Nyheter

25.03.2019

MEDDELANDE 25.3.2019: ATT GRUNDA ETT AKTIEBOLAG LOCKAR


ATT GRUNDA ETT AKTIEBOLAG LOCKAR

FÖRETAGANDE KRÄVER REALISM OCH DRÖMMAR

I Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab:s (Keuke) verksamhetsområde (Träskända, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Borgnäs, Sibbo och Tusby) grundades sammanlagt 1 196 nya företag förra året.

År 2018 hjälpte Keuke  sammanlagt 440 kunder med att starta företag. 214 nya företag grundades genom Keukes rådgivning.

– Alla kunder som tar del av rådgivningen grundar inte ett företag. Detta är en av fördelarna med rådgivningen. Idéer och drömmar som saknar realism realiseras heller inte till företagsverksamhet, konstaterar Elina Pekkarinen, verkställande direktör för Keuke.

Rådgivningens fördelar syns speciellt i företagsverksamhetens kontinuitet. Över 80 procent av företagen, som grundats med hjälp av Keukes företagsrådgivning, finns kvar ännu efter två år, medan motsvarande siffra hos statistikcentralen är 50. Rådgivningen för att grunda företag är avgiftsfri.

– Att grunda ett företag startar alltid med en bra affärsidé och drömmar. Vid sidan om dessa inför vi realism, hjälper till med att göra lönsamhetskalkyler samt går igenom alla viktiga och väsentliga faktorer från skatter till bokföring och från försäkringar till myndighetstillstånd.


KAPITALKRAVET FÖR AKTIEBOLAG UPPHÖR I JULI

Från och med juli i år blir det lättare att grunda ett aktiebolag, när det inte längre krävs ett aktiekapital på 2 500 euro för grundandet. Minimikapitalet för ett aktiebolag har förmodligen styrt en del av företagarna att välja firma som bolagsform.

– Vi tror att förnyelsen leder till att fler firmaföretagare byter bolagsform. Troligtvis grundas även fler företag direkt som aktiebolag, förutser Pekkarinen.

Det finns två betydande faktorer som talar för aktiebolag: företagsverksamhetens ansvar och beskattning. Å andra sidan väljer ensamföretagare hellre firma, eftersom det då till exempel är enklare att avsluta olönsam affärsverksamhet.

– Det är ändå värt att notera att banker och andra finansiärer ändå förutsätter något slags kapital när en person vill starta en företagsverksamhet. Det lönar sig inte att inleda någon som helst företagsverksamhet utan en förnuftig ekonomiplanering.


VAD GÖR DIG TVEKSAM INFÖR ATT STARTA FÖRETAGSVERKSAMHET?

Enligt erfarenheterna vid Keukes företagsrådgivning gör ofta rädslan för en oöverkomlig tillstånds- och byråkratidjungel nya företagare betänksamma över att starta företag. Dock går företagsverksamheten vanligtvis under på grund av en så självklar sak som bristen på kunder.

– Alla dessa stötestenar behandlas i rådgivningen så att man kan vara beredd på dem. För marknadsföring och kundvärvning finns även helt separata skräddarsydda tjänster och sparringar. Och när det gäller byråkratiskräcken, så beror den mycket på verksamhetsområdet och är inte på något sätt ett hinder för att starta en god affärsidé. Alla frågor som ställs besvaras nog.

Ytterligare uppgifter: verkställande direktör Elina Pekkarinen, telefon 050 549 2213, www.keuke.fi. Du hittar oss även på Facebook, Instagram, Twitter, Youtube och LinkedIN.

 
 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

 GÅ MED I E-POSTLISTAN

 

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab

Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

› Visa på kartan

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 

Keuke, Development Centre Ltd. Helsinki Region North, aims to create growth for the region thorough counselling and supporting local businesses. Our services include for example:

Our clients, local SME′s, have insofar been exceedingly satisfied with our services, and we strive to keep it that way.

Keuke is owned by seven municipalities in Central Uusimaa: Kerava, Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo and Karkkila and our services are free of charge for our clients.

Helsinki Region North, Central Uusimaa, has an excellent logistic position at the border of the best markets. It is part of the Helsinki metropolitan area and is the gateway to Finnish, European and Eastern markets, such as Russia and the Baltic countries.

Our Contact details:
Address: Puuvalonaukio 2D, 2rd floor
Kerava

Tel: +35850 341 3210

Keuke, Utvecklingscentret för Mellersta Nyland, är ett företagsrådgivningsbolag som ägs av sju kommuner i Mellersta Nyland. Vi sträver efter att skapa tillväxt på området genom att stöta och rådda små och medelstora företag i till ex. följande frågor:

Utöver dessa tjänster, organiserar vi också flera större evenemang och utbildningar om året med varierande tema inom affärslivet.

Keukes rådgivningstjänster är kostnadsfria och betjänar företag som är verksamma i våra ägarkommuner: Borgnäs, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Sibbo, Träskända och Tusby.

Våra kunder har såtillvida varit väldigt nöjda med våra tjänster och vi kämpar för att det kommer att vara så också i framtiden.

Ytterligare information:

Elina Duréault, företagsrådgivare
gsm 050 3668 588

Elina Pekkarinen, verkställande direktör
gsm 050 549 2213

E-post: förnamn.efternamn(at)keuke.fi

SIBBO

Sibbo är en snabbt växande tvåspråkig kommun som ligger på ca 25 km:s avstånd från Helsingfors och Borgå och är en del av huvudstadsregionens ekonomi- och pendlingsregion. Sibbos läge invid Lahtis och Borgå motorvägar är logistiskt sett utmärkt. Man når Helsingfors-Vanda flygplats samt Nordsjö hamn under en halv timme.

Sibbo kommun säljer företagstomter på Lönnbacka företagspark och Bastukärr logistikområde.

Bastukärr arbetsplatsområde omfattar ett område på ca 230 hektar invid Kervovägen. Området lämpar sig väl för logistikfunktioner som kräver stort utrymme. Även serviceföretag kan etablera sig på området.

Lönnbacka företagsparkets arbetsplatsområden är beläget invid Mårtensbyvägen mellan Nickby och Tallmo. Det finns lediga företagstomter på området.

Lediga företagstomter och lokaliteter:
http://www.sipoo.fi/se/service/bygga_och_bo/tomter_till_salu
http://www.sipoo.fi/se/kartor