Innehåll »
 

Nyheter

25.03.2019

ATT GRUNDA ETT AKTIEBOLAG LOCKAR

ATT GRUNDA ETT AKTIEBOLAG LOCKAR

FÖRETAGANDE KRÄVER REALISM OCH DRÖMMAR

I Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab:s (Keuke) verksamhetsområde (Träskända, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Borgnäs, Sibbo och Tusby) grundades sammanlagt 1 196 nya företag förra året.

År 2018 hjälpte Keuke  sammanlagt 440 kunder med att starta företag. 214 nya företag grundades genom Keukes rådgivning.

– Alla kunder som tar del av rådgivningen grundar inte ett företag. Detta är en av fördelarna med rådgivningen. Idéer och drömmar som saknar realism realiseras heller inte till företagsverksamhet, konstaterar Elina Pekkarinen, verkställande direktör för Keuke.

Rådgivningens fördelar syns speciellt i företagsverksamhetens kontinuitet. Över 80 procent av företagen, som grundats med hjälp av Keukes företagsrådgivning, finns kvar ännu efter två år, medan motsvarande siffra hos statistikcentralen är 50. Rådgivningen för att grunda företag är avgiftsfri.

– Att grunda ett företag startar alltid med en bra affärsidé och drömmar. Vid sidan om dessa inför vi realism, hjälper till med att göra lönsamhetskalkyler samt går igenom alla viktiga och väsentliga faktorer från skatter till bokföring och från försäkringar till myndighetstillstånd.


KAPITALKRAVET FÖR AKTIEBOLAG UPPHÖR I JULI

Från och med juli i år blir det lättare att grunda ett aktiebolag, när det inte längre krävs ett aktiekapital på 2 500 euro för grundandet. Minimikapitalet för ett aktiebolag har förmodligen styrt en del av företagarna att välja firma som bolagsform.

– Vi tror att förnyelsen leder till att fler firmaföretagare byter bolagsform. Troligtvis grundas även fler företag direkt som aktiebolag, förutser Pekkarinen.

Det finns två betydande faktorer som talar för aktiebolag: företagsverksamhetens ansvar och beskattning. Å andra sidan väljer ensamföretagare hellre firma, eftersom det då till exempel är enklare att avsluta olönsam affärsverksamhet.

– Det är ändå värt att notera att banker och andra finansiärer ändå förutsätter något slags kapital när en person vill starta en företagsverksamhet. Det lönar sig inte att inleda någon som helst företagsverksamhet utan en förnuftig ekonomiplanering.


VAD GÖR DIG TVEKSAM INFÖR ATT STARTA FÖRETAGSVERKSAMHET?

Enligt erfarenheterna vid Keukes företagsrådgivning gör ofta rädslan för en oöverkomlig tillstånds- och byråkratidjungel nya företagare betänksamma över att starta företag. Dock går företagsverksamheten vanligtvis under på grund av en så självklar sak som bristen på kunder.

– Alla dessa stötestenar behandlas i rådgivningen så att man kan vara beredd på dem. För marknadsföring och kundvärvning finns även helt separata skräddarsydda tjänster och sparringar. Och när det gäller byråkratiskräcken, så beror den mycket på verksamhetsområdet och är inte på något sätt ett hinder för att starta en god affärsidé. Alla frågor som ställs besvaras nog.

Ytterligare uppgifter: verkställande direktör Elina Pekkarinen, telefon 050 549 2213, www.keuke.fi. Du hittar oss även på Facebook, Instagram, Twitter, Youtube och LinkedIN.

 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Gå med i e-postlistan »

 

karta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab
Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

Visa på kartan »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Produkter i korgen: 0  / Boka tid »  / Töm korgen