Nyheter

04.02.2020

En satsning på tillväxtföretag ökade företagens omsättning med 20 procent


Keukes kunder berättar att de får sakkunnig hjälp med rätt saker 

EN SATSNING PÅ TILLVÄXTFÖRETAG ÖKADE FÖRETAGENS OMSÄTTNING MED 20 PROCENT

Det lönar sig att satsa på potentiella tillväxtföretag. Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab:s (Keuke) tillväxtföretagsprojekt som avslutades i fjol gav utmärkta resultat. Omsättningen för de 26 tillväxtföretag som deltog ökade åren 2015–2018 med 19,43 procent. Under samma period skapades också nio internationaliseringsplaner hos företagen och antalet anställda ökade avsevärt i 13 av de företag som deltog. Under projektet inledde 13 företag också helt ny affärsverksamhet.

– Det är en nyckelfråga att identifiera den egna tillväxtpotentialen i företaget. Då vi vet att företagarnas brist på tid och tidshantering är de största hindren för tillväxt, kommer individuella tillväxtplaner och en konsekvent sparring efter identifieringen också att leda till resultat, säger Keukes verkställande direktör Elina Pekkarinen.

– Det bästa med projektet var med andra ord att vi fick företagen att koncentrera sig på att skapa tillväxt trots brådska och svårigheter i vardagen. Denna tillväxtmodell kommer vi att fortsätta använda och vi kommer att koncentrera oss allt mer just på att identifiera tillväxtpotential och skapa tillväxt.

Tillväxtföretagsprojektet BIITTI – Företagsteamen i Nyland var ett gemensamt, djärvt och ambitiöst projekt mellan tre nyländska utvecklingsbolag. Projektets syfte var att på ett innovativt och engagerande sätt förnya utvecklingstjänsterna för tillväxtvilliga företag och att erbjuda företag som söker tillväxt en permanent utvecklingsplattform.

 

KEUKE GAV RÅD ÅT 2099 KUNDER, MEST UTVÄRDERINGAR AV VERKSAMHET

År 2019 gav Keuke råd åt sammanlagt 2099 företag. Jämfört med året innan minskade antalet kunder med ett tjugotal. Däremot ledde rådgivningsåtgärderna till 2084 resultat, vilket är över 600 fler än året innan.

Mest resulterade rådgivningsåtgärderna i utvärderingar av verksamheten, som var 1144 till antalet. Det gjordes 381 nya affärsplaner och projektplaner och 231 marknadsföringsplaner. Det gjordes 88 planer för ägarbyte, nästan dubbelt så många som året innan. Totalt deltog 1892 personer i evenemang som Keuke ordnade.

- Det framgår av resultaten av rådgivningen att man verkligen arbetar intensivt med kunderna och försöker hitta rätt och bästa sätt för kunden att utveckla företaget och främja dess tillväxt. Detta syns också i kundnöjdheten, 89 procent av våra kunder berättade att de fått hjälp med just det som de sökte hjälp för, säger Pekkarinen.

Keukes statistik och resultat av undersökningen om kundnöjdhet 2019 har publicerats och kan läsas på www.keuke.fi/keuke/beslutsfattare/

Keuke är ett lokalt utvecklingsbolag som hjälper företag i Mellersta Nyland att utvecklas och växa. Vi ger professionell rådgivning i alla frågor som gäller företagsverksamhet, till exempel aktivering av försäljning och marknadsföring, vi hjälper med ekonomiska och finansiella frågor, att planera investeringar, hitta samarbetspartners samt med internationalisering och ägarbyten. Keuke ägs av företagarvänliga kommuner och städer. Verksamhetsområdet omfattar Träskända, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Borgnäs, Sibbo och Tusby. 

Mer information: Keukes verkställande direktör Elina Pekkarinen, telefon 050 549 2213. www.keuke.fi. Du hittar oss också på Facebook, Instagram och LinkedIN.

 
 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

 GÅ MED I E-POSTLISTAN

 

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab

Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

› Visa på kartan

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 

Keuke, Development Centre Ltd. Helsinki Region North, aims to create growth for the region thorough counselling and supporting local businesses. Our services include for example:

Our clients, local SME′s, have insofar been exceedingly satisfied with our services, and we strive to keep it that way.

Keuke is owned by seven municipalities in Central Uusimaa: Kerava, Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo and Karkkila and our services are free of charge for our clients.

Helsinki Region North, Central Uusimaa, has an excellent logistic position at the border of the best markets. It is part of the Helsinki metropolitan area and is the gateway to Finnish, European and Eastern markets, such as Russia and the Baltic countries.

Our Contact details:
Address: Puuvalonaukio 2D, 2rd floor
Kerava

Tel: +35850 341 3210

Keuke, Utvecklingscentret för Mellersta Nyland, är ett företagsrådgivningsbolag som ägs av sju kommuner i Mellersta Nyland. Vi sträver efter att skapa tillväxt på området genom att stöta och rådda små och medelstora företag i till ex. följande frågor:

Utöver dessa tjänster, organiserar vi också flera större evenemang och utbildningar om året med varierande tema inom affärslivet.

Keukes rådgivningstjänster är kostnadsfria och betjänar företag som är verksamma i våra ägarkommuner: Borgnäs, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Sibbo, Träskända och Tusby.

Våra kunder har såtillvida varit väldigt nöjda med våra tjänster och vi kämpar för att det kommer att vara så också i framtiden.

Ytterligare information:

Elina Duréault, företagsrådgivare
gsm 050 3668 588

Elina Pekkarinen, verkställande direktör
gsm 050 549 2213

E-post: förnamn.efternamn(at)keuke.fi

SIBBO

Sibbo är en snabbt växande tvåspråkig kommun som ligger på ca 25 km:s avstånd från Helsingfors och Borgå och är en del av huvudstadsregionens ekonomi- och pendlingsregion. Sibbos läge invid Lahtis och Borgå motorvägar är logistiskt sett utmärkt. Man når Helsingfors-Vanda flygplats samt Nordsjö hamn under en halv timme.

Sibbo kommun säljer företagstomter på Lönnbacka företagspark och Bastukärr logistikområde.

Bastukärr arbetsplatsområde omfattar ett område på ca 230 hektar invid Kervovägen. Området lämpar sig väl för logistikfunktioner som kräver stort utrymme. Även serviceföretag kan etablera sig på området.

Lönnbacka företagsparkets arbetsplatsområden är beläget invid Mårtensbyvägen mellan Nickby och Tallmo. Det finns lediga företagstomter på området.

Lediga företagstomter och lokaliteter:
http://www.sipoo.fi/se/service/bygga_och_bo/tomter_till_salu
http://www.sipoo.fi/se/kartor