Innehåll »
 

Nyheter

20.10.2020

Företagsrådgivning uppskattades extra mycket under krisåret - Keukes kundnöjdhet nära maxbetyget hundra

Nästan alla kunder hos Utvecklingscentret för Mellersta Nyland (Keuke) skulle rekommendera tjänsterna för andra företagare. Rekommendationsprocenten var i Keukes kundnöjdhetsundersökning i år fantastiska 99 procent. Resultatet var fem procent bättre än förra året. 

Keuke undersöker kundnöjdheten årligen. Det här årets undersökning gjordes i september-oktober och frågorna skickades per e-post till alla som varit kunder i Keuke 1.10.2019-31.8.2020. Frågorna besvarades av 186 kunder, vilket är cirka 40 fler än de två senaste åren. 

– Jag är verkligen glad att företagen kunnat använda våra tjänster och särskilt glad att vi kunnat erbjuda dem lämpliga och fungerande råd och lösningar, säger Keukes verkställande direktör Elina Pekkarinen.

– Vi lever för tillfället i en ekonomiskt tuff tid där många företag förlorat sina verksamhetsförutsättningar och sin marknad nästan helt. Alla tänkbara sätt att utveckla affärsverksamheten är nu ytterst behövliga. De som kan hitta på nya verksamhetsmodeller och nya målgrupper är vinnare. 

De populäraste utvecklingsåtgärderna i företagen var bedömning av affärsverksamheten och klarläggande av strategin (44 % av svarandena). Marknadsföringssparring ligger traditionellt i toppen av statistiken och även i år ville 30 procent av kunderna ha råd om effektivering av marknadsföringen.

En ny punkt i undersökningen var coronasituationen, för vilken 23 procent av svarandena hade sökt hjälp. Och då bör man minnas att undersökningen till hälften gällde en tid före coronakrisen.

Kunnig och snabb service - råden var verkligen till nytta

I kundnöjdhetsundersökningen frågades kunderna om de haft nytta av rådgivningen. Också här steg siffrorna rejält från i fjol. Bland de svarande upplevde 97 procent att de fått hjälp just med det som de velat. Man upplevde att rådgivningen var till nytta för utvecklandet av företagsverksamheten (96 % av svarandena) och att Keukes råd stärkte företagets egna planer (95 % av svarandena).

Keukes experter fick toppbetyg för sin sakkunnighet (9,4 på skalan 4–10), snabbhet (9,4) och tjänstvillighet (9,6). 

Många svarande (41 %) kände till Keuke från förut. Tjugo procent av svarandena hittade till Keuke på rekommendation av en vän. Tolv procent av svarandena kom på hänvisning av till exempel en bank, NTM-central eller TE-byrå och elva procent kontaktades direkt av Keuke. 

– Vi gör mycket proaktivt arbete och ringer till företag i vårt område. Nästan alla företag vi kontaktat har varit väldigt glada och rörda av att vi tog kontakt. Vanligen upptäcks under diskussionen akuta behov för olika utvecklingsåtgärder, säger Elina Pekkarinen. 

Kundnöjdhetsundersökningens resultat finns på Keukes webbplats på adressen:

https://www.keuke.fi/client/keuke/userfiles/keukes-kundnojdhet-20202069066510.pdf

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland (Keuke) är ett lokalt utvecklingsbolag som hjälper företag i Mellersta Nyland att utvecklas och växa i områdena Träskända, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Borgnäs, Sibbo och Tusby. Vi ger professionell rådgivning i alla frågor som gäller företagsverksamhet, till exempel aktivering av försäljning och marknadsföring, ekonomiska och finansiella frågor, investeringsplanering, samarbetspartner, internationalisering och ägarbyten.

Ytterligare information: Keukes verkställande direktör Elina Pekkarinen, telefon 050 549 2213.

www.keuke.fi. Du hittar oss också på Facebook, Instagram och LinkedIn.

 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Gå med i e-postlistan »

 

karta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab
Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

Visa på kartan »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Produkter i korgen: 0  / Boka tid »  / Töm korgen