Innehåll »
 

Nyheter

11.01.2019

MEDDELANDE 11.1.2019: KEUKES SOTEUTTAMO UPPMUNTRADE TILL ATT BILDA NÄTVERK

KEUKES SOTEUTTAMO UPPMUNTRADE TILL ATT BILDA NÄTVERK

FÖRSENINGEN AV SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRDSREFORMEN BROMSAR ÄNNU FÖRETAGENS INVESTERINGAR OCH UTVECKLING

Tjänsteleverantörerna inom social- och hälsobranschen är ivriga att bilda nätverk och skapa nya tjänstemodeller tillsammans. Soteuttamo-verksamheten, som Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab och Sitra tillsammans genomförde, nådde på 15 månader totalt 191 företag inom branschen och 350 personer i Mellersta Nyland.

– Social- och hälsovårdsbranschen är i omvälvning och detta medför nya möjligheter för företagen inom branschen. Soteuttamos uppgift var att föra samman aktörer inom branschen för att bilda nätverk med nya partner och hitta idéer, berättar Elina Pekkarinen, verkställande direktör vid Keuke.

I utvecklingen av något nytt och särskilt vid investeringar ser man tydligt den osäkerhet  som förseningen av den riksomfattande social- och hälsovårdsreformen har orsakat.

– Det är ännu inte säkert att social- och hälsovårdsreformen kommer att genomföras och hur den kommer att se ut. Därför har många företagare stannat upp för att vänta på beslut. Man vill inte ännu i detta skede göra stora investeringar eller nya marknadserövringar.


TRÄFFAR OCH ÄKTA SAMARBETE

I Soteuttamos namn ordnades sammanlagt elva olika evenemang, där huvudmålet var att bilda nätverk vid sidan av innehållet, som uppmuntrade till utveckling. I evenemangen nätverkade aktörer inom branschen samt olika stödtjänst- och teknologileverantörer.

– I expertföreläsningarna ville vi väcka tankar hos företag inom branschen om hur de ska skilja sig från andra på de öppna marknaderna och var deras plats är bland andra företag och tjänsteleverantörer, beskriver Pekkarinen.

Även för Keuke var Soteuttamo ett tillfälle att lära känna och skapa kontakter med företag inom social- och hälsobranschen.

– Samarbetet mellan företag är en möjlighet för alla små företag och aktörer att till exempel få möjlighet till stora anbudsbegäran. En liten aktör behöver alltså inte nöja sig med sina nuvarande marknader bara för att den är liten.

– Nätverket ger alla aktörer mer kompetens, fler kunder, ökad trovärdighet och även mer synlighet. Man kan alltså hellre tänka på vad samarbetet medför, i stället för att tänka att man skulle mista någonting.

Soteuttamo-verksamheten upphörde vid utgången av år 2018. I Mellersta Nyland fortsätter man även i framtiden med att bygga nätverk för branschens aktörer.

– Vi ser många möjligheter med att utveckla branschen. Samkommunen Keusote, som grundades i Mellersta Nyland mellan sex kommuner, kommer sannolikt att ordna tjänster enligt mångproducentmodellen i varje fall. Den aktiverar säkert företag att utveckla sina tjänster. Och i detta utvecklingsarbete deltar Keuke gärna med hela sin kompetens.

 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Gå med i e-postlistan »

 

karta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab
Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

Visa på kartan »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Produkter i korgen: 0  / Boka tid »  / Töm korgen