Innehåll »
 

Nyheter

30.08.2021

Mellersta Nylands Tillväxtstig leder säkert till internationella marknader - arkitektoniska fasader och innovativ fliktejp på snabb uppgång

Meddelande 25.8.2021

Företag i Mellersta Nyland har mycket tillväxtpotential. Kasvu Open har redan ordnats för sjunde gången, och till det mest lovande tillväxtföretaget på deras regionala Tillväxtstig i Mellersta Nyland valdes Alupro i Tusby och 6D Tape i Sibbo. 

Alupro designar, konstruerar och tillverkar arkitektoniska ytor genom att kombinera flera olika material. Produkterna används till exempel i bostadshus, offentliga byggnader och affärscentra. Några av Alupros mycket kända fasadprojekt är fasadytorna på shoppingcentret REDI och spjälverksytorna i lokalerna i Biblioteket Ode i Helsingfors.

– Alupro har redan länge haft övertygande know-how. Våra domare anser att företaget har stark internationell potential och en klar uppfattning om övergång till internationella marknader. Alupro har resurserna i skick och mångsidigt kunnande, berättar Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab:s verkställande direktör Elina Pekkarinen som har fungerat som ordförande för Tillväxtstigens domarkår.

6D Tape är en finsk innovation, en hudvänlig fliktejp för fysio- och lymfterapi. Med tejpen läks skador snabbare, ledsmärtor och muskelvärk lindras och olika svullnader och spänningar ger med sig. Det är just flikarna som skiljer 6D Tape från kinesiologiska tejper – flikarna gör att man kan arbeta aktivt och röra på vävnaden på olika sätt.

– En så innovativ produkt har global marknadspotential. De erfarna och tillväxtinriktade ägarna har gjort upp en klar tillväxtplan för företaget. Domarkåren satte värde på företagets prov på know-how, många ledande finländska aktörer är redan kunder hos 6D Tape och det finns samarbete med produktutveckling, konstaterar Pekkarinen. 

Sparringen för tillväxt är konsekvent och resultatrik 

På Mellersta Nylands Tillväxtstig var det i år sammanlagt 15 företag som fick sparring för tillväxt och utveckling av affärsverksamheten. Det var 63 som sökte till tillväxtprogrammet. 

– Kasvu Opens Tillväxtstig har redan blivit ett mycket känt och uppskattat tillväxtprogram. Keuke har ända från början varit med som regional huvudsamarbetspartner eftersom programmet stödjer Keukes egna tjänster och försök att få regionens företag att bli intresserade av tillväxt och utveckling, berättar Elina Pekkarinen. 

Under två dagar fick de företag som deltog i Tillväxtstigen gratis sparring för sina tillväxtplaner av experter på olika områden. 

Domarkårens kriterier för bedömning och val av de mest lovande företagen var: marknadspotential, team, tillväxtförmåga och prov. Alla Kasvu Opens Tillväxtstigar har samma kriterier. 

Tillväxtstigens mest lovande företag går automatiskt till finalisterna i Kasvu Open 2021 TOP 60. Finalisterna får en tredje sparringsdag hösten 2021 och vinnarna på riksnivå väljs i oktober.

Information: Keukes verkställande direktör Elina Pekkarinen, telefon 050 549 2213. www.keuke.fi. Du hittar oss även på Facebook, Instagram och LinkedIn.

Mera om Kasvu Opens program och Mellersta Nylands Tillväxtstig: https://kasvuopen.fi/kasvupolut/keski-uudenmaan-kasvupolku/

 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

Gå med i e-postlistan »

 

karta

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab
Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

Visa på kartan »

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 
Produkter i korgen: 0  / Boka tid »  / Töm korgen