Innehåll »
 

Nyheter

03.07.2020

Mellersta Nylands företagare nöjdare än genomsnittet FÖRETAGSTJÄNSTER ANSES HÖRA TILL KOMMUNENS VIKTIGASTE TJÄNSTER

Företagarna i Nylands område anser att företagstjänster är det näst viktigaste delområdet inom kommunernas näringspolitik. På första plats kommer ett företagsorienterat beslutsfattande i kommunen, på tredje plats näringspolitikens ställning i kommunen och på fjärde plats infrastrukturen. Detta framgår av kommunbarometern 2020 som Företagarna i Finland låtit göra. Företagstjänsterna får vitsordet 2,86 (på skalan 1–5) av företagarna i hela Nyland och 3,07 av företagarna i kommunerna i Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab:s (Keuke) område. I hela landet är medeltalet 2,98.

Keuke tillhandahåller företagsrådgivningstjänster i sju kommuner (Borgnäs, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Sibbo, Träskända och Tusby).  De bästa vitsorden i barometern gavs i Kervo, där företagarna värdesätter företagstjänster klart mer än i genomsnitt med ett vitsord på 3,84. 

– I Keuke gör vi årligen en undersökning om kundnöjdheten, med hjälp av vilken vi följer upp bland annat utvecklingen av efterfrågan på tjänster. I kommunbarometern som Företagarna i Finland låtit göra framhävs samma trender: nätverkande, tjänster för nya företagare samt finansierings- och investeringsrådgivning intresserar. På toppen av Keukes statistik ligger dessutom utvärdering av affärsverksamheten och strategi samt marknadsföringsrådgivning, som barometern inte tog upp, berättar Keukes verkställande direktör Elina Pekkarinen.

– Jag tror att efterfrågan på affärsverksamhetssparring och planering av strategi bara kommer att öka i tiden efter coronakrisen. Det är vettigt att fundera på om min affärsverksamhetsmodell är tillräckligt flexibel för att hantera kommande kriser. Och borde det finnas åtminstone en reservplan?

ATT SATSA PÅ UTVECKLING AV FÖRETAGEN ÄR ATT SATSA PÅ ORTENS LIVSKRAFT 

I kommunbarometern undersöktes hur företagsorienterat beslutsfattandet i kommunerna är. I Keukes ägarkommuner var medeltalet för företagsorienteringen 3,16. Det är bättre än medeltalet både i Nyland (2,88) och i hela landet (2,92).

– Kommuner som satsar på företagstjänster och möjliggör att företagen utvecklas, förstår nyttan det medför. Investering i att stöda företag återbetalar sig mångfaldigt till kommunerna via arbetsplatser och företag som utvecklas, summerar Elina Pekkarinen.

– Det är företagen som skapar arbetsplatser och medför skatteinkomster. Och å andra sidan ökar kommunens mångsidiga tjänster attraktionen och nöjdheten. 

Att vitsorden av företagarna i Keukes kommuner är bättre än i Nyland och i hela landet berättar om att den gemensamma producenten av rådgivningstjänster förmår producera tjänsterna professionellt och kostnadseffektivt. 

– Vi har nio experter av vilka var och en har specialkompetens inom något område utöver att de alla dagligen sysslar med grundläggande sparring med företagen. En enskild kommun kan inte ensam möjliggöra en sådan expertgrupp och dess specialkompetens.

– Keuke har expertis till exempel i fråga om ägarbyten, försäljning och marknadsföring, tillväxt och internationalisering, utveckling av digitala färdigheter, offentlig upphandling och placeringsrådgivning. 

De kommunspecifika kommunbarometerrapporterna finns på adressen https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kunnat-ja-yrittajyys/a/uusimaa-627005

Mer information: Keukes verkställande direktör Elina Pekkarinen, telefon 050 549 2213. www.keuke.fi. Du hittar oss också på Facebook, Instagram och LinkedIn.

 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Gå med i e-postlistan »

 

karta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab
Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

Visa på kartan »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Produkter i korgen: 0  / Boka tid »  / Töm korgen