Innehåll »
 

Artiklar

01.08.2021

Planering är stöd för en ny entreprenör

Ett rekord med 1345 nya företag etablerades i Keuke-domänen 2020. Vad beror denna trend på?

Korona har påverkat människor på många sätt. Ökad fritid har fått människor att stanna och undra om det nu är rätt tid att förverkliga sina egna drömmar om entreprenörskap. Samtidigt har en helt ny typ av efterfrågan dykt upp på marknaden som nya företagare vill möta med sina affärsidéer. Fler och fler vill också arbeta på sina egna villkor och för det är entreprenörskap en bra lösning.


De första åren är ofta en tid av lärande och osäkerhet för ett nytt företag. Hur kan man förbereda sig för detta?

Det går inte att förbereda sig för allt, men många fallgropar kan undvikas med god planering. Vi på Keuke vill uppmuntra företagare att överväga olika scenarier och lösningar på dem. Detta minskar osäkerheten och påskyndar svaret i händelse av en utmanande situation.

Det är bra för en ny entreprenör att investera i nätverkande, eftersom råd från mer erfarna företagare ofta är guldvärda. I de inledande faserna är det också viktigt att säkerställa adekvat finansiering, eftersom det kan ta tid att starta företagsverksamheten.


Att driva ditt eget företag kan ibland kännas ensamt. Vilken typ av stöd finns det för nya företagare?

Lokala företagsorganisationer och branschspecifika organisationer är bra kanaler för nätverkande och kamratstöd. Keuke har satt ihop en Expertbörs för att hjälpa entreprenörer, som också kan användas av nya företagare. Du kan också dela med dig av dina egna erfarenheter med en mentor.

Det är också viktigt för en entreprenör att ta hand om sin egen rekreation: att på fritiden göra något helt annat än vad de gör som företagare, träffa nya människor, att fokusera på familjen och göra saker de känner att de har får krafter av för att klara av vardagslivet och entreprenörskapet.


Vilka saker ska en ny entreprenör satsa på särskilt under det första året?

I synnerhet bör en ny entreprenör lära sig att göra sitt jobb på ett planerat och systematiskt sätt. Det kan vara svårt i början, men på långsikt sparar det mycket tid. Det är också bra att inse att företaget måste tas hand om. Dina egna produkter och tjänster måste marknadsföras regelbundet så att företaget har en stadig mängd arbete och därmed inkomst för att täcka kostnader.

För att stödja marknadsföring och försäljning kan vi erbjuda tjänsten Startti Plus, som möjliggörs av TE-tjänsten, som är en gratis experttjänst för dem som har fått startpengar och de som har startat ett företag med arbetslöshetsstöd.


När och varför ska en ny entreprenör dra nytta av Keuke-experternas hjälp?

Vi på Keuke bör kontaktas så snart det finns en fråga gällande entreprenörskap. Ibland är det svårt att ta grepp om saker eller hitta en lösning ensam, men ofta tänker man mycket bättre tillsammans. Ju tidigare entreprenören kommer till Keuke, desto snabbare kan saker tas om hand.

 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 






 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Gå med i e-postlistan »

 

karta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab
Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

Visa på kartan »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Produkter i korgen: 0  / Boka tid »  / Töm korgen