar

01.01.2020

Öppna gränserna

Var ska jag börja om jag vill föra min bisnes utomlands?

Internationell verksamhet skiljer sig på många sätt från inhemsk handel. Centrala skillnader är bl-a- verksamhetssätt, kultur och värden samt situationen beträffande förfrågan och tillgång. Förutsättningen för att lyckas utomlands är tillräcklig kännedom om målområdet – utan att glömma juridiken. Produkten är inte nödvändigtvis heller redo som sådan för ett annat lands marknad. 

Det finns många sätt att bli internationell. Redan de digitala möjligheterna har öppnat nya vägar till global verksamhet. En webbutik och webbplats med rätt utförande kan möjliggöra klientel utanför hemlandets gränser. Det vanligaste alternativet är traditionell export, där tillverkaren själv säljer sina produkter till utländska kunder eller använder antingen inhemska eller utländska mellanhänder som hjälp.

Vi hjälper gärna till att kartlägga utgångsläget för tillväxt och i förberedande för resan. Vi kan analysera ditt företags nuvarande tillstånd och tillsammans med dig lägga upp en plan för progression i övertagande av världen.

 

Var hittar jag de rätta personerna – agenter och kontakter?

Företaget behöver inte klara sig ensam i djungeln. I identifiering av lämpligt marknadsområde lönar det sig att utnyttja experter från såväl hemlandet som det tilltänkta landet. I exportverksamhet bör man beakta att varje land eller region förutsätter egen analys. Vi hjälper gärna till att hitta de behövliga experttjänsterna och i påbörjande av marknadsutredning. 

I Keukes vida samarbetsnätverk finns det experter från olika marknader. Team Finland -nätverket samlar ihop alla statsfinansierade internationaliseringstjänster – i tjänsten hittar du information om möjligheterna på olika marknader samt information och vyer från internationell handel med 2-5 års tidsspann.

 

Kan jag få hjälp att göra en marknadsutredning? 

Det finns gott om tjänsteproducenter som är specialiserade på marknadsutredningar och beroende på situationen kan man även hitta hjälp via eventuellt läraverkssamarbete. Som hjälp vid marknadskartläggning kan man även använda egen bekantning med marknaden genom att t.ex. delta på mässor eller åka och träffa potentiella partners (kunder, agenter). 

 

Finns det offentligt stöd att få för internationalisering?

Det är möjligt att ansöka om offentlig finansiering för tillväxt och internationalisering. Offentliga aktörer erbjuder lån, bidrag och kapitalinvesteringar, som även förutsätter egen finansieringsandel. Vanligen är förutsättningen för finansiering att företaget strävar efter betydlig tillväxt.

Finansieringspaket bildas vanligen av en helhet med flera finansiärer. Vi hjälper ditt företag med uppskattning av finansieringsbehovet samt i kartläggning av finansierings- och bidragsmöjligheter. Av oss får du även hjälp att skriva ansökningar för finansiering och med att skaffa behövliga bilagor.

 

Vi hjälper gärna med ärenden i samband med internationalisering. Boka en tid keuke (at) keuke.fi, 050 341 3210.

 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 






 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Gå med i e-postlistan »

 

karta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab
Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

Visa på kartan »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Produkter i korgen: 0  / Boka tid »  / Töm korgen