Innehåll »
 

Nyheter

30.03.2020

ANSÖKNING AV STÖD FRÅN NTM-CENTRALEN ÖPPNAS 31.3. > för företag som sysselsätter 1–5 personer

ANSÖKNING AV STÖD FRÅN NTM-CENTRALEN ÖPPNAS 31.3.

> för företag som sysselsätter 1–5 personer

NTM- centralerna har fått tilläggsfinansiering att bevilja för utvecklingsunderstöd för företag som lider av störningar i marknaden och produktionen på grund av coronavirusepidemin. Finansieringen är riktad till företag som utöver företagaren/företagarna sysselsätter 1-5 personer. Syftet med understödet är att stödja företagen för att minimera den negativa inverkan av coronavirusepidemin samt att uppmuntra företag till sysselsättning.

Det finns två olika typer av understöd att ansöka om. Med en lägesanalys (understöd 80 % av de kalkylerade löne- och indirekta kostnaderna, högst 10 000 €) kan företaget utreda och planera företagets verksamhet, nya verksamhetsformer samt organisering av produktion och tjänster under störningarna i marknaden och produktionen på grund av corona och efter det. 

Man kan även ansöka om understöd för vidare utvecklingsåtgärder (understöd 80 % av åtgärdernas totalkostnader, högst 100 000 €) som förbättrar företagets möjligheter under störningarna i marknad och produktion som coronaviruset orsakar och efter det. Åtgärderna kan exempelvis omfatta ny riktning av företagets verksamhet, utveckling av underleverantörsnätet, ny sätt att organisera produktionen, utveckling av produkter och tjänster samt stärkande av kunnande.


För vem lämpar sig finansieringen?

Understöd kan beviljas oavsett företagsform beviljas åt företag som:  

 

  • sysselsätter minst en och högst fem anställda i arbetsförhållande, så att de inte är i företagarställning och har en arbetstid som i medeltal är minst 30 timmar i veckan.
  • har drabbats av tillfälliga störningar i marknad och produktion på grund av corona '
  • strävar efter att förnya sig och förstärka sitt kunnande
  • ingår i vilken som helst annan bransch undantaget jordbruk, skogsbruk, fiskerihushållning och förädling av jordbruksprodukter

Därtill är understödet ämnat även för de privata näringsidkare (firmanamn) vars antal heltidsanställda är fler än fem anställda.

 

Mer information: https://www.ely-keskus.fi/web/ely/poikkeusrahoitus

De egentliga anvisningarna för ansökan finns tillgängliga på tisdagen den 31.3 då möjligheten att skriva ansökan öppnats. 

 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Gå med i e-postlistan »

 

karta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab
Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

Visa på kartan »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Produkter i korgen: 0  / Boka tid »  / Töm korgen