Innehåll »
 

Nyheter

04.02.2020

En satsning på tillväxtföretag ökade företagens omsättning med 20 procent

Keukes kunder berättar att de får sakkunnig hjälp med rätt saker 

EN SATSNING PÅ TILLVÄXTFÖRETAG ÖKADE FÖRETAGENS OMSÄTTNING MED 20 PROCENT

Det lönar sig att satsa på potentiella tillväxtföretag. Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab:s (Keuke) tillväxtföretagsprojekt som avslutades i fjol gav utmärkta resultat. Omsättningen för de 26 tillväxtföretag som deltog ökade åren 2015–2018 med 19,43 procent. Under samma period skapades också nio internationaliseringsplaner hos företagen och antalet anställda ökade avsevärt i 13 av de företag som deltog. Under projektet inledde 13 företag också helt ny affärsverksamhet.

– Det är en nyckelfråga att identifiera den egna tillväxtpotentialen i företaget. Då vi vet att företagarnas brist på tid och tidshantering är de största hindren för tillväxt, kommer individuella tillväxtplaner och en konsekvent sparring efter identifieringen också att leda till resultat, säger Keukes verkställande direktör Elina Pekkarinen.

– Det bästa med projektet var med andra ord att vi fick företagen att koncentrera sig på att skapa tillväxt trots brådska och svårigheter i vardagen. Denna tillväxtmodell kommer vi att fortsätta använda och vi kommer att koncentrera oss allt mer just på att identifiera tillväxtpotential och skapa tillväxt.

Tillväxtföretagsprojektet BIITTI – Företagsteamen i Nyland var ett gemensamt, djärvt och ambitiöst projekt mellan tre nyländska utvecklingsbolag. Projektets syfte var att på ett innovativt och engagerande sätt förnya utvecklingstjänsterna för tillväxtvilliga företag och att erbjuda företag som söker tillväxt en permanent utvecklingsplattform.

 

KEUKE GAV RÅD ÅT 2099 KUNDER, MEST UTVÄRDERINGAR AV VERKSAMHET

År 2019 gav Keuke råd åt sammanlagt 2099 företag. Jämfört med året innan minskade antalet kunder med ett tjugotal. Däremot ledde rådgivningsåtgärderna till 2084 resultat, vilket är över 600 fler än året innan.

Mest resulterade rådgivningsåtgärderna i utvärderingar av verksamheten, som var 1144 till antalet. Det gjordes 381 nya affärsplaner och projektplaner och 231 marknadsföringsplaner. Det gjordes 88 planer för ägarbyte, nästan dubbelt så många som året innan. Totalt deltog 1892 personer i evenemang som Keuke ordnade.

- Det framgår av resultaten av rådgivningen att man verkligen arbetar intensivt med kunderna och försöker hitta rätt och bästa sätt för kunden att utveckla företaget och främja dess tillväxt. Detta syns också i kundnöjdheten, 89 procent av våra kunder berättade att de fått hjälp med just det som de sökte hjälp för, säger Pekkarinen.

Keukes statistik och resultat av undersökningen om kundnöjdhet 2019 har publicerats och kan läsas på www.keuke.fi/keuke/beslutsfattare/

Keuke är ett lokalt utvecklingsbolag som hjälper företag i Mellersta Nyland att utvecklas och växa. Vi ger professionell rådgivning i alla frågor som gäller företagsverksamhet, till exempel aktivering av försäljning och marknadsföring, vi hjälper med ekonomiska och finansiella frågor, att planera investeringar, hitta samarbetspartners samt med internationalisering och ägarbyten. Keuke ägs av företagarvänliga kommuner och städer. Verksamhetsområdet omfattar Träskända, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Borgnäs, Sibbo och Tusby. 

Mer information: Keukes verkställande direktör Elina Pekkarinen, telefon 050 549 2213. www.keuke.fi. Du hittar oss också på Facebook, Instagram och LinkedIN.

 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Gå med i e-postlistan »

 

karta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab
Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

Visa på kartan »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Produkter i korgen: 0  / Boka tid »  / Töm korgen