Nyheter

30.08.2021

Mellersta Nylands Tillväxtstig leder säkert till internationella marknader ARKITEKTONISKA FASADER OCH INNOVATIV FLIKTEJP PÅ SNABB UPPGÅNG


Meddelande 25.8.2021

Mellersta Nylands Tillväxtstig leder säkert till internationella marknader
 ARKITEKTONISKA FASADER OCH INNOVATIV FLIKTEJP PÅ SNABB UPPGÅNG 

Företag i Mellersta Nyland har mycket tillväxtpotential. Kasvu Open har redan ordnats för sjunde gången, och till det mest lovande tillväxtföretaget på deras regionala Tillväxtstig i Mellersta Nyland valdes Alupro i Tusby och 6D Tape i Sibbo. 

Alupro designar, konstruerar och tillverkar arkitektoniska ytor genom att kombinera flera olika material. Produkterna används till exempel i bostadshus, offentliga byggnader och affärscentra. Några av Alupros mycket kända fasadprojekt är fasadytorna på shoppingcentret REDI och spjälverksytorna i lokalerna i Biblioteket Ode i Helsingfors.

– Alupro har redan länge haft övertygande know-how. Våra domare anser att företaget har stark internationell potential och en klar uppfattning om övergång till internationella marknader. Alupro har resurserna i skick och mångsidigt kunnande, berättar Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab:s verkställande direktör Elina Pekkarinen som har fungerat som ordförande för Tillväxtstigens domarkår.

6D Tape är en finsk innovation, en hudvänlig fliktejp för fysio- och lymfterapi. Med tejpen läks skador snabbare, ledsmärtor och muskelvärk lindras och olika svullnader och spänningar ger med sig. Det är just flikarna som skiljer 6D Tape från kinesiologiska tejper – flikarna gör att man kan arbeta aktivt och röra på vävnaden på olika sätt.

– En så innovativ produkt har global marknadspotential. De erfarna och tillväxtinriktade ägarna har gjort upp en klar tillväxtplan för företaget. Domarkåren satte värde på företagets prov på know-how, många ledande finländska aktörer är redan kunder hos 6D Tape och det finns samarbete med produktutveckling, konstaterar Pekkarinen. 

SPARRINGEN FÖR TILLVÄXT ÄR KONSEKVENT OCH RESULTATRIK 

På Mellersta Nylands Tillväxtstig var det i år sammanlagt 15 företag som fick sparring för tillväxt och utveckling av affärsverksamheten. Det var 63 som sökte till tillväxtprogrammet. 

– Kasvu Opens Tillväxtstig har redan blivit ett mycket känt och uppskattat tillväxtprogram. Keuke har ända från början varit med som regional huvudsamarbetspartner eftersom programmet stödjer Keukes egna tjänster och försök att få regionens företag att bli intresserade av tillväxt och utveckling, berättar Elina Pekkarinen. 

Under två dagar fick de företag som deltog i Tillväxtstigen gratis sparring för sina tillväxtplaner av experter på olika områden. 

Domarkårens kriterier för bedömning och val av de mest lovande företagen var: marknadspotential, team, tillväxtförmåga och prov. Alla Kasvu Opens Tillväxtstigar har samma kriterier. 

Tillväxtstigens mest lovande företag går automatiskt till finalisterna i Kasvu Open 2021 TOP 60. Finalisterna får en tredje sparringsdag hösten 2021 och vinnarna på riksnivå väljs i oktober.

Information: Keukes verkställande direktör Elina Pekkarinen, telefon 050 549 2213. www.keuke.fi. Du hittar oss även på Facebook, Instagram och LinkedIn.

Mera om Kasvu Opens program och Mellersta Nylands Tillväxtstig: https://kasvuopen.fi/kasvupolut/keski-uudenmaan-kasvupolku/

 
 
 
 

KONTAKTA OSS

Tveka inte att kontakta oss och boka en gratis träff eller skicka ett meddelande till oss via kontaktformuläret nedan.

 


 
 

Jätä tämä tyhjäksi


 
 

 GÅ MED I E-POSTLISTAN

 

Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy

Utvecklingscentret för Mellersta Nyland Ab

Puuvalonaukio 2D, 2. krs / 2. vån, 04200 Kerava / Kervo

› Visa på kartan

 

icon-phone.png

050 341 3210

icon-email.png

keuke@keuke.fi

 
 
© Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy 2017 | login Synergia Foxy
 

Keuke, Development Centre Ltd. Helsinki Region North, aims to create growth for the region thorough counselling and supporting local businesses. Our services include for example:

Our clients, local SME′s, have insofar been exceedingly satisfied with our services, and we strive to keep it that way.

Keuke is owned by seven municipalities in Central Uusimaa: Kerava, Järvenpää, Tuusula, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo and Karkkila and our services are free of charge for our clients.

Helsinki Region North, Central Uusimaa, has an excellent logistic position at the border of the best markets. It is part of the Helsinki metropolitan area and is the gateway to Finnish, European and Eastern markets, such as Russia and the Baltic countries.

Our Contact details:
Address: Puuvalonaukio 2D, 2rd floor
Kerava

Tel: +35850 341 3210

Keuke, Utvecklingscentret för Mellersta Nyland, är ett företagsrådgivningsbolag som ägs av sju kommuner i Mellersta Nyland. Vi sträver efter att skapa tillväxt på området genom att stöta och rådda små och medelstora företag i till ex. följande frågor:

Utöver dessa tjänster, organiserar vi också flera större evenemang och utbildningar om året med varierande tema inom affärslivet.

Keukes rådgivningstjänster är kostnadsfria och betjänar företag som är verksamma i våra ägarkommuner: Borgnäs, Högfors, Kervo, Nurmijärvi, Sibbo, Träskända och Tusby.

Våra kunder har såtillvida varit väldigt nöjda med våra tjänster och vi kämpar för att det kommer att vara så också i framtiden.

Ytterligare information:

Elina Duréault, företagsrådgivare
gsm 050 3668 588

Elina Pekkarinen, verkställande direktör
gsm 050 549 2213

E-post: förnamn.efternamn(at)keuke.fi

SIBBO

Sibbo är en snabbt växande tvåspråkig kommun som ligger på ca 25 km:s avstånd från Helsingfors och Borgå och är en del av huvudstadsregionens ekonomi- och pendlingsregion. Sibbos läge invid Lahtis och Borgå motorvägar är logistiskt sett utmärkt. Man når Helsingfors-Vanda flygplats samt Nordsjö hamn under en halv timme.

Sibbo kommun säljer företagstomter på Lönnbacka företagspark och Bastukärr logistikområde.

Bastukärr arbetsplatsområde omfattar ett område på ca 230 hektar invid Kervovägen. Området lämpar sig väl för logistikfunktioner som kräver stort utrymme. Även serviceföretag kan etablera sig på området.

Lönnbacka företagsparkets arbetsplatsområden är beläget invid Mårtensbyvägen mellan Nickby och Tallmo. Det finns lediga företagstomter på området.

Lediga företagstomter och lokaliteter:
http://www.sipoo.fi/se/service/bygga_och_bo/tomter_till_salu
http://www.sipoo.fi/se/kartor