Innehåll »
 

Artiklar

03.08.2020

Snabbare framgång med nätverk

Låt oss tänka oss en situation där din bekanta leverantör har slut på en produkt du behöver. Var hittar du snabbt en ny leverantör? Om du har ett bra nätverk och du har byggt upp ditt nätverk med eftertanke, besparas du onödiga bekymmer.

– Ett bra nätverk handlar på sitt sätt om riskhantering. Det lönar sig aldrig att satsa allt på ett kort. Det krävs givetvis lite arbete för att upprätthålla ett nätverk, men man måste se det som en del av den grundläggande verksamheten, konstaterar företagsutvecklaren Minna Lojander.

Minna har ordnat Keukes populära företagsträffar redan i flera år. Företagarna har gett ypperlig respons på företagsträffarna. Under träffarna har det fötts helt nya affärsidéer och många har hittat nya partner för sin affärsverksamhet.

– Ett sätt att innovera nya produkter och tjänster är att placera några företagare från vitt skilda branscher vid samma bord för att kläcka idéer. Ett internationellt exempel är ett kosmetikföretags och en biltillverkares gränsöverskridande idé, som ledde till bilar med luftkonditionering som återfuktar hyn.

Minna har arbetat som servicekoordinator vid Keuke i åtta år. De senaste åren har hon vid sidan av arbetet avlagt en MBA-examen, och nu har hon utsetts till Keukes nya företagsutvecklare.

– Genom att bevara ett öppet sinne och träffa nya människor förblir man på många sätt utvecklingsduglig. Enligt en gammal sanning skapas ingenting nytt och kreativt i ett elfenbenstorn, och det stämmer.


KAMRATSTÖD FRÅN NÄTVERKET

Det är ofta ensamt att vara företagare. Alla företagare har inte sådana kompisar i sin nära krets som de kan tala med om saker de funderar på.

– Företagarna nämner ofta att de besöker Keukes evenemang för att träffa likasinnade och få tala med andra företagare. Kamratstöd är en av de mest givande sakerna med att nätverka, berättar Minna Lojander.

– Kamratstöd betyder ju i praktiken att man inser att många andra brottas med samma frågor, som enkelt löser sig under ett samtal.

Ett eget, välbyggt nätverk fungerar som kamratstöd när en snabb kris eller exceptionell situation överraskar. Har du villkorslöst hjälpt någon i ditt nätverk, återgäldar de säkert gärna tjänsten.

– I bästa fall handlar det om att små företagare på samma ort enligt behov lånar varandra resurser. Gemensam framgång gynnar alla.


STÖRRE TACK VARE SOCIALA MEDIER


Digitaliseringen öppnar helt nya sätt att nätverka. Till exempel den otroligt populära professionella nätverkskanalen LinkedIn möjliggör att man kan samla stora nätverk.

– På webben gäller samma principer som i livet i övrigt. När du gör en kompis en tjänst, till exempel delar hens rekryteringsannons eller andra uppdateringar, hjälper hen säkert dig när du behöver få ut ett budskap åt en större publik, beskriver Lojander.

– Fördelen med nätverk på webben är särskilt massorna. Du når med ett meddelande flera människor på en gång. Samtidigt får du stöd av hela ditt stora nätverk när du söker råd, information, experter eller samarbetspartner.

Sociala mediekanaler utesluter inte viktig personlig kontakt, utan de fungerar som bra komplement till varandra. Vardera har sina egna goda egenskaper.

– Jag rekommenderar att delta i företagsträffarna och Keukes andra evenemang samt att nätverka professionellt på LinkedIn och Facebook. Det finns kraft i nätverken!

 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 






 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Gå med i e-postlistan »

 

karta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab
Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

Visa på kartan »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Produkter i korgen: 0  / Boka tid »  / Töm korgen